以前唔明啲女人咁鐘意鑽石⋯但最近買左隻求婚戒指之後⋯⋯

1001 回覆
800 Like 35 Dislike
識買就一定要老西都3ex,見到樓上有人話唔洗3ex咪害人啦,你買粒石返黎唔閃比人笑咩

3EX 就一定閃?
想請教閣下有無實際數據可以分享下

冇 3ex d 內反射冇咁好,有唔係一定好,但冇3ex睇都唔洗睇
識買就一定要老西都3ex,見到樓上有人話唔洗3ex咪害人啦,你買粒石返黎唔閃比人笑咩

3EX 就一定閃?
想請教閣下有無實際數據可以分享下

冇 3ex d 內反射冇咁好,有唔係一定好,但冇3ex睇都唔洗睇

冇3ex 鑲左上托其實都會比就咁單一粒石閃啲,都唔一定係睇都唔洗睇
點睇

0.81c/H/VS2/3EX/N
比例好好,係table偏細,不過哩d都係個人口味,table細star大火彩會強d,但粒石鑲起睇落會細d,未買的話都可以考慮下高色d既SI2

si2?唔係仲多雜質高vs2咩?
點睇

比例好好,係table偏細,不過哩d都係個人口味,table細star大火彩會強d,但粒石鑲起睇落會細d,未買的話都可以考慮下高色d既SI2

我覺得要睇粒花既位置, 有時都有好野
不過今時今日既 grading 好飄忽, SI2 多數都唔得

依家啲證可以驗到你滿意為止
點睇

我覺得要睇粒花既位置, 有時都有好野
不過今時今日既 grading 好飄忽, SI2 多數都唔得

不值3萬5左右 不連托
80分以上 h色以上 sv2以上 3ex n
圓形單粒 4爪
之前求婚買左粒 80份 D色 si1 3ex none
3萬7定3萬8咁上下

算唔算抵
3萬7定3萬8咁上下

算唔算抵

個價連埋個托的
唔好再推, 害死其他巴打咩
唔好再推, 害死其他巴打咩

買粒鑽石都害死?
3萬7定3萬8咁上下

算唔算抵

岩岩ck左依家係market最貴個粒80 si 3EX n 都只係31k淨石🙈
3萬7定3萬8咁上下

算唔算抵

個價連埋個托的

PT950?
3萬7定3萬8咁上下

算唔算抵

岩岩ck左依家係market最貴個粒80 si 3EX n 都只係31k淨石🙈

我粒91份D/SI都買左四萬二 冇法,佢特別閃
留名, 睇完巴打分析都唔係好明D terms
有咩網站可以惡補一下呢方面既知識?
留名, 睇完巴打分析都唔係好明D terms
有咩網站可以惡補一下呢方面既知識?

Google Gia
仆街,太遲睇呢個post,覺得俾樓上鋪水左

72份,D色,3EX, SI1, faint, 18K, 唔知faint 大唔大影響
其實直接係bluenile買 買唔買得過

72份,D色,3EX, SI1, faint, 18K, 唔知faint 大唔大影響

影響唔大嘅

影響唔大嘅

唔想買20k up

影響唔大嘅

唔想買20k up

faint唔死得人既
唔係GIA證書,係IGI,想問下呢粒值幾錢到????

M2H76680

http://www.igiworldwide.com/verify.php?r=M2H76680
問下大家,皇冠戒指但用碎石定就咁一粒石清鑲好?

M2H76680

http://www.igiworldwide.com/verify.php?r=M2H76680

64份會值幾錢

M2H76680

64份會值幾錢

買左幾皮野

M2H76680

64份會值幾錢

咁粒石差唔差???
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞