17-18學年TOP-UP, SF, 非八大專區1

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
商科黎講,好似真係恒大好啲,但鯨大個名又好似聽落好過恒大,真係難揀
聽人講恒大師資設施都唔差,又冇聽過恒大人搵唔到工
利申:揀左鯨大

商科要幾多gpa先有interview
報左mkt 但無聲氣

其實我覺得唔使擔心,感覺上鯨大比想像中雞
我都係得2.5x,不過可能mgt冇其他科咁搶手,先會咁早派interview同offer

我今日都收到offer啦
in都無in 直接俾左conditional offer

我意思係收到恆管 但ou星期一in

我都係直接收恒管個offer,不過佢派yr3 entry,我唔會追到個condition

恒管出direct offer? 咩科?

好似係mgt
商科黎講,好似真係恒大好啲,但鯨大個名又好似聽落好過恒大,真係難揀

報左mkt 但無聲氣

我都係得2.5x,不過可能mgt冇其他科咁搶手,先會咁早派interview同offer

我都係直接收恒管個offer,不過佢派yr3 entry,我唔會追到個condition

Condition係幾多。。

今個sem要爆4,yr2可能會direct offer

報左mkt 但無聲氣

星期一in咩科?

mkt

其實佢有with honour同冇with honour有冇分別

報左mkt 但無聲氣

星期一in咩科?

mkt

其實佢有with honour同冇with honour有冇分別

有啲master 要睇hons

報左mkt 但無聲氣

好似係mgt

SCM 都冇direct offer

好似係mgt

SCM 都冇direct offer 佢點先會俾direct offer?
CIE top up LCS 幾時出interview or offer?
CIE top up LCS 幾時出interview or offer?

cie係咪有分top up 家self fin

cie係咪有分top up 家self fin

cie top up = bu sf
有無人有Bu bcom acct offer/interview?

星期一in咩科?

mkt

課程上會唔會分別 mgt/mkt/fin/acc都可以揀有hon/冇hon,但有hon聽落好似勁啲
收到Ou apss interview
有無巴絲知會問咩

巴打可唔可以問下你關於報呢科既野

有d咩問
你留tg我搵你啦

我聽日in呢科

我16in
巴打in完可唔可以講下會點in

好呀 想問下係咪要written test

我都唔清楚 佢都係用or/and既字眼

in完 有無telegram同你講返過程
Cie media and social communication 出左offer 未

Offer god
Ou比左面試其實係味等於有offer

利申未in

正路應該係,因為佢要你係收到offer後兩日內交幾萬蚊既留位費
Ou比左面試其實係味等於有offer

利申未in

正路應該係,因為佢要你係收到offer後兩日內交幾萬蚊既留位費

其實有冇方法可以延遲交ou留位費 🙈

星期一in咩科?

mkt

課程上會唔會分別 mgt/mkt/fin/acc都可以揀有hon/冇hon,但有hon聽落好似勁啲

恆管有得揀有無hon架咩
Cie 2.6入top up
其他可能3.2都入唔到
好灰 冇Offer 又冇Interview
其他可能3.2都入唔到

Cie咩gpa以上穩入?
有冇人收到thei offer?
edu ugc留位費有無得refund架如果有有其他ugc offer?

edu ugc留位費有無得refund架如果有有其他ugc offer?

宜家有year1 education in sci
同speed top up health studies

要邊個好 兩年同五年,無錢交哂兩個留位費

宜家有year1 education in sci
同speed top up health studies

要邊個好 兩年同五年,無錢交哂兩個留位費

edu啦緊係 ugc喎
其他可能3.2都入唔到

Cie咩gpa以上穩入?

得3.17 mkt穩唔穩入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞