以前唔明啲女人咁鐘意鑽石⋯但最近買左隻求婚戒指之後⋯⋯

1001 回覆
800 Like 35 Dislike
我發覺我隻免費六爪托既爪同石之間有膠水,係咪拎去第度鑲過好d

你係邊度買?

細舖頭 我諗係鑲果個師傅唔夠功力

補張圖
火頭=all
邊個睇閒/識落鏡睇你粒石

唔係咁話啊,入面有乜嘢都好重要,試個有人粒石有條SI1 feather,一撞就爛到變SI2啦

講到尾都係睇實貨就最好

自己落鏡睇一定係最好
不過GIA就係比行外人買個信心 要追求3個ex都係無可厚非
我發覺我隻免費六爪托既爪同石之間有膠水,係咪拎去第度鑲過好d

你係邊度買?

補張圖

正常唔應該有咁既痕

利伸 5年經驗 跟過廠
望望下又幾閃幾透,又幾精緻下 有啲唔捨得送

其實中意黃金嘅女人先娶得過
點解同樣都係Carbon
鑽石咁撚貴 鉛芯又唔撚值錢
仲要靚咁多

商人宣傳出黎嘅效果,歷史上幾可有講鑽石呢樣野
冇求婚 買對戒我話鍾意有粒迷李碎鑽
老公又唔制
冇求婚 買對戒我話鍾意有粒迷你碎鑽
老公又唔制

你係邊度買?

補張圖

正常唔應該有咁既痕

利伸 5年經驗 跟過廠

我睇條坑又真係上下都snap實粒石,所以冇特別在意,六爪段估都唔會飛到出黎
之後睇youtube有條鬼佬教鑲石既片,其中一隻爪有同樣既痕(右下角)

你係邊度買?

補張圖

正常唔應該有咁既痕

利伸 5年經驗 跟過廠

我睇條坑又真係上下都snap實粒石,所以冇特別在意,六爪段估都唔會飛到出黎
之後睇youtube有條鬼佬教鑲石既片,其中一隻爪有同樣既痕(右下角)

的確唔會甩石
你接受到就ok

你係邊度買?

補張圖

正常唔應該有咁既痕

利伸 5年經驗 跟過廠

的確唔會甩石
你接受到就ok

咁由佢了,唔用180mm macro放大都唔會見到

你係邊度買?

補張圖

正常唔應該有咁既痕

利伸 5年經驗 跟過廠

的確唔會甩石
你接受到就ok

咁由佢了,唔用180mm macro放大都唔會見到

其實買粒石結婚個日戴一戴 之後都收埋床下底嫁啦
https://www.gia.edu/cs/Satellite?pagename=GST%2FDispatcher&childpagename=GIA%2FPage%2FReportCheck&c=Page&cid=1355954554547&reportno=5243441853

呢粒夠唔夠閃??
唔該巴打幫我睇下

跪求

有cavity唔好要啦,girdle facet得75% d箭唔靚, table又得54%, 除非好平啦
https://www.gia.edu/cs/Satellite?pagename=GST%2FDispatcher&childpagename=GIA%2FPage%2FReportCheck&c=Page&cid=1355954554547&reportno=5243441853

呢粒夠唔夠閃??
唔該巴打幫我睇下

跪求

有cavity唔好要啦,girdle facet得75% d箭唔靚, table又得54%, 除非好平啦

又cavity又crystal又g color
火頭=all
邊個睇閒/識落鏡睇你粒石

火頭好緊要, 前幾版有行家話無 3EX 唔駛睇
我唔知佢地睇石睇到咩水準, 有時3EX 唔一定好火頭, VGEXEX 都有好野, 而且仲平少少

開口埋口3EX, 佢地d 口吻呃師奶, 唔識鑽石既人就得

咁唔識鑽石梗係叫佢揀3ex啦
佢地撚識喺vg有好野咩同佢地講vg都ok隨時貪大size買粒冇火又黃嘅,我係收果個都唔知點算
只有1次陪人去鑽石鋪睇
屌你真係好似打機咁閃閃發光
就好似一個有嚴重散光既人夜晚行街咁

呢粒夠唔夠閃??
唔該巴打幫我睇下

跪求

我上網係my jewellery睇16k左右,諗住budget都係咁上下
只有1次陪人去鑽石鋪睇
屌你真係好似打機咁閃閃發光
就好似一個有嚴重散光既人夜晚行街咁

睇左幾萬粒嘅我表示,已經麻木左

呢粒夠唔夠閃??
唔該巴打幫我睇下

跪求

我上網係my jewellery睇16k左右,諗住budget都係咁上下

愛飾果d石又真係...

呢粒夠唔夠閃??
唔該巴打幫我睇下

跪求

愛飾果d石又真係...

係bluenile睇?仲有無網可以睇下??
thxthx

呢粒夠唔夠閃??
唔該巴打幫我睇下

跪求

愛飾果d石又真係...

thxthx

你搵緊萬六連托包哂?
睇下行家巴打有冇堆介

呢粒夠唔夠閃??
唔該巴打幫我睇下

跪求

愛飾果d石又真係...

thxthx

你搵緊萬六連托包哂?
睇下行家巴打有冇堆介

萬6淨石,連托萬8左右??
thxthx,pm佢先

愛飾果d石又真係...

thxthx

你搵緊萬六連托包哂?
睇下行家巴打有冇堆介

thxthx,pm佢先

你預二千蚊18k托啦

自己覺得呢啲石仔好無謂
但都要向現實低頭
係咪所有男人都係咁

係, 所以都係上網做定功課把啦...
之前條女自己話moissanite都幾好, 話唔介意求婚收
求之前唔覺意漏口風比佢知我買咗, 跟住佢吟我話咩: 點解人人都收鑽石但係我得moissanite喎

好彩有得退錢, 之後我都係死死地氣做一輪功課再課金買隻堅嘅先求...
幾萬蚊換唔駛比人哦成世其實都值嘅

正宗女人

愛飾果d石又真係...

thxthx

你搵緊萬六連托包哂?
睇下行家巴打有冇堆介

thxthx,pm佢先

你預二千蚊18k托啦

我篤左粒0.8c/J/3EX/Med,低色得黎加med blue fluorescence
https://www.bluenile.com/hk/diamond-search?stockno=LD08174121
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞