【甜甜地既愛情故事】《港女FF妄誌》(三)

1001 回覆
27 Like 4 Dislike
住埋一齊...但每隔一晚都要自己一個人瞓...

無人陪...尤其係夜晚...身邊無個人陪伴...總係會感到寂莫...總係唔習實寂寞...

真係唔係好習慣...唔習慣...

但唔習慣還唔習慣...時間耐左總要習慣...

寂寞夜裏我不甘寂寞也要習慣...

習慣兩晚後就總會有一夜無阿Ken喺身邊俾我攬住黎瞓...
所以做消防員既女朋友其實好爽架~

有乜咁爽?

真係偷食食到返黎屋企慢慢食都唔知啦~

始終都係自己地方~

又乾淨D~又衛生D~又自在D~玩得放D~仲會帶住一點點罪惡感添~

罪惡感...不論係男人定係女人...只要係人...帶住罪惡感去尋歡作樂...都總會喚醒埋藏喺內心最深處既性慾~
所以點解有咁多男人鍾意向自己個女朋友既姊妹埋手~仲要係親嗰隻~

而女人又好鍾意引誘自己個男朋友既兄弟帶自己去爆房~

正正就係因為罪惡感~

雖然我講到好似好識食~成個食家咁~但我同阿Ken一齊既呢段期間就從來都無偷食過~

真架~呢半年以黎,雖然話有好多機會俾我偷食~但我就一次都未試過~

或者係...無咁既機會掛~
可能啦~可能啦~

始終我既生活都比較...比較平淡...

無錯...都真係幾咁平淡~

平淡既返工放工食飯瞓覺...

並無甚麼甚麼海枯石爛矢志不渝驚濤駭浪驚心動魄驚天動地既愛情情節發生...

我只係一個...成個香港都係...平平淡淡咁生活既...港女...
“喂!起身返工喇...喂!起身返工喇...”電話既鬧鐘響起...

我拎一拎起部電話...撳熄個鬧鐘...

唔好FF咁多喇~又要平平淡淡咁開始平平淡淡既一天~

起身梳洗咬幾塊生命麵包換返件衫~

無阿Ken喺道既朝早…我都係比較快手~
一來無阿Ken喺道搞住晒又摸手摸腳咁~

二來無佢煮早餐我都係求其咬幾塊生命麵包飲包奶就算~

而今朝最花時間既都係...襯衫...

我打開個衣櫃...望一望堆衫...

應該點襯好呢?
真係有D頭痛...

點解我會頭痛今日襯乜衫好?

或者大家都唔記得我日除左話要返工之外,仲要去邊...

就等我提一提返你...

我今晚係要去飲...
我一提你你就記返起呢?

無錯丫~我今晚係要出席Prince既結婚晚宴~

出席結婚晚宴呢D場合...總係會見返好多好耐無見既舊同學~舊朋友~

為左唔好俾人地覺得咁耐無見過你一面,一見你仲衰過從前...就梗係要諗下點襯好啦~

又唔可以著得太Casual~但著得隆重過頭就唔知點咁...

喧賓奪主咁...一陣人地以為你黎搶新郎就唔係幾好啦~
如果話好似我平時咁既Suit樣就更加死得~

點解更加死得?

Suit樣係點樣?

白色恤衫黑色外套黑色裙黑色爧面有少少踭既高踭鞋...著到咁出現喺酒店既宴會廳之中喎...

俾你見到...咁岩你又有D頸渴既時候會想講D乜?
「唔該幫我斟D紅酒丫~」我就係諗到呢句咋~

到時聽到我都唔知係唔係真係幫佢斟好啦~

所以就算牛記笠記甚至唔著都好,都一定唔會著到平時咁既Suit樣參加晚宴!

呢樣又唔著得...嗰樣又唔著得...你話係唔係真係頭痛死?

今晚出完

三句預告

有選擇困難症既我對住個衣櫃都有好一陣子...

真係對到我頭都大埋咁...

揀下呢條白色連身長裙出黎放埋身邊襯下...
話咁快又到星期五
話咁快又到星期五

自然醒既日子

應該架咋

我發現我收到Part 1同Part 2&3既Email喎
你係唔係睇漏左咋

就係冇呀,上paperize佢都淨係話處理中

你有無Email問下佢地

晏啲send

放心~佢地回覆得都幾快架

啱啱完成左
話咁快又到星期五

自然醒既日子

我本來都係自然醒架
但樓上樓下拆左成個月樓喇

應該架咋

我發現我收到Part 1同Part 2&3既Email喎
你係唔係睇漏左咋

就係冇呀,上paperize佢都淨係話處理中

你有無Email問下佢地

晏啲send

放心~佢地回覆得都幾快架

啱啱完成左

等收件
真係好鬼死遲架...

謝校對
但呢個唔係尋晚既文黎架咩

依排好忙
今日先追返文

使唔使上大陸先

上大陸唔叫雞真係好悶
所以我係唔會返大陸

我真係無興趣
真係好鬼死遲架...

謝校對

依排好忙
今日先追返文

使唔使上大陸先

上大陸唔叫雞真係好悶
所以我係唔會返大陸

我真係無興趣

會悶死架喎
D野食又唔敢食
有無人帶你去搵野食先

謝校對

依排好忙
今日先追返文

使唔使上大陸先

上大陸唔叫雞真係好悶
所以我係唔會返大陸

我真係無興趣

會悶死架喎
D野食又唔敢食
有無人帶你去搵野食先

無,最多畀人隊酒
我係寫序嘅可愛妹妹仔
聽講有讀者想搵我簽名,但係我依家身處外國交流緊,要半年後先返香港... 到時再算啦
而我自己都要等返到香港先收書吖

謝校對

依排好忙
今日先追返文

使唔使上大陸先

上大陸唔叫雞真係好悶
所以我係唔會返大陸

我真係無興趣

會悶死架喎
D野食又唔敢食
有無人帶你去搵野食先

無,最多畀人隊酒

唔健康丫
我係寫序嘅可愛妹妹仔
聽講有讀者想搵我簽名,但係我依家身處外國交流緊,要半年後先返香港... 到時再算啦
而我自己都要等返到香港先收書吖

黑粉熊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞