以前唔明啲女人咁鐘意鑽石⋯但最近買左隻求婚戒指之後⋯⋯

1001 回覆
800 Like 35 Dislike

粒石有螢光反應
價錢黎講偏貴
你呢個價錢已經可以買到無螢光反應

仲要係Medium blue 唔好傻呀巴打

Besides that, the strength of the fluorescence does not influence the integrity of the diamond. But as the fluorescent glow is usually blue the fluorescence can upgrade diamonds of I-M color by appearing whiter. That is why we see in the industry that I-M diamonds sell better with a medium to very strong fluorescence.

Extreme fluorescence does impact the diamond appearance by being oily or hazy. I-M diamonds benefit from some fluorescence to appear whiter.

Bottom line, Faint Blue Fluorescent diamonds improve the appearance of color in the diamond as they never appear hazy. Same for Medium Blue Fluorescent diamonds, they will barely show no sign of haziness. Just be careful when you choose a very high color like G in the Medium Blue Fluorescence Range, this could be the worst case scenario.

即係點? 藍+黃變白會仲靚左? 因為買左都唔會賣, 最緊要係好睇?

唔識,留名等解釋
想問下15萬budget買唔買到靚既卡半

識人, 7萬我都買左卡8

貼上facebook夠威就得啦
不過3EX係基本, 咩色 SI幾多你親身去睇粒石好D

巴打
可以幫我睇下尼個嗎
巴打
可以幫我睇下尼個嗎

76000-78000?
想問問各位師兄
Gia 5233943919 依粒大約值幾錢
有冇巴打可以品評一下尼粒
巴打
可以幫我睇下尼個嗎
睇完個post覺得自己完全係loser, 個個卡幾卡幾咁萬....
啱啱尋日係JA買左65份. G 3ex vvs2 none. 兩萬蚊已經好肉痛....
有無巴打幫睇
off topic, 本身想入黎睇人屌鳩條女要鑽石又要牌子呢樣個樣,但見到你地班男人成班師奶咁認真揀鑽石比另一半,作為女人表示咁既舉動好可愛

祝你地求婚成功 幸福快樂

利申:唔鐘意鑽石鐘意水晶
可以分享下邊到買?

係周生生買咋,毒撚去樓上舖比人渣乾渣淨

周生生食水咁撚深都買
有錢
利申
上星期買左82份(0.82卡) D色 3EX N SI2 $26k
都覺得貴左d

洗撚買D色
我朋友度買
1.8卡, G色, SI1, 3EX 都係7皮
睇落無霞痴, (其實有, 係粒石個底, 不過鑲左個托, 姐住左 )

女人, 大粒, 睇落靚就得

你個係咩朋友黎?擺明靠害啦
你女人拎粒G色出黎,同姐妹粒D色一拍埋,家變都有份
可以分享下邊到買?

係周生生買咋,毒撚去樓上舖比人渣乾渣淨

周生生食水咁撚深都買
有錢
利申
上星期買左82份(0.82卡) D色 3EX N SI2 $26k
都覺得貴左d

洗撚買D色
我朋友度買
1.8卡, G色, SI1, 3EX 都係7皮
睇落無霞痴, (其實有, 係粒石個底, 不過鑲左個托, 姐住左 )

女人, 大粒, 睇落靚就得

你個係咩朋友黎?擺明靠害啦
你女人拎粒G色出黎,同姐妹粒D色一拍埋,家變都有份

寧願細返卡數都唔好G ....
有無巴打幫睇

半卡, 用黎求婚?
的確係幾吸引
淨係睇數據係冇用 最緊要睇眼緣
請教下,D colour, strong blue螢光會點?

Strong blue係好差?
請教下,D colour, strong blue螢光會點?

粒石有機會會milky

粒石有機會會milky

但我上次睇,都好清吓,唔差
有冇買鑽石嘅舖頭巴打買過係ok?
想去舖頭睇又驚比人呃

要睇4C
要睇拋光度,對稱度,火彩
要睇有冇milky/oily
要睇有冇GIA no.係鑽石入面

仲有冇野要留意?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞