英國升學 幫到就幫

1001 回覆
15 Like 51 Dislike
我都覺得好多種類唔識揀
中意politics>>archi>=law
politics就真係純粹個人興趣 準備乞食
所以屋企人唔俾淨係揀politics (雖然我最後讀咩佢哋都唔知
所以佢哋想我揀多樣有興趣嘅 而且平時有畫開畫同sketch 所以archi有做portfo 都有諗過後路嘅
至於law呢
其實係因為我如果dse嗰陣冇緊張得滯pk就揀hku glaw/ hku archi
所以就無啦啦搭埋law
一係如果淨係essex leeds newcastle 呢三個比邊個好啲
Btw 奉勸大家千祈唔好信晒agent 睇local 排名
點揀都好都要嘗試考翻入啲russell group especially 想揀商科個啲
點解唔考慮下politics+llb咁樣 應該有好幾間uni都有開依種課程
識人dse 唔過10分讀完founda 入左hospitality
其實就係想揀呢啲 但而家過咗ucas唔知點搞
啱 Russell group資源真係多啲
有clearing架嘛 絲打有冇試過打電話去英國嗰邊問下
佢哋應該可以即時答到你收唔收
可以試下增值skype打長途電話
Glasgow 還好 另一間就算啦
有其他選擇唔好Coventry 啦
Clearing 啦 如果你有leeds offer 應該可以有更好嘅uni 收
真 如果你唔係咩lse, kcl, Warwick business 真係唔好揀 你唔會係個度搵到工
你叫coventry plymouth果D情何以堪呀
同埋大家去到唔好淨係群香港人
我知大家去到英國會好驚 但同多啲local 傾計improve自己嘅英文會對你留係個度嘅機會有好大幫助
絲打,你三間都唔同科點分呀。你跟興趣定跟排名先?好唔好係好主觀架bo,睇下你果年乜同學乜老師,好多野影響你覺得好定唔好bo
點解咁講既?
如果想做PR既話你覺得讀咩好?
係writing差得多 其他都過 有冇咩方法可以快啲高小小6-6.5都夠
Uk Psy UG&PG lunWelcome
睇你個細分wor, 多數係數+2 sci subject; if 無A*AA直入難dfoundation考唔考慮
關於London U 歡迎問
英國u黎講其實ok,香港人好多唔識loughboroughbtw Loughborough打sport打得幾好
Coventry 係咪真係咁雞
唔係要讀BSE都唔會揀
聽人講engine 係咪算唔錯
Ching 冇其他選擇?
真係冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞