17-18學年TOP-UP, SF, 非八大專區1

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
想問OU留位費係咪冇得退

yes

交唔交錢好 三萬幾

有冇信心有其他offer先? 如果冇既話加上你真係想今年讀書既,
哩幾萬銀一定走唔甩

BTW真係好貴

好難講,識幾個3.4-3.7 最後都no offer

我依個成績唔夠其他CC人爭UGC SocSci科,同埋本身都知道哩科唔差,加上有興趣讀,所以先報

唔好咁啦絲打 3.4個分中大global studies拎曬offer有突架啦 留返d機會黎啦

上年識人有3.4
已經有幾個ugc 任揀

點解有人話GPA 3.6最後得AIS...

AIS係咁尻 佢仲要勁遲先會派offer
明明以前係水泡科收勁低,依加唔知做咩收勁高

本來初初都想報AIS,好彩冇報

Cgpa 3.27報左

我依個成績唔夠其他CC人爭UGC SocSci科,同埋本身都知道哩科唔差,加上有興趣讀,所以先報

唔好咁啦絲打 3.4個分中大global studies拎曬offer有突架啦 留返d機會黎啦

上年識人有3.4
已經有幾個ugc 任揀

點解有人話GPA 3.6最後得AIS...

AIS係咁尻 佢仲要勁遲先會派offer
明明以前係水泡科收勁低,依加唔知做咩收勁高

本來初初都想報AIS,好彩冇報

Cgpa 3.27報左

仲要係商科撚

yes

交唔交錢好 三萬幾

有冇信心有其他offer先? 如果冇既話加上你真係想今年讀書既,
哩幾萬銀一定走唔甩

BTW真係好貴

我cg得3.33 好驚冇offer
lecturer建議我唔好交

yes

交唔交錢好 三萬幾

哩幾萬銀一定走唔甩

BTW真係好貴

咁都好矛盾下喎巴打
你依個moment緊張有冇offer多d定錢多d先

yes

交唔交錢好 三萬幾

哩幾萬銀一定走唔甩

BTW真係好貴

咁都好矛盾下喎巴打

好驚冇offer
但應該唔會交錢啦
屋企負擔唔起

yes

交唔交錢好 三萬幾

哩幾萬銀一定走唔甩

BTW真係好貴

咁都好矛盾下喎巴打

好驚冇offer
但應該唔會交錢啦
屋企負擔唔起

希望有city offer
poly出左2nd choice interview,個陣時無野擺求其擺左科topup,係咪唔去好d,因為一收到offer佢就唔會consider你1st choice

邊科top-up

analytical science

仲未收到呢科interview

yes

交唔交錢好 三萬幾

哩幾萬銀一定走唔甩

BTW真係好貴

咁都好矛盾下喎巴打

好驚冇offer
但應該唔會交錢啦
屋企負擔唔起

希望有city offer

我都想要City Offer
想問下交完恒管留位費之後 大概幾時要再交錢
屌 交唔交ou留位費好

佢已經要你交?
屌 交唔交ou留位費好

我決定左唔交
真心好貴
poly出左2nd choice interview,個陣時無野擺求其擺左科topup,係咪唔去好d,因為一收到offer佢就唔會consider你1st choice

邊科top-up

下 係真唔係?我都係放2nd choice 有interview

邊科top-up

下 係真唔係?我都係放2nd choice 有interview

GPA幾多

邊科top-up

GPA幾多

2.9x
有冇巴打可以答下係咪真?
屌 交唔交ou留位費好

我決定左唔交
真心好貴

唉希望deadline前收到ugc offer啦
報左speed兩個禮拜都未有interview是咪冇機? 我見個個報左幾日即刻收到email

邊科top-up

GPA幾多

2.9x

仲未收到係咪接得

邊科top-up

GPA幾多

2.9x

仲未收到係咪接得

我得2.8 x都收到喎

咩科

咩科

留位費係幾多?

你收個offer係咪有要求最後個sem要meet幾多gpa架
有既 應該唔洗交住架喎
利申 2月尾 direct offer cc BMSIM yr3 gpa2.8

你收個offer係咪有要求最後個sem要meet幾多gpa架
有既 應該唔洗交住架喎
利申 2月尾 direct offer cc BMSIM yr3 gpa2.8

唔好意思 睇錯野 自膠

GPA幾多

2.9x

仲未收到係咪接得

我得2.8 x都收到喎

下⋯我可唔可以打去問下架?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞