[VIUTV全民造星]12人男團MIRROR討論區(19)

1001 回覆
12 Like 22 Dislike
希望姜濤真係會識諗,好似佢咁一出道就咁一帆風順冇幾多個。
如果佢咁唔珍惜,希望比下啲機會其他仔仔算。

相信好多糖一開頭鐘意佢,係因為覺得難得有一個藝人咁性格單純,咁努力去追夢,而且以一個素人嚟講,唱歌跳舞都係above average。
但如果佢再係咁落去,我諗冇咩糖會仲鐘意一個講大話,solo歌唔記得歌詞,跳舞都係扭下個身,彈下手指嘅偽人。
記得曾經姜濤IG Follower 最高去到55.8,早排突然跌下跌下跌到去55.5就冇再升過!唔知係咪啲糖發現呢單嘢走粉定係有人幫佢買粉絲??
諗起佢po日本相同片,就覺得嘔心
反正無諗到咁純真
大家追翻韓星算啦,起碼有實力,同真係努力
姜生翻翻自己抖音世界聽大陸歌啦,唔駛迫自己聽台灣歌
可能係kento
係捧姜濤呀
就算唔係出任務做燈神答問題 都有土瓜灣站同埋耍花槍 其他人無乜鏡頭
以上嘅集數都有新聞稿 無特別提起佢嘅就唔會發稿
其他成員繼續不被人認識
下集佢應該係無乜特別嘢
嘩佢真係同退休女皇個豬扒一齊㗎
估唔到今年會對佢不停扣分
佢根本唔可以公開
佢sell純情可愛 新偶像一出道拍拖?
仲要公司management唔係勁 真係衰硬

Fans摧偶像拍拖結婚 但問心吖 真係嘅話無影響就假
如果對方質素差或睇唔順眼 仲會挖佢黑材料㖭
之前造星已經被知道拍緊拖就話無法啫
如果唔係梗係收埋 偶像有冇女可以爭好遠
好心避忌吓就唔存在認唔認嘅問題啦
佢班 friend 一早講佢鐘意既女仔都唔靚架啦

認同佢態度係差咗, 無剛出道咁認真, 同 Ian 一齊訪問時經常用嬉戲方式, 太不專業, 連小朋友也不如了!

其實而家香港咁樣, 出咩新歌大家都無咩心情去細心欣賞, 粉絲已經好辛苦咁鞭策自己去睇你, 你可唔可以認真少少?! 唔好再傻笑賣蠢萌, 已經20歲了。。。
拍拖唔係罪, 但無誠信既人你又會唔會認為值得人追捧?? 你自己認真諗下
雖然佢搵到吓 但新人價再抽埋佣 又要俾阿媽 仲有自己使費 點租港島樓俾人
一開始拍拖就租屋養女 唔係啩
留番買嘢食好過啦
佢兩個好友話佢鍾意嘅女仔都唔靚
我都信佢送人搭車㗎
我覺得張相又唔算好close 佢話唔係就唔係啦
同埋諗住佢好想做演藝 又成日話明白係要犧牲 會珍惜同齡人無嘅經歷同機會 應該唔會一入行就拍拖 破壞“形象”啩
但你哋咁講 當時都唔知係咪條女搵人喺巴士影然後爆相㗎

Someone我都覺得可能係同糖講嘅
佢好識冧人㗎嘛 而佢“形象”亦有需要出吓招冧fans
但 真係唔係㗎?

就係呢條女?
條仔係姜濤咩?
其實如果真係真心支持同鍾意一個人, 我覺得只要佢開心就足夠喇, 其他野都唔太重要
但當然支持同鍾意佢嘅動力必須係建基於佢嘅表現同態度, 同意姜仔而家嘅表演有d hea, 自己首歌嘅歌詞又背唔好, 訪問又唔認真唔想做咁, 希望姜仔可以知道同改善呢幾方面嘅問題, 再次用佢嘅實力去證明俾大家睇!
一路無出現過,一俾人屌完就出現

睇唔出呢個係姜濤喎
Ching指點下迷津
唔好錯重點,唔可以因為而家墨拖住第二條仔就推翻佢之前一直做得唔好嘅地方,佢拍拖唔係重點呀。
唔好盲目吹奏自己偶像,你偶像都唔細,唔係一味靠可愛、chok、就可以忘詞、hea唱hea跳,咁樣係幫唔到佢。
佢做得唔好可以話佢,鬧佢
甚至走粉,唔好再睇佢

但呢單野始作俑者係咩居心大家心照
屈佢拍拖,租屋,去旅行?
講咩都可以唔洗負責任?
而家仲要話人錯重點?
Ching你轉身射個三分波
好勁呀
點解你地咁都認到係佢
姜仔真係好撚慘
咁快比人派帽
唔知仲有冇幫手交租呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞