【甜甜地既愛情故事】《港女FF妄誌》(三)

1001 回覆
27 Like 4 Dislike

完全同意
我響香港有鼻敏感,但黎到荷蘭除左乾燥流鼻血之外,都冇鼻敏感發作

荷蘭
有無試草

最憎煙草味

我驚你跟啲外國朋友落bar會帶埋你去食"蛋糕"

冇朋友

去識就有

完全同意
我響香港有鼻敏感,但黎到荷蘭除左乾燥流鼻血之外,都冇鼻敏感發作

荷蘭
有無試草

最憎煙草味

蛋糕快上好多 上次發夢食完同朋友睇破壞之王笑到智障咁

兩位巴打響外國食

一定係

完全同意

荷蘭
有無試草

最憎煙草味

兩位巴打響外國食

咩係蛋糕

試過就知咪道

完全同意

荷蘭
有無試草

最憎煙草味

兩位巴打響外國食

咩係蛋糕

大麻蛋糕

牛牛蛋糕

完全同意

荷蘭
有無試草

最憎煙草味

兩位巴打響外國食

咩係蛋糕

大麻蛋糕

search完

你知得太多

做好心得惡報早晨
各位早晨

完全同意

荷蘭
有無試草

最憎煙草味

報驚

發夢食嘉頓蛋糕咋
各位早晨

早 啱啱流完鼻血 呢度好乾燥

完全同意

荷蘭
有無試草

最憎煙草味

報驚

發夢食嘉頓蛋糕咋

說謊彈膠
各位早晨

早 啱啱流完鼻血 呢度好乾燥

要幫個鼻補補濕

上回講到詩琳同Brian都見完客~
Brian話詩琳好似學生妹~
詩琳就恥笑左Brian一兩句就放過佢~
詩琳話想同Brian一齊湊仔女喎~
Brian就覺得有D奇怪~不過都無所謂啦~
其實係詩琳想慳過海費姐~
黎到港島區一間名小學門前,詩琳就見到有對可愛小朋友衝住出黎攬實Brian對大髀~
呢對小朋友就係Brian對龍鳳胎?
跟住既劇情發展又會係點呢?

準備出文

『仲恩~仲言~乖~你地今年幾多歲丫?』我摸下摸下仲恩同仲言個頭~

仲恩好快咁答出口:「我今年六歲~」

仲言都怕怕地羞咁跟住答:「我今年都係六歲~」

然後仲恩再補多句:「不過媽咪話我早過細佬一個鐘出世~」

果然係姐弟~
喺仲恩身上,總係感受到“要保護細佬”既感覺~

而喺仲言身上,就總係好似要躲喺家姐身後既感覺~

我再摸住佢地兩個個頭,打量一下佢地兩個~

仲恩髮長到肩~髮絲幼細~喺陽光之下仲有D啡啡地色~

白裏透紅既肌膚相當幼嫩~

眼大大~嘴細細~面尖尖咁~笑起上黎仲好甜添~
係似媽咪嘛?

如果係似媽咪既話...Brian既老婆都真係一個大美人...

至於仲言呢~總係怕怕羞羞咁~

不過都似佢爸爸咁靚仔既~

兩個都係又可愛~又得意~又靚仔靚女既小朋友~
『你地真係又乖又靚仔靚女喇~』我再輕輕摸下摸下佢地把秀髮~

「多謝~」佢地兩個都笑笑口咁點點頭~

『哈哈~咁都要講多謝丫~』我忍唔住要笑一笑呢兩個小朋友~

「嗯嗯~」仲恩點晒頭咁,「爸爸話俾人讚係要講多謝架~」

咁聽爸爸話~真係好鬼死乖架姐~

照咁睇要湊佢地兩個都唔係好難姐~
「詩琳姐姐都好靚喔...」仲言碌大對眼仔,面都紅晒咁~

咁細個就識撩女仔?

把口仲要鬼死咁甜~

喺邊道學返黎架?

一定唔會係喺爸爸身上學返黎架啦~

你爸爸份人咁鬼老實~

不過就似足你爸爸咁鬼死咁怕羞~
「嗯嗯~~~詩琳姐姐真係好靚喔~」仲恩都點晒頭咁~仲要好似好羨慕咁~

『多謝~』我都帶住微笑向佢地兩個惹人鍾意既小朋友點點頭~

俾人讚係要講多謝架嘛~

『返學攰唔攰丫~』

同兩個惹人鍾意既小朋友傾下傾下~

「唔攰~」
『多唔多功課做丫~』

又問下問下~

「唔多~」

『呢邊呢邊~哈哈哈~嗰邊嗰邊~哈哈哈~』

「哈哈哈~姐姐等埋我~哈哈哈~」

又喺個籃球場上追下逐下~

好似忘記左D野~好似忘記左佢地個爸爸~
係丫~我地玩得好開心~開心到都唔記得左有Brian既存在喇~

我望一望企喺場邊既Brian,好似好放心咁望住我地喺籃球場上追追逐逐咁~

我有D覺得...我好似兩個小朋友既媽咪...好似俾老公望住我同對仔女玩緊咁...

點解會有咁既錯覺架呢?

呢種錯覺又會唔會錯得太離譜呢?
離唔離譜...我唔敢講...

我更唔敢講既係...我都幾…享受...

我都幾享受呢種感覺...

為人妻子...為人媽咪既感覺...

仲要係唔使自己生...唔使承受十級痛楚...
同兩個可愛活潑既小朋友喺籃球場上追追逐逐咁玩左好一陣子~

雖然話玩得好開心~好忘我~但就算點忘我都會感覺到對腳係會有D痛架~

始終都係著住對三吋高踭鞋~喺石地上跑跑跳跳左咁耐都真係腳都斷~

『好喇好喇~嗄~嗄~係時候返去架喇~嗄~嗄~爸爸等緊你地架~』就算玩得幾開心都好,都有完結既時候...

「嗯嗯~」雖然仲恩同仲言睇起上黎都唔係好捨得咁~但因為佢地兩個都係乖乖既小朋友~所以都好聽話咁無扭計~
仲恩同仲言都拖住我~

我就拖實兩隻手仔行去Brian面前~

『好喇~要乖乖地跟爸爸返屋企架~』我帶到仲恩同仲言返到去Brian面前,再摸摸佢地把秀髮~

「嗯嗯~」仲恩依依不捨咁點一點頭,「詩琳姐姐會唔會再同我地玩架?」

『嗯嗯~遲D放假既話,我地一齊再玩過~』好明顯呢D都係氹小朋友既說話~
遲D?放假?即係幾時?

好似定左一個時間...俾左個希望你...總會有再見既一日...

而大人就覺得小朋友既記性無咁好...好快就會唔記得左有約過呢一日...

但事實上,小朋友既記性特別好...分分鐘可以記一世...

「嗯嗯~勾勾手指尾~」仲恩同仲言都伸隻手指尾仔出黎~
『嗯~』我都伸兩隻手指尾~勾一勾仲恩同仲言隻手指尾仔~

仲恩同仲言都用隻姆指仔掂一掂落我隻姆指上...

係接吻嘛?

哈哈~呢種承諾真係好清澀呢~

「使唔使車你去地鐵站?」Brian拖住對仔女問一問我。

『唔使喇~我要去既地方喺附近架咋~』係丫~真係好近~

Prince擺酒間酒店正正就喺前面過兩個街口~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞