17-18學年TOP-UP, SF, 非八大專區1

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
收咗ied GCS offer
但要我讀year one
咁我寧願讀top up
咁我寧願讀top up

巴打你幾時in架? 我in左兩個禮拜都未收到通知
你cgpa係咪都過3先收到offer?收到offer就交留位費?
咁我寧願讀top up

你cgpa係咪都過3先收到offer?收到offer就交留位費?

我唔過3
所以俾year one 我
你等下喇先兩星期
我in咗成個月
其實Ou 好d定BU CIE topup好d
唔知點揀
唔知點揀…

我都想知EdU SF好啲定係BU CIE Top Up好啲

edu sf 冇咁分化
可以apply second around住hall
( 唔知而家仲得唔得)
cie top up admin係cie搞
又係石門上堂 同本部連系冇咁大
純粹係從身份認同同埋u life方面討論
冇計到科目

我想知「分化」意思係指乜???
BTW絲打你個名……M娘

好多人從來都冇/極少去本部
因為唔會去九龍塘上堂
石門亦有齊所有必需嘅設施
例如圖書館 體育館
有好多學校嘅活動都唔會喺石門搞或宣傳
覺得自己係cie學生>bu學生
例如石門canteen既問題都係由
cie student socitey而唔係由busu 作為學生代表去傾
cie學生冇論asso定sf 都可以參加本部嘅活動例如學會 u team
有D本部學生唔鐘意sf學生
因為sf同佢地share同一張cert
甚至係同一場畢業典禮

唔該晒絲打,
我好想讀佢一科top up degree,可惜cie又唔係bu
可憐的小薯的確想有u life,或者我等出offer個陣再三思三思
謝謝絲打,十分清楚

同cie比 恆管會比較有ulife
起碼可以住hall 同埋返學唔係淨係返緊一棟樓

冇考慮恆管,但因為住附近,所以算清楚佢地多姿多彩既college life
咁我寧願讀top up

我唔過3
你等下喇先兩星期
我in咗成個月

巴打介唔介意講係2.幾 ?我2.7都係in左成個月都未有消息😥
其實Ou 好d定BU CIE topup好d
唔知點揀
唔知點揀…

我都想知EdU SF好啲定係BU CIE Top Up好啲

edu sf 冇咁分化
可以apply second around住hall
( 唔知而家仲得唔得)
cie top up admin係cie搞
又係石門上堂 同本部連系冇咁大
純粹係從身份認同同埋u life方面討論
冇計到科目

我想知「分化」意思係指乜???
BTW絲打你個名……M娘

因為唔會去九龍塘上堂
例如圖書館 體育館
cie student socitey而唔係由busu 作為學生代表去傾
cie學生冇論asso定sf 都可以參加本部嘅活動例如學會 u team
甚至係同一場畢業典禮

唔該晒絲打,
我好想讀佢一科top up degree,可惜cie又唔係bu
可憐的小薯的確想有u life,或者我等出offer個陣再三思三思
謝謝絲打,十分清楚

同cie比 恆管會比較有ulife
起碼可以住hall 同埋返學唔係淨係返緊一棟樓

冇考慮恆管,但因為住附近,所以算清楚佢地多姿多彩既college life

好差?

因為唔會去九龍塘上堂
例如圖書館 體育館
甚至係同一場畢業典禮

唔該晒絲打,
謝謝絲打,十分清楚

同問呀 cie真心無u life,最好有8大水泡offer 唉

入得cie預左冇u life 都係為張cert
都好過ou 同埋scope/speed啦

無人in Cie hrm咁 唔撚係self in呀

留位費都交埋

其實CIE HRM都唔差,聽講幾多資源下

各位有無telegram可以方便溝通
到底CIE派interview咩標準
我報左mkt一個月,個status轉左under consideration 但係識人3.0X都有interview
利申:GPA3.2

如果你讀個間gpa滿分唔係4.0的話會有deduction
仲有一月已經開始報名
你遲左一個月係要等下

我果間滿分4.3
但係我二月頭已經報左,但到而家都未有消息
但見到上面有啲巴絲已經in左
Bu BCom HRM (self fund)
Bu BBA HRM (UGC)

張cert一睇就知,所以人工都差條街咁
讀既課程(core concentration)一樣

但一定無UGC咁多其他野讀/住hall⋯
UGC GE可以去CityU exchange
硬性規定要讀普通話
UGC有得玩double concentration

玩莊都會寫國際學院

石門好細⋯ 摺拉把過main lib環境好好多
但九龍塘行山好辛苦

利申: cie 九龍塘asso仔
到底CIE派interview咩標準
我報左mkt一個月,個status轉左under consideration 但係識人3.0X都有interview
利申:GPA3.2

如果你讀個間gpa滿分唔係4.0的話會有deduction
仲有一月已經開始報名
你遲左一個月係要等下

我果間滿分4.3

上年等到七八月先出offer
因為留位比cie asso仔

信不信由你⋯ 我lecturer咁講

佢話:癡線 等到8月先派比人,人地都去晒speed/ou 交曬錢

硬性規定要讀普通話

玩莊都會寫國際學院

但九龍塘行山好辛苦

Top up啲莊好似無寫國際學院
有無巴絲報左Poly SF

硬性規定要讀普通話

玩莊都會寫國際學院

但九龍塘行山好辛苦

我見bu su補選果支莊 有個year2
就寫住某位幹事 國際學院傳理學

https://www.facebook.com/BUSUCouncil/

硬性規定要讀普通話

玩莊都會寫國際學院

但九龍塘行山好辛苦

https://www.facebook.com/BUSUCouncil/

Year咪即係Asso 所以會寫

硬性規定要讀普通話

玩莊都會寫國際學院

但九龍塘行山好辛苦

Year 2咪即係Asso 所以會寫
咁我寧願讀top up

我唔過3
你等下喇先兩星期
我in咗成個月

巴打你知唔知幾時會再派interview?
我有朋友13號報左但係宜家都未有interview
打電話過去問都係話等消息
咁我寧願讀top up

我唔過3
你等下喇先兩星期
我in咗成個月

巴打你知唔知幾時會再派interview?
我有朋友13號報左但係宜家都未有interview
打電話過去問都係話等消息

我諗要等第2輪interview
佢應該會排咗offer俾第1輪嗰啲先

我果間滿分4.3

佢會當你係2.9
當年我開報名後四日報
都等咗超過—個月先有得in
咁你開報名後一個月報
你自己諗下要等幾耐喇

我果間滿分4.3

佢會當你係2.9
當年我開報名後四日報
都等咗超過—個月先有得in
咁你開報名後一個月報
你自己諗下要等幾耐喇

巴打,比個例子你
我cgpa 2.98,二月尾報cie 。
今星期五先有得in mkt, 4月11 in hrm
等一個月其實差唔多。
Cie sf integrated communications management 點睇?今個星期五payment deadline
Speed 好啲定cie
Cie sf integrated communications management 點睇?今個星期五payment deadline

CIE no doubt

不過Speed個Campus大啲,多嘢玩啲

CIE就BU CERT你諗你

都係嘅
就係驚呢科張cert好明顯有分別

都係嘅

張CERT除咗個Programme名唔同之外
其他嘢同本部個張一模一樣

都係嘅

張CERT除咗個Programme名唔同之外
其他嘢同本部個張一模一樣

thanks

btw有冇人讀呢科?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞