[VIUTV全民造星]12人男團MIRROR討論區(19)

1001 回覆
12 Like 22 Dislike
第一日睇造星咩?
第一季改咗幾鑊啦
咁留名睇你三個講中幾多

不過花姐話mirror剩係foul咗兩個
Ching邊到收返黎?不過都make sense
專登睇片睇番tiger,佢嗰日真係super enjoy the stagerespect!
Agger 嗰陣我都覺得奇怪,”I just want to tell someone” 喎!姜濤就算英文幾唔叻都冇可能唔知Someone係講緊某人呀?如果係講比啲糖聽一定唔會用Someone囉!

有好多野呢如果需要去到證據確鑿搬埋上法庭審判先叫真,到時係已經唔需要再多講,呢啲直接可以判死刑!好似造星2花姐都唔會話因為點解而轉人代劉美君,但係擺到明就係因為佢撐警而比人西走啦,花姐自己一直都係黃,如果有特別嘅理由點會唔解釋清楚!?又比如安心事件,大家睇片見佢哋熟悉嘅程度一定唔會係第一次,同樣都係唔會有證據證明佢哋係第幾次出軌?所以有時啲嘢係自己要用心去睇,當然好多人都可以話要親眼見到親耳聽到先係,外間覺得冇證冇據就唔應該亂咁講,但係旁觀者清,係定唔係自己心中有數!所以我係相信自己見到嘅嘢!

仲有,睇到有人話如果姜濤咁有錢點解唔益自己阿媽走去貼條女?說真的暫時我都睇唔清係咪真係有租屋俾粒機心墨住!?但要知道搬屋都係一件麻煩事,而且仲要使好多錢,咁可能人哋阿媽住咁耐唔想搬,相比起每個月只係比少少錢Support 條女租屋容易得多!
係咩咁賤格?我missed 咗呢啲嘢添!

(題外話) 我淨係記得姜濤講過話以前鍾意可愛型嘅女仔,但而家寧願揀比自己年長嘅女仔因為會明白佢喺呢行嘅運作⋯⋯ 頂!Cheap精墨係真係大過姜B㗎!
都on99
點會派mirror落場架
相信自己睇到嘅嘢明眼人都睇到成件事好曖昧、條女好機心架喇,搞到一獲粥,呢樣嘢無得兜。咁啊某viutv員工聲稱佢地拍拖,就咁一句,睇大家選擇信唔信架啫,無得逼

我唔求事事都有根有據,但有啲真係over咗,無證據真係好難信憑幾隻手指就話係姜濤,又話金屋藏嬌,講咁耐都係估,不言而喻,心照啦呢啲,始終覺得有啲亂up成份但唔知幾多人已經當真
假如到呢一刻都相信你偶像係只係曖昧,沒有和墨拍拖,真心笑咗囉。一個男仔冒住走粉都死要同出「做自己」post, 仲要講《不管你怎麼說》。新國語歌詞佢亦寫「奮不顧身」。

大家假如係fans 見到嘅係一個單純男仔完全唔覺粒墨有機心,條女賤到咁,邊有artist 女朋友咁樣想自己條仔死㗎,挑機fans , 低劣粗口回應。但自己偶像仍然儍儍的去愛。看到這樣,fans 係心痛,一出道拍出劇,便遇著個咁嘅女仔,低質樣貌唔係重點,人品差到大家有眼見。姜仔仲話首歌係有對象,由相識點點點......

佢在17講咁多搬出來港島區,又話有人sponsor , 講出來做乜,一貫佢想哂野,佢d post 又勁影間屋,無非想大家知姐,大家繼續咪講冇証據我唔會相信,冇人迫你信。姜仔係佢條仔,但又唔會sponsor 佢囉!因為佢孤寒,大家要咁諗冇辦法。你偶像溝女溝到喪到出IG post 去回應佢,有咩做唔出。醒下啦大家。

宜加確實你偶像為咗呢粒墨攪到一身蟻,連登仔講野,姜仔都急忙post 幾個stories 拆招,呢個係真喇掛,將心比己,你自己冇做過,洗乜咁驚。

講咁多係因為偶像明明大好前途,俾條MK 貨操控住,自己偶像又唔爭氣,盲眼到仲以為執到寶,一日到黑講住粒墨。孤單的女朋友,成日話內疚。又話現實唔會分手,好長情。姜仔句句有感而發,大家係唔係仲要扮唔知,又話作野吖笨!
歌詞story搞到一獲粥,大家有眼眼,覺得姜濤啲情歌有影射墨,呢個諗法都正常。至於見佢咁多story拆招,你可以話佢身有屎,我夠可以話佢唔想人誤會先解釋啦!唔好笑我兩個講法都無錯架,不過今次證明佢解釋反而仲衰,一早沉默唔好搞咁多嘢就最好。

但你講咩女朋友粗口回應,但自己偶像仍然儍儍的去愛??咩溝女溝到喪到出IG post 去回應,有咩做唔出??嘩咁就當佢地真係租樓去旅行架喇?咁你吹到佢地同居閃婚生仔乜都得喇!學你話齋,二十歲仔係咁架啦,戀愛大過天!

再拗都無意思,一早都話唔訓床下底,鬼知佢地有無租樓去旅行咩!拍拖都係估估下咋!唔係否定你所有推測,你得到viutv員工求證咪繼續質疑姜濤「有咩做唔出」囉,咁我唔識咩員工,咪淨係覺得成件事好曖昧囉,姜濤惹禍上身囉有咩問題!
算鳩數啦,唔撚想再討論佢哋啲嘢,上邊位獨角糖ching咁執著,可能要等到條女自爆埋同姜仔嘅床照先會心死,我睇好你㗎大粒墨
啱啱正想講唔想拗落去,又俾粒墨刷存在感,我都想知真相但又唔撚想落地獄啊
Alton 生日會同Tiger 生日會咁似嘅
都係唔同你講,見一有邊個講親,你就即刻撲出來救駕,你係有鬧條女,不過死話佢地冇拍拖,呢個可能係你意願,但並唔係事實。你要証據?咁你叫姜濤以後唔好再同條女一齊,否則一定有得俾你睇。
仲有表弟
算吧啦姜濤都係盲Q左,一係佢嘅taste好有問題!反正佢啲friend都講過佢鍾意嗰啲都唔係靚女

妖!又再講多次唔靚真係唔緊要,人品先係最緊要!!
我無死話啊 我都唔知情 點救駕啊大佬只係提出質疑啫大家都係care姜濤先拗咁耐 明嘅繼續相信自己感覺到嘅嘢
呀lu
又係上午免費開放時段,下午Fans Meeting
而且Alton同老虎仔做造型都差不多
Ian Jer Edan有busking啊
唔知到佢地出小組歌未呢
一陣放工衝去
希望仲有位睇到
呢件垃
就嚟追咗Mirror一年 阿Jer都係未有自己歌
利申: 追開契仔, 但都覺得阿Jer好慘
說好的Ian+Jer小組單曲呢?

BTW我覺得下年Mirror好大機會推Anson Lo爭新人獎,所以今年先唔plug BMG

而下年又好大機會同今年一樣行孖咇

本身我係估下年會推雙Anson
但係如果兩個都係行唱跳就會撞到啪啪聲
所以我覺得可能會係Jer+Anson
利申:鳩估
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞