【甜甜地既愛情故事】《港女FF妄誌》(三)

1001 回覆
27 Like 4 Dislike

完全同意
我響香港有鼻敏感,但黎到荷蘭除左乾燥流鼻血之外,都冇鼻敏感發作

荷蘭
有無試草

咪亂諗野
係蛋糕

蛋糕真係不得了

完全同意
我響香港有鼻敏感,但黎到荷蘭除左乾燥流鼻血之外,都冇鼻敏感發作

荷蘭
有無試草

咪亂諗野
係蛋糕

我都無亂諗

完全同意

荷蘭
有無試草

最憎煙草味

一人世物一世

挪威

係咪好多三文魚

真係有唔少
不過當地人又無咁熱衷去食三文魚

係我地先咁熱衷姐

好想食壽司

自己買黎整

享受下煮飯係一種樂趣

中一/二已經識
不過可以識好多朋友, 又可以週圍去真係好開心好relax
剩係外國啲空氣都好過香港

空氣真係差好遠
你而家望下出面

我依到好fresh

邊道

天堂

幾錢租

咁要問下上帝啦

好似話免費

好好享受呢半年自由
呢啲機會真係畢生難忘㗎

我到而家都仲懷念緊以前exchange嘅生活

係啊 學識點樣餓唔死 (即係煮飯)
一直都係媽媽煮飯俾我食 依家要自己煮 原來係咁麻煩同複雜 好想快d返屋企食飯

享受下煮飯係一種樂趣

中一/二已經識
不過可以識好多朋友, 又可以週圍去真係好開心好relax
剩係外國啲空氣都好過香港

空氣真係差好遠
你而家望下出面

完全同意

廿年前既香港唔係咁架

世界變了樣

香港變了

完全同意

荷蘭
有無試草

咪亂諗野
係蛋糕

蛋糕真係不得了

真唔真架

上回講到黃主任一見到Brian就出晒水咁~
仲要不停抽Brian水咁~
詩琳就梗係一於好少理~食住花生睇好戲~
跟住既劇情發展又會係點呢?

準備出文

[Day 03-別人丈夫] PART 06

「咁就下次Workshop再見喇~」黃主任送到我地出校門口都仲係向住Brian放電~

「好好~下次Workshop見~」當然Brian就好似絕緣體咁唔過電啦~

『咁我地都走先啦~拜拜~』好~閃人~

「拜拜~」黃主任仲係望住Brian流晒口水咁~

唉~而家D老師真係...

男既鹹濕...女既淫賤...真係唔知佢地點教人...
好心而家做老師既就整返個人格審查先啦~

做下評估~睇下佢地會唔會有機會喺入職之後做出一D傷害學生既行為~

而家D中學生都叫未開竅~更莫講話小學生~

D五六年級既小學雞成日以為自己大個喇~發育喇~可以做大人既事喇~

到俾人呃左都懵然未覺咁~

送D小禮物俾你就上人地張床~擘大對髀~
最奇怪既係到佢地真係長大成人,又唔覺得有D乜野架喎...

唔係真係咁有做雞既天份丫化?

可能啦...真係唔知喇...

或者真係有雞趁嫩做啦...

當我跟住Brian行到去佢架七人車旁...Brian幫我打一打開車門...扶一扶我...

「其實你都幾似中學生架喎~」Brian突然講左一講...
嗯?

我等到Brian上一上車:『我都幾似中學生?』

「嗯~岩岩見D學生行喺你身邊,總係覺得你同佢地都好似~」Brian一邊扣安全帶,一邊笑笑口咁答。

『哦~你係覺得我似學生妹丫?我當你係讚我架喇喎~』我又古古惑惑咁對Brian笑笑口~

Brian諗左一陣:「唔係丫!唔係丫!我唔係咁既意思架!」

Brian仲要揮晒手,拎晒頭咁~
『唔係咩意思丫?』我Keep住古古惑惑咁打量住Brian~

「Er…Er…」Brian面有難色咁諗下諗下...都諗唔到點答好...

『明架喇~明架喇~你唔係話我好似D中學生咁咁幼稚丫嘛~』都係唔好玩Brian咁多喇~

「係囉...係囉...哈哈...係呢你...去邊丫?係唔係送你去地鐵站?」Brian轉一轉移話題。

估唔到Brian咁老實咁,都識得轉移話題架喎~
『我丫?唔...』我咬下咬下唇咁諗左一諗,『你係唔係去接你對仔女喇?』

「嗯嗯~差唔多要過去喇~」Brian好期待咁點點頭~

『唔...你對仔女間學校喺邊架?』我又八八卦卦咁問一問~

「喺港島嗰邊~」Brian仲有D心急咁答~

『嗯~咁就一齊接你對仔女放學啦~』港島就岩晒喇~

Prince擺酒間酒店都係喺港島嗰邊~咁就連過海錢都可以慳返~
「下?一齊過去接?」Brian好似覺得有D怪怪地咁既樣~

『係丫~一齊啦~快D開車~快D開車~』而且仲有D時間~又唔想去行街~

你知架啦~一行街就會想買野架啦嘛~

唔買野又做乜要行街呢係唔係先?

所以呢段時間同Brian一齊去湊仔女就最好架喇~
「哦...哦...好丫...」Brian仲係諗唔明咁...總係覺得好似怪怪地咁...

明唔明都無所謂啦~最緊要都係有地方俾我打發時間~

“吼...吼...吼...”

一路上Brian都好似好期待咁~又好心急咁~

但係就算幾心急都好,Brian都無開得太快~

喺高速公路上,都仲係保持住每小時四十至五十公里咁上下~

真係好舒服~好安心~
好安心之下,時間都好似覺得特別快咁~

好快就黎到港島~好快就黎到港島區既名校網~

“吼...吼...吼...”

黎到港島區其中一間名校小學校舍前...

“吼...吼...”

Brian泊好架車之後,急不可待咁就落一落車,急急腳咁行去校門口~
我都落一落車,望住Brian既背影...一個心急父親既背影...

我慢慢咁行...向住眼前呢個心急父親既背影...慢慢咁行過去...

一個心急父親既背影...

心急父親既背影…我好似從來都未見過心急父親既背影...

應該話...我未見過父親既背影...
由細到大...都喺道諗...父親係...點既樣架呢?

一直都得唔到答案...

一直都見唔到答案...

直到而家...

而家眼前...呢個心急父親...
我一路行...一路又望一望前面...望一望呢個心急父親既面前...

呢個心急父親既面前正正就有兩個嬌小既身影...由詢問處嗰邊行緊出黎...

我再望清楚D...係一個五六歲既小妹妹...拖住一個都係好似五六歲既小弟弟...

「爸爸~」小妹妹同小弟弟好開心咁跑過黎...攬住左Brian對腳...

就係佢地兩個...佢地兩個就係Brian既仔女...
「今日有無乖乖先~」Brian踎一踎低,攬一攬住對仔女。

「嗯嗯~好乖好乖~」一對仔女就笑晒口咁點點頭~

好乖既小朋友...一對好乖既小朋友...

我就慢慢行到Brian身後...慢慢行到去對小朋友面前:『Hello~』

Brian對仔女望到我帶住微笑向佢地揮揮手之時,都好似好怕羞咁~

尤其係Brian個仔仔~塊面紅卜卜咁~仲躲家姐(妹妹?)後面~
怕羞仔~似足佢爸爸咁既樣~

『我係詩琳姐姐丫~係你爸爸既同事~』我雙手壓喺膝頭哥~彎一彎腰~帶住微笑咁自我介紹~

對住小朋友要先俾佢地感受到你既友善~

「人地同你打招呼,你地要點應人架?」Brian扮晒嚴父咁既口吻~

Brian個囡囡點一點頭後:「詩琳姐姐你好~我叫譚仲恩~」

然後Brian個仔仔都怕怕地羞咁探一探頭:「詩琳姐姐..你好...我叫譚仲言...」

譚仲恩~譚仲言~

今晚出完

三句預告

『仲恩~仲言~乖~你地今年幾多歲丫?』我摸下摸下仲恩同仲言個頭~

仲恩好快咁答出口:「我今年六歲~」

仲言都怕怕地羞咁跟住答:「我今年都係六歲~」
今日去醫院~真係勁多人
今日去醫院~真係勁多人

睇報告
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞