17-18學年TOP-UP, SF, 非八大專區1

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
CIE top up LCS 幾時出interview or offer?

cie係咪有分top up 家self fin

cie top up = bu sf

搭單問少少嘢先
BUCIE HRM啲lecturer 係咪同BUUGC HRM 一樣?
poly speed HRM 同cie HRM 邊個好啲?

唔該晒各位巴絲

有無巴絲解答我呀

Speed係Speed cert定Poly cert先

Speed cert
Thanks

一定係cie hrm, speed 我會覺得低過OU

cie係咪有分top up 家self fin

cie top up = bu sf

搭單問少少嘢先
BUCIE HRM啲lecturer 係咪同BUUGC HRM 一樣?
poly speed HRM 同cie HRM 邊個好啲?

唔該晒各位巴絲

有無巴絲解答我呀

Speed係Speed cert定Poly cert先

Speed cert
Thanks

一定係cie hrm, speed 我會覺得低過OU

但係Speed收分高過OU
Between CIE no doubt
無知一問想問樹人deadline 左未

樹仁7月12先開始報喎
你可以上佢官網睇返
http://www.hksyu.edu/Info/applications_procedures.html
無知一問想問樹人deadline 左未

樹仁7月12先開始報喎
你可以上佢官網睇返
http://www.hksyu.edu/Info/applications_procedures.html

想問樹仁senior entry係咪全部都係比yr 2 offer?
你地覺得恆管好啲定cie

上網睇過資料 兩間都唔太好
有選擇既盡量UGC SF ....
我老師同我講

咩係ugc sf

教大SF POLY SF

lol
自資就自資,ugc就ugc
你講嘅叫八大sf

我自己覺得恆管好過bu cie 係咪我問題

恆大有Hall life
Campus > CIE
有冇人交左speed留位費 仲諗緊,好糾結

最後無交。 你想入咩?

Professional comm. 都驚冇書讀

有無報其他?
我咁排次序 edu sf 到bucie 到 ou 到 speed

巴打你edu同ou係yr幾offer
有edu ugc同speed
但edu要5年,諗緊讀唔讀speed

我收到edu sf yr3 offer 不過都係想入bucie 多d
讀edu 5年讀完已經25歲 咁不如讀speed
之後再讀一年master洗底 會唔會好d?

好似係
但我edu係ugc泥(yr 1),咁點睇

睇你取捨 如果你話想要exchange 或者intern就會讀
但係2年光陰....真係用錢都買唔翻

我老師同我講

咩係ugc sf

edu sf 其實畢業張cert會寫edu名
poly sf 即係speed 會出 speed-award

我老師同我講

咩係ugc sf

lol
你講嘅叫八大sf

巴打知唔知上年最低收幾多?bucie soci pol
我聽翻最低就係2.98
我CGPA 3.2
Bucie仲未有interview
我CGPA 3.2
Bucie仲未有interview

絲打報左cie 咩科?

我老師同我講

咩係ugc sf

lol
你講嘅叫八大sf

但cie好似好過恒管,話晒bu sf 可能hall life我唔係好重視

我老師同我講

咩係ugc sf

lol
你講嘅叫八大sf

但cie好似好過恒管,話晒bu sf 可能hall life我唔係好重視

你接受到買Cert咪得
石門讀真係頹到核爆
唯一吸引咪BU Cert

我老師同我講

咩係ugc sf

lol
你講嘅叫八大sf

我聽翻最低就係2.98

外校你預過3
親生就2.5-2.6都有Offer
我記得舊年個Post有巴打3.1幾都無
我聽翻最低就係2.98 [/quote]
外校你預過3
我記得舊年個Post有巴打3.1幾都無[/quote]

會唔會有N手飯吖ching?
好想入呢科 唔想讀其他

咩係ugc sf

lol
你講嘅叫八大sf

你接受到買Cert咪得
石門讀真係頹到核爆

Cie都係bu cert?

lol
你講嘅叫八大sf

你接受到買Cert咪得
石門讀真係頹到核爆

Cie都係bu cert?

要講幾多次
我聽翻最低就係2.98

外校你預過3
我記得舊年個Post有巴打3.1幾都無[/quote]

好想入呢科 唔想讀其他 [/quote]
Ching你老母
無n手飯架啦
有冇人知關於poly ugc top-up 老人學嘅野
好似係新科黎上網搵到嘅資料唔多

識幾個fd 星期五in
我聽翻最低就係2.98

外校你預過3
我記得舊年個Post有巴打3.1幾都無

好想入呢科 唔想讀其他

Ching你老母
無n手飯架啦
好想edu sf收我 唔想速大 樹仁今年有senior entry??上年frd話得yr1入。想報樹仁既巴打會報乜科?

如果石門唔係冇雷公咁遠我都報
好想edu sf收我 唔想速大 樹仁今年有senior entry??上年frd話得yr1入。想報樹仁既巴打會報乜科?

如果石門唔係冇雷公咁遠我都報

EdU咪仲遠

咩係ugc sf

lol
你講嘅叫八大sf

你接受到買Cert咪得
石門讀真係頹到核爆

但如果business科 cie張cert係寫bachelor of commerce
恆管就會寫bba 其實有無大影響
有冇人報左恒管scm
Cgpa 得3.0x 係咪唔會有ugc offer架喇
諗住3月尾臨deadline先報BU CIE social policy 點睇 斷估唔會到最後連cie都冇offer掛 屋企唔會有錢比我交留位費,所以唔敢咁早報sf
利申:社科人 報左好多間ugc社科 已in兩科
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞