17-18學年TOP-UP, SF, 非八大專區1

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
如果就咁聽個學校名
ou好d定CIE topup好d
如果就咁聽個學校名
ou好d定CIE topup好d

浸會大學
Vs.
公開大學

自己諗

CIE既campus life如何? 巴打清唔清楚?

可以上自己科既莊
但連soc房都冇(ugc有)
返本部join下活動
summer exchange
參加校外比賽
海外實習
我記得嘅係咁多

cie唔係無政府既exchange咩?
上cie hrm網睇無提過exchange

上cie hrm網睇無提過exchange

唔係政府嗰啲
正確嚟講係exchange tour
由一個星期到一兩個月不等
要自己報
每個exchange都會寫明比邊啲科嘅人報
多數會夾埋asso 印像中冇見過淨比sf報既tour
其實Ou 好d定BU CIE topup好d
唔知點揀
唔知點揀…

我都想知EdU SF好啲定係BU CIE Top Up好啲

edu sf 冇咁分化
可以apply second around住hall
( 唔知而家仲得唔得)
cie top up admin係cie搞
又係石門上堂 同本部連系冇咁大
純粹係從身份認同同埋u life方面討論
冇計到科目

我想知「分化」意思係指乜???
BTW絲打你個名……M娘

好多人從來都冇/極少去本部
因為唔會去九龍塘上堂
石門亦有齊所有必需嘅設施
例如圖書館 體育館
有好多學校嘅活動都唔會喺石門搞或宣傳
覺得自己係cie學生>bu學生
例如石門canteen既問題都係由
cie student socitey而唔係由busu 作為學生代表去傾
cie學生冇論asso定sf 都可以參加本部嘅活動例如學會 u team
有D本部學生唔鐘意sf學生
因為sf同佢地share同一張cert
甚至係同一場畢業典禮

唔該晒絲打,
我好想讀佢一科top up degree,可惜cie又唔係bu
可憐的小薯的確想有u life,或者我等出offer個陣再三思三思
謝謝絲打,十分清楚
收到OU既Public Admin係27號interview
得幾日時間準備,好驚

有無朋友可以講下, OU / CITYU SCOPE 個PUBLIC ADMIN 比較如何

OU起碼本地U
SCOPE果D Overseas award仲要讀得果一年
出到嚟認唔認都冇人知
報咗之後我in都冇去in
唔知點揀
唔知點揀…

edu sf 冇咁分化
( 唔知而家仲得唔得)
冇計到科目

因為唔會去九龍塘上堂
例如圖書館 體育館
cie student socitey而唔係由busu 作為學生代表去傾
cie學生冇論asso定sf 都可以參加本部嘅活動例如學會 u team
甚至係同一場畢業典禮

唔該晒絲打,
我好想讀佢一科top up degree,可惜cie又唔係bu
可憐的小薯的確想有u life,或者我等出offer個陣再三思三思
謝謝絲打,十分清楚

同問呀 cie真心無u life,最好有8大水泡offer 唉

入得cie預左冇u life 都係為張cert
都好過ou 同埋scope/speed啦

edu sf 冇咁分化
( 唔知而家仲得唔得)
冇計到科目

因為唔會去九龍塘上堂
例如圖書館 體育館
甚至係同一場畢業典禮

唔該晒絲打,
謝謝絲打,十分清楚

同問呀 cie真心無u life,最好有8大水泡offer 唉

無人in Cie hrm咁 唔撚係self in呀

留位費都交埋

因為唔會去九龍塘上堂
例如圖書館 體育館
甚至係同一場畢業典禮

唔該晒絲打,
謝謝絲打,十分清楚

留位費都交埋

其實CIE HRM都唔差,聽講幾多資源下

因為唔會去九龍塘上堂
例如圖書館 體育館
甚至係同一場畢業典禮

唔該晒絲打,
謝謝絲打,十分清楚

留位費都交埋

萬9

萬6
我想問hsmc scm要我in , 但我唔去嘅話會唔會有offer? ( 識人個conditional offer係2.6, 我個cgpa過2.6)
想問下Cie icm 定 msc 好啲?
出路有咩唔同?

ICM就PRA野會多d
MSC出黎主要係做New Media
想問下Cie icm 定 msc 好啲?
出路有咩唔同?

ICM就PRA野會多d
MSC出黎主要係做New Media

msc新D 搞左三四年左右
icm 比較歷史尤久 通常first round收爆人
second round直頭唔接受呢科嘅申請
唔知點揀
唔知點揀…

edu sf 冇咁分化
( 唔知而家仲得唔得)
冇計到科目

因為唔會去九龍塘上堂
例如圖書館 體育館
甚至係同一場畢業典禮

唔該晒絲打,
謝謝絲打,十分清楚

同cie比 恆管會比較有ulife
起碼可以住hall 同埋返學唔係淨係返緊一棟樓
我想問hsmc scm要我in , 但我唔去嘅話會唔會有offer? ( 識人個conditional offer係2.6, 我個cgpa過2.6)

你唔恨要個OFFER既咪博下囉

你唔恨要個OFFER既咪博下囉

唔該你 其實我係幫人問
到底CIE派interview咩標準
我報左mkt一個月,個status轉左under consideration 但係識人3.0X都有interview
利申:GPA3.2
到底CIE派interview咩標準
我報左mkt一個月,個status轉左under consideration 但係識人3.0X都有interview
利申:GPA3.2

如果你讀個間gpa滿分唔係4.0的話會有deduction
仲有一月已經開始報名
你遲左一個月係要等下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞