17-18學年TOP-UP, SF, 非八大專區1

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
有冇人交左speed留位費 仲諗緊,好糾結

最後無交。 你想入咩?

Professional comm. 都驚冇書讀

有無報其他?
我咁排次序 edu sf 到bucie 到 ou 到 speed

巴打你edu同ou係yr幾offer
有edu ugc同speed
但edu要5年,諗緊讀唔讀speed

我收到edu sf yr3 offer 不過都係想入bucie 多d
讀edu 5年讀完已經25歲 咁不如讀speed
之後再讀一年master洗底 會唔會好d?

絲打你收到edu 邊科 sf year 3 offer? 幾時in?
因為我都報左edu sf in完一個月冇消息。 好心急想要個offer

返大陸讀啦
報咗speed
雖然報咗1個禮拜都無
但驚連speed 都無回音
洗唔洗報定scope做後備

最後無交。 你想入咩?

有無報其他?
我咁排次序 edu sf 到bucie 到 ou 到 speed

我收到edu sf yr3 offer 不過都係想入bucie 多d

好似係
但無edu係ugc泥,咁點睇

最後無交。 你想入咩?

有無報其他?

好似係
但我edu係ugc泥(yr 1),咁點睇
3.1x acct asso 可以報乜?
我估我咩ugc interview 都唔會收到

推 有無ching 可以答下我

Bu Bcom acct

我都咁話
已有BCom acct offer

咁我諗我都要盡快報
要唔要報定ou/恆管之類?

bcom acct 出左interview 啦咩

應該會讀

應該會讀

教大ugc yr1定速大好
各位巴打絲打,我收到恆大嘅scm offer.
但我想搏bucie mkt 或者hrm, 有冇人可以指點下

Gpa:2.98
Speed個認受性真係咁差咩
一年都好似收唔少人架喎
利申左先,我係cie mkting top up
因為本身係親生仔,但我係由tourism asso> mkting top up, 有少少特別
親生仔莫講話過3, 識人2.8都收左,只係冇咁快有interview, 叫做第二log
當時自己cgpa3.1,我諗出面學生都起碼3.3到先有機會有interview

唔知今年interview情況如何,我當年就兩位prof. 做 gp interview, 分自我介紹同gp discussion兩part。俾我嘅感覺係講英文有啲自信,明白題目講咩同可以用英文對答已經十拿九穩。

依加讀緊嘅野我覺得偏向吹水,有時候考食腦理解多過猛咁背。

解答番有位巴打問asso 同 top up 嘅老師係咪一樣,其實除左補credit make up course(asso course)嘅老師外(有可能會同番asso學生一齊上堂,但top up學生唔計落gpa ),top up 老師都係bu本部請番黎。

而HRM有樣野比MKT更好係有埋mentor。 論老師而言,至少MKT嘅prof. 都好nice,甚至有個會叫你約佢食飯。

U-life就冇咩架喇,要u-life嘅巴絲打唔洗諗Cie top up 。但資源方面其實算唔差,print notes地方好多,但canteen就由我yr1 asso到依加都冇改善,只係轉左手⋯ 好彩嘅係近期開左個商場係石門,多左地方食野,飲茶。其實行入啲茶記都唔錯。 唔嫌去第一城都多野食嘅。
你地覺得恆管好啲定cie
利申左先,我係cie mkting top up
因為本身係親生仔,但我係由tourism asso> mkting top up, 有少少特別
親生仔莫講話過3, 識人2.8都收左,只係冇咁快有interview, 叫做第二log
當時自己cgpa3.1,我諗出面學生都起碼3.3到先有機會有interview

唔知今年interview情況如何,我當年就兩位prof. 做 gp interview, 分自我介紹同gp discussion兩part。俾我嘅感覺係講英文有啲自信,明白題目講咩同可以用英文對答已經十拿九穩。

依加讀緊嘅野我覺得偏向吹水,有時候考食腦理解多過猛咁背。

解答番有位巴打問asso 同 top up 嘅老師係咪一樣,其實除左補credit make up course(asso course)嘅老師外(有可能會同番asso學生一齊上堂,但top up學生唔計落gpa ),top up 老師都係bu本部請番黎。

而HRM有樣野比MKT更好係有埋mentor。 論老師而言,至少MKT嘅prof. 都好nice,甚至有個會叫你約佢食飯。

U-life就冇咩架喇,要u-life嘅巴絲打唔洗諗Cie top up 。但資源方面其實算唔差,print notes地方好多,但canteen就由我yr1 asso到依加都冇改善,只係轉左手⋯ 好彩嘅係近期開左個商場係石門,多左地方食野,飲茶。其實行入啲茶記都唔錯。 唔嫌去第一城都多野食嘅。

你今年cie top up year3? 你當年cgpa3.1點解唔試下poly sf hotel/tourism/event? 我cgpa3.2入左poly sf hotel

上網睇過資料 兩間都唔太好
有選擇既盡量UGC SF ....
我老師同我講
我in完speed,佢有比offer我,但我依家仲未收到email 叫我交錢 好驚

我老師同我講

咩係ugc sf
Reject左ou offer
又未有教大 恒管offer 好迷惘

我老師同我講

咩係ugc sf

教大SF POLY SF
Speed個認受性真係咁差咩
一年都好似收唔少人架喎

小弟測量無得揀先讀

我老師同我講

咩係ugc sf

CIE咪即係BU SF

我老師同我講

咩係ugc sf

lol
自資就自資,ugc就ugc
你講嘅叫八大sf
CIE top up LCS 幾時出interview or offer?

cie係咪有分top up 家self fin

cie top up = bu sf

搭單問少少嘢先
BUCIE HRM啲lecturer 係咪同BUUGC HRM 一樣?
poly speed HRM 同cie HRM 邊個好啲?

唔該晒各位巴絲

有無巴絲解答我呀
CIE top up LCS 幾時出interview or offer?

搭單問少少嘢先
BUCIE HRM啲lecturer 係咪同BUUGC HRM 一樣?

唔該晒各位巴絲

有無巴絲解答我呀

Speed係Speed cert定Poly cert先

我老師同我講

咩係ugc sf

lol
自資就自資,ugc就ugc
你講嘅叫八大sf

我自己覺得恆管好過bu cie 係咪我問題

搭單問少少嘢先

唔該晒各位巴絲

有無巴絲解答我呀

Speed係Speed cert定Poly cert先

Speed cert
Thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞