17-18學年TOP-UP, SF, 非八大專區1

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
Cgpa 得3.0x 係咪唔會有ugc offer架喇
諗住3月尾臨deadline先報BU CIE social policy 點睇 斷估唔會到最後連cie都冇offer掛 屋企唔會有錢比我交留位費,所以唔敢咁早報sf
利申:社科人 報左好多間ugc社科 已in兩科

絲打你in左咩科?
btw bucie留位費好似都要比萬幾蚊
Cie通常幾時會出offer?
諗住3月尾臨deadline先報BU CIE social policy 點睇 斷估唔會到最後連cie都冇offer掛 屋企唔會有錢比我交留位費,所以唔敢咁早報sf

絲打你in左咩科? btw bucie留位費都係萬幾
我同你應該揀差唔多科
利申:社科人....

好似係出Offer後1星期要交留位費
有無改就唔知
不過得3.0都遲報就隨時無Offer
有冇人in左poly top up BALSS?
講真,唔熟唔好比山挨人,其實上面好多都係好基本既資料Google下都搵到
BU sf = Cie top up 係石門上堂 本部出cert 但科名唔同,eg bba > bcom
PU sf = poly award 佢係speed上堂 但唔等於speed,佢係poly出cert既,部份科名同ugc相同 tourism/hotel, 但都有d科係ugc本身無既 eg event
至於上面講咩ugc既sf,唔該搞清楚兩樣野本身係咩意思,ugc就係ugc sf就係sf

至於認受性 係呢個post既黎講 一般就係
八大ugc top up > 八大 sf top up > ou/恆管/speed > scope/cdp/shape 等等外國degree
有冇人報左恒管scm

講真,唔熟唔好比山挨人,其實上面好多都係好基本既資料Google下都搵到
BU sf = Cie top up 係石門上堂 本部出cert 但科名唔同,eg bba > bcom
PU sf = poly award 佢係speed上堂 但唔等於speed,佢係poly出cert既,部份科名同ugc相同 tourism/hotel, 但都有d科係ugc本身無既 eg event
至於上面講咩ugc既sf,唔該搞清楚兩樣野本身係咩意思,ugc就係ugc sf就係sf

八大ugc top up > 八大 sf top up > ou/恆管/speed > scope/cdp/shape 等等外國degree

考政府部門係咪個資歷架構一樣 bu sf topup同ugc
好想edu sf收我 唔想速大 樹仁今年有senior entry??上年frd話得yr1入。想報樹仁既巴打會報乜科?

如果石門唔係冇雷公咁遠我都報

EdU咪仲遠

有得係本部上始終唔同D,更何況嗰科係有興趣
有冇人報左恒管scm

in左未?

考政府部門係咪個資歷架構一樣 bu sf topup同ugc

屌你咁簡單都唔識?
Google都有啦下話?
有冇人報左恒管scm

in左未?

唔洗in 直接有conditional offer

好似係出Offer後1星期要交留位費
有無改就唔知
不過得3.0都遲報就隨時無Offer

要比$15000留位費呀,所以好淆 屋企真係冇錢比我燒

我一科 In 後一日
一科in 後一星期

屌你咁簡單都唔識?
Google都有啦下話?

一樣係第五級 呢個網打keyword可以睇哂
http://www.hkqr.gov.hk/HKQRPRD/web/hkqr-tc/search/qr-search/
有冇人知cie大約幾時會派offer?
識人話上年有interview,有條友冇去都有offer

我一科 In 後一日
一科in 後一星期

親生仔?
想問下報左speed part-time course
一般reg day係係幾時

我一科 In 後一日
一科in 後一星期

親生仔?

Media and social communication 一直冇回音
非親生
有冇巴打知 building services engineering 邊間有top up self fin
聽講poly cut晒
都係死死地氣接左個bu sf offer
有冇巴打知 building services engineering 邊間有top up self fin
聽講poly cut晒

thei

咩科

咩科

Hrm

咩gpa?
我都想接Bu sf
連interview都無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞