[VIUTV全民造星]12人男團MIRROR討論區(19)

1001 回覆
12 Like 22 Dislike
否認又話佢此地無銀咁其實樓上講到夾份租屋/互報行蹤/一齊旅行呢啲似層層咁⋯⋯真假都無從證實架啦, 佢都花咁多力解釋自己「真係無」我會選擇信多佢一次無拍拖嘅但似係兩情相悅架啦,真係咁多「巧合」咩條女借到姜濤上位又好似好得戚咁

Btw記得姜濤講過知fans唔介意佢拍拖,所以我個人認為佢否認唔係因為驚走粉 不過都明,唔信嘅人,無論你出幾多story解釋都唔會信㗎啦
係無單獨去咋
你地班糖人地唔出聲你就要人硬食
出左聲就話人掩飾
玩哂啦
心淡

呢兩日睇咗好多留言真係好想講下一啲自己嘅心底說話,唔想睇嘅可以唔使理我!

嗰陣時啱啱發生被爆巴士事件同個女仔一齊,明明見到人哋喺佢個list入面,但係件事爆咗出嚟佢即刻unfollow人,仲要同傳媒講話從來都冇follow過人,睇住佢咁樣講大話已經有啲反感,雖然當時佢仲係新人可能未識處理呢啲事,但係佢嘅行為同態度表現得好唔大方!隨後又見佢好努力咁投入工作,有時有啲哈碌野見到佢嗰種純真同可愛嘅一面,直接令我又對佢慢慢改觀返!

老實講姜濤真係Timing好好可以喺宜家呢個娛樂圈出現,佢嗰種純情同可愛真係好吸精,所以我有keep住追佢啲嘢睇!之後好快佢又有自己單曲,當時真心替佢開心,覺得呢個男仔好幸福!但係⋯只可惜每一次嘅演出佢都係唔記得歌詞,最過分就係自己三場演唱會裏面三場都唱錯,真係好失敗!!試問一位歌星有邊個錄音唔會錄到自己首歌滾瓜爛熟,演出前會背熟歌詞得心應手咁去演繹比觀眾欣賞??(弱弱一提,作為佢經理人花姐就真係離晒大譜,有乜可能三場演唱會淨係出現一場?係咁重要嘅場合只係出現一場仲要頭場都唔喺度??容祖兒開過咁多次演唱會,我相信無論佢開幾多場幾多次Mani都一定會棟喺紅館,都唔知點做經理人??)

演唱會後啲Event明顯見到姜濤已經冇咁落力去表演,有啲又Hea跳,高音又去唔到,完全搵唔到佢以前認真嗰團火!今日終於知道點醒左我,原來一切都皆因為咗拍拖!其實拍拖都唔緊要,只要做好本分唔影響工作,相信粉絲們都會明白!但係可惜佢唔係,仲要呢個拖友極度唔掂,機心重重!好彩原來都唔係淨係得我一個睇到佢工作態度比以前差左,依家仲要為咗個女仔做埋曬啲嘢以為啲人唔知!真係俾佢呃得透,簡直浪費左我好多時間金錢同感情!!!真係心都淡

其實一開始喺全民造星見到姜濤覺得呢個男仔好真好純好似乜嘢都唔識好可愛,直至出道後睇咗佢好多訪問話自己原來一直冇乜朋友同埋細個成日俾人蝦覺得呢個男仔應該好孤單而且好惹人憐愛,直情覺得佢係一種受保護動物好想保護佢!係呢一年裏面我自己都冇諗過會睇會去追姜濤呢個人,佢確實有種力量俘虜到好多人嘅心。記得佢講過入呢行最想識多啲人,但係原來佢只係想識多啲女去掛住拍拖⋯⋯無可否認呢幾個月見到佢變得唔同咗,由唔知幾時開始慢慢我就冇再有以前果種推動力去追佢同睇佢!到底係因為佢拍咗拖之後唔同咗定係佢嗰種純真嘅一面已經消失左?冇以前咁Charm?又或者我真係追到攰睇到厭,來來去去都係呢啲嘢而令到我冇咗呢種動力??宜加又見到咁多人爆左呢個咁有機心而有跡可尋嘅呢一位太孤單嘅女朋友確實令到我好反感!!

唉唔知呀!總之突然好抗拒再聽到亞特蘭提斯呢首歌,其實呢首歌嘅旋律好好聽好洗腦,但係一諗到佢係唱比呢個機心女友聽,再諗到佢嚟緊嘅國語版話自己填詞係寫比佢未來嘅女朋友或者鍾意嘅人時,我直頭好唔願意到一個地步係真係唔想再聽到,恕我EQ低同膚淺,我放棄唔再追姜濤喇⋯⋯

完。

最後琴日見到呢條片
https://youtu.be/un2i6sYJ0Fw
從來無follow過人嗰吓真係
無嫁,講啲乜大話,班糖都信到十足十,冧死
唔記得歌詞?走音?唱唔上?無所謂啦,可愛咪得!
成日剩係識chok,扮可愛樣,扮驚訝樣,頭幾次可愛,睇得多,又係呢啲

條女真心柒,睇相已經柒
原來睇片成個男人咁,媽,好驚
姜濤點對住佢
平時啲相p咗幾耐
寧願佢俾人發現嗰日就認咗佢
其實佢前一晚有新聞
第二朝啲人咪又倒屎咁早去等佢
拍拖唔係問題呀
問題宜家講咁多大話
條女害人不淺
mon post既viu工作人員,快啲叫佢哋分手啦剩係叫姜生post相無用架
要治標

專注係香港先
姜濤問題遲啲再諗
其實你哋咁講即係點都唔信佢㗎啦?
佢解釋,你哋又唔㒅口佢,又話佢繼續講大話
佢認,你地又會話佢一開始做咩唔講清楚,係講大話
其實即係點都要脫飯㗎啦?咁就好心分手,回頭踩佢又有咩意思?
佢解釋,你哋又唔
我選擇觀望下先,唔會唔信佢但信一半先啦
我希望姜B知道,拍拖其實真係問題不大,但希望佢會繼續珍惜舞台機會,表演返應有既水準。(我開頭以為得我覺得佢表演差左)
有時見到佢個舞台表現,完全唔及格,心諗呢個機會不如比其他仔仔試下仲好😞
造星嗰時Eric Kwok同側田都話過姜濤要保持初心 諗住佢會好好珍惜啦 點知都係紅顏禍水 條女仲要咁嘅樣
想叫你哋班糖睇開啲,relax下啦香港人其實好多糖一早知道都已經無出聲

當年小豬都實牙實齒,講大話唔認拍拖,啲fans周圍出去幫佢解釋,到最後真相大白,原來同條女拖咗咁多年,fans先發現自己係死蠢,俾人呃仲曬時間精力幫佢滅火,偶像又唔識你何苦呢
如果發毒誓 「無拍拖」
單野就係個八婆老作,約佢出黎約埋記者局佢
同意
好耐冇見過mirror post 係香港咁環境下推得咁快 善用不推文功能可以嗎

由頭到尾都唔覺得姜濤係天真pure乜乜柒柒
佢真係蠢嫁炸 係你班糖先信佢咁耐

留名睇究竟會走幾多糖 姜濤一早都講到明你地走粉唔好話比佢知佢會傷心,仲一個二個係group講係連登講仲要dm佢講,旁人食花生睇姜濤崩潰
你諗吓由第一次俾人影到佢哋喺銅鑼灣,第二日姜就話佢哋係撞到、送人搭車,仲要話從來冇follow過個女仔,但事實佢哋跟本就俾人見到喺灣仔(?)一齊上車再喺銅鑼灣一齊落車,上面仲有人話見到佢哋一齊去灣仔食飯,咁樣肯定係撞到?
同埋都有人見到佢之前根本一直都有follow個女仔,仲like埋人哋啲相,佢點解要話冇follow過個女仔?因為佢想保護人哋唔想個女仔俾人話
你睇吓佢為咗保護個女仔講咁多冇理嘅大話,嗰陣仲要係冇人話個女仔佢就已經咁樣講大話,你就知如果佢到今時今日都仲同個女仔一齊緊,佢女朋友俾人分別擺咗上兩個post到講仲俾一炸人話,佢為咗保護同埋隱瞞可以再講幾多幾離譜嘅大話
佢拍拖真係唔係問題,佢講大話呃晒全世界先係問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞