以前唔明啲女人咁鐘意鑽石⋯但最近買左隻求婚戒指之後⋯⋯

1001 回覆
800 Like 35 Dislike
可唔可以幫忙睇埋依個??

https://www.bluenile.com/hk/zh/build-your-own-ring/diamond-details/LD08150099

Thanks!!

一卡都唔夠唔使買vvs. 唔好浪費錢. 如果上網買都係買vs夠啦。si 唔知肉眼會唔會睇倒有黑點given 你無實物睇。
https://www.bluenile.com/hk/zh/diamond-details/LD08639797

因為第一次買
想問問BRO 依粒如何哦?
Thanks!!!

大家都係excellent 點解有d 閃d 有d 無咁閃。因為個折射率。你慢慢研究粒石入面上下兩個的角度。坦白講,你實物都見唔到就買,有d危。你找friend 子介紹樓上鋪買啦。

買完唔喜歡可以退,樓上舖邊有咁好售後服務

咁你咪去bluenile. Bluenile 都係出名網站有信譽。 不過,你估好似zara 買衫退貨咁方便。你買得粒石睇左實物就係諗清楚先買。

個差價講緊幾千銀
拎個包裹去UPS唔方便極都有個譜
而且上網買又有ideal scope又有ASET
一般人去樓上鋪買,邊有睇得咁仔細
https://www.bluenile.com/hk/zh/diamond-details/LD08639797

因為第一次買
想問問BRO 依粒如何哦?
Thanks!!!

大家都係excellent 點解有d 閃d 有d 無咁閃。因為個折射率。你慢慢研究粒石入面上下兩個的角度。坦白講,你實物都見唔到就買,有d危。你找friend 子介紹樓上鋪買啦。

買完唔喜歡可以退,樓上舖邊有咁好售後服務

咁你咪去bluenile. Bluenile 都係出名網站有信譽。 不過,你估好似zara 買衫退貨咁方便。你買得粒石睇左實物就係諗清楚先買。

個差價講緊幾千銀
拎個包裹去UPS唔方便極都有個譜
而且上網買又有ideal scope又有ASET
一般人去樓上鋪買,邊有睇得咁仔細

上網買啦。開團啦。

https://www.bluenile.com/hk/zh/build-your-own-ring/diamond-details/LD08150099

Thanks!!

一卡都唔夠唔使買vvs. 唔好浪費錢. 如果上網買都係買vs夠啦。si 唔知肉眼會唔會睇倒有黑點given 你無實物睇。

明白~!! 等我搵搵VS 個d 先~!
上網睇樓上鋪d價錢真係平過街鋪好多

會唔會有證書真 粒石假既情況出現?

石上面個街號碼偽唔偽造到?
比間de beers公司壟斷晒
有乜好買
除非有人革命啦

why??

有間嘢會拎你粒石返GIA
GIA會睇返粒石係咪你想買嗰粒
跟手你再去GIA到拎返粒石
收到石再俾錢

收到石再俾錢

係咪好多間都可以咁做?呢個服務要大約幾錢?

Thanks!!

明白~!! 等我搵搵VS 個d 先~!

不如你去briangavin望下真係閃嘅石係點樣嘅,跟住先慢慢尋寶

收到石再俾錢

係咪好多間都可以咁做?呢個服務要大約幾錢?

以我所知得一間會咁做
價錢包埋入粒石到,唔會另外收費

Thanks!!

可以SD EMAIL去, 問佢係咪EYE-CLEAN. 有冇HAZY / OILY / MILKY.
佢會叫個師傅拎粒石出黎睇, 再答你
有冇巴打有樓上鋪介紹?

上網買平過樓上鋪
樓上鋪食水深

上網買始終冇得睇實物
我覺得鑽石呢樣野睇數據始終唔可以100%作準

如果我假設同一粒石
樓上鋪貴網店五千銀
網店退貨運費只係五百銀
你又點睇?

退多幾次條數分分鐘係返度
有冇巴打有樓上鋪介紹?

上網買平過樓上鋪
樓上鋪食水深

你係買哂成隻戒指, 定係 只買鑽石 ?

成隻啦, 反正買左粒石都係要搵人鑲
好多業內人士洗太平地
毒男錢真係咁好搵?
好多業內人士洗太平地
毒男錢真係咁好搵?

我都發覺個post 好多業內人士。青頭仔小心。
請教各位 budget 4萬5 想買1卡 3ex
有冇邊度好? 上網買應該唔會考慮 無實物睇 始於差d
有冇一d公認信譽好既樓上鋪平d?
追過post 話通常街鋪都食水好深

樓上鋪會唔會有假野?
其實佢show 到有gia證書 , cert no match with 粒石入面個no 就等於真?

當中會唔會可以有假??

thx brother

樓上鋪會唔會有假野?
其實佢show 到有gia證書 , cert no match with 粒石入面個no 就等於真?

當中會唔會可以有假??

thx brother

張證唔個number 唔match 石個number 即係粒石唔係張證show 緊個粒,但唔代表粒石假

樓上鋪會唔會有假野?

當中會唔會可以有假??

thx brother

你咩都唔識
走入去樓上鋪
唔搵你笨就對唔住自己啦

到你學識點揀鑽石
間鋪有無信譽已經唔係重點
你會發現D鋪好多時都無靚石/無你心目中想要既石
見到一個小店門市show左某一粒石,摸過上手後見左另一間網店話有exactly同一粒石賣。

呢件事有冇可能呢
見到一個小店門市show左某一粒石,摸過上手後見左另一間網店話有exactly同一粒石賣。

呢件事有冇可能呢

開名啦
有無巴打有樓上鋪推介
有無巴打有樓上鋪推介

Tg 我csw1234
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞