【甜甜地既愛情故事】《港女FF妄誌》(三)

1001 回覆
27 Like 4 Dislike
「仲有無燒丫?嗯嗯...」Brian把聲好似有D擔心又有D緊張咁...

係同緊邊個講電話呢?

「開左幾多日藥丫?嗯嗯...咁你食完粥就食藥瞓陣喇喎...嗯嗯...我會諗辦法架喇...嗯嗯...放心啦~」Brian又好似好溫柔咁...

男人會用咁溫柔既聲線講野...對象就一定係...

我等到Brian收返埋部電話之後...

『早晨丫Brian~』我就行到埋Brian身邊~

Brian一擰個頭過黎,視平線之下,第一時間望到既係我對小饅頭...
Brian定一定神:「詩…詩琳早晨...」

睇見Brian呆下呆下~又面紅紅咁既樣~都幾可愛丫~

『我黎還返部MacBook Pro俾你架~』我雙手遞一遞起部MacBook Pro~

雖然話部MacBook Pro唔係好重~但我都要扮晒鄰家女孩無氣無力咁~

「哦哦...」Brian立即接一接過我手上部MacBook Pro~好似怕我覺得重咁~

好男人真係好男人~無時無刻都係咁細心~
『係呢...你老婆...病左?』我想問又唔想問咁~

「嗯...」Brian點一點頭後諗左一諗,「你...點知我老婆病左架?」

『我頭先聽到你講電話...我唔係有心偷聽架!我只係想等你講完個電話先...所以...』我又扮晒唔覺意聽到咁~

「哦~係丫...我老婆病左...」Brian仲係好似呆下呆下咁...

可能係擔心老婆掛~

唉~好男人真係好男人~無時無刻都係咁貼心~
『佢無乜大礙嘛?』我都關心一下人地個老婆~

「無…無乜大礙~睇完醫生開左D藥...休息下就無事~有心喇~有心喇~」Brian帶住擔心既笑容...向我點點頭...

『咁你就唔好擔心咁多啦~』我拍一拍Brian膊頭~

唉~好男人真係好男人~無時無刻都係咁著緊~

「嗯...不過我仲有野諗緊...」Brian一面懊惱咁...

『哦?』做乜諗野呢?
「老婆要好好咁喺屋企休息...我對仔女...我諗緊點同老闆講...下午請半日假去揍佢地放學...」Brian皺晒眉...

哦~原來係因為對仔女~

唉~唔單止係個好男人~好老公~仲要係一個好爸爸~

Brian有呢個煩惱都唔出奇既~

因為我地個賈老闆出晒名係衰老闆~
想同佢講請假?你唔提早七日同佢講你要去送殯你都唔使旨意請得到~

仲要好似而家咁咁突然話下午就要請半日喎~實唔批啦~

之不過,Brian今次都算好彩喇~

點解?

你唔記得喇?

我今次黎搵Brian,除左話係黎還MacBook Pro之外,仲有咩目的話?
『唔使咁苦惱喎~我有辦法~』我古古惑惑咁向Brian打左個眼色~

「你有辦法?」Brian睜大對眼望實我~

『嗯嗯~同我出去見客~』無錯~就係搵Brian同我一齊出去見客喇~

「下?」Brian仲係傻頭傻腦咁一頭問號...

唉~係唔係好既男人都比較遲鈍架呢~

今晚出完

三句預告

『今日中午咁上下時間,我就要去間中學見客~我諗見完客就差唔多到你對仔女既放學時間~』嘿嘿...真係天賜良機丫~

「哦~見完客可以唔使再返黎...咁我就可以去接對仔女放學!」Brian好似發現新大陸咁~

好彩你個腦都仲識得轉~都唔算得上係太遲鈍~
過咗時十二分鐘!!
過咗時十二分鐘!!

邊係呢~好準時咁喺七點正出文
今日做咩事凍左咁多

但係無咁濕

都係, 濕真係好煩 頭都冇咁易gel

濕係Gel唔到睇
Gel到好似十年無洗過頭咁

好易塌

所以唔Gel

唔gel好㭍
今日做咩事凍左咁多

但係無咁濕

濕係Gel唔到睇

好易塌

所以唔Gel

唔gel好㭍

Gel左真係唔柒~~~~~?

但係無咁濕

濕係Gel唔到睇

好易塌

所以唔Gel

唔gel好㭍

唔好咁啦你

但係無咁濕

濕係Gel唔到睇

好易塌

所以唔Gel

唔gel好㭍

唔好咁啦你

比d自信

濕係Gel唔到睇

好易塌

所以唔Gel

唔gel好㭍

唔好咁啦你

比d自信

唔gel 都型過中上男神

但係無咁濕

濕係Gel唔到睇

好易塌

所以唔Gel

唔gel好㭍

唔好咁啦你

我太老實

但係無咁濕

濕係Gel唔到睇

好易塌

所以唔Gel

唔gel好㭍

唔好咁啦你

比d自信

毒撚最忌有自信

濕係Gel唔到睇

好易塌

所以唔Gel

唔gel好㭍

唔好咁啦你

比d自信

唔gel 都型過中上男神

光頭先型
正皮係比個梗字

做好心得惡報早晨
正皮係比個梗字

點解會係個梗字呢~~~~
各位早晨~~~~~~

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞