英國升學 幫到就幫

1001 回覆
15 Like 51 Dislike
其實又唔係真係咁差
只係dublin與世隔絕
點睇university of Plymouth
佢個sports village 係世界級
得罪講句香港都係冇世界級
咁大獲
Foundation要yr1可以唔洗,個陣份UG visa都係拎個friend個份黎抄(佢比左錢agent填)
都唔只係雞雞地
無計,成績唔太好。。
有冇其他option
foundation讀form4/5野,可以駁其他uni vs A2考at least form6野自己諗
講返背景其實係asso轉入去,直入yr3 所以先揀咗
Thx.但本身諗住喺嗰到讀完就番香港,因為佢話可以喺評審局拎到第5級資歷,話政府工同銀行或大公司會收,巴打你有咩睇法,有D迷茫。。
好癲
其實Econometrics ching 一句"入到G5就G5 入唔到最好都係去返KCL Edinburgh Warwick 呢啲" 已經可以end post
同意已有結論
個人覺得去UCD會好過去英國surrey uea堆agent名校同班香港人圍威喂足三年
至少去到Ireland 就算唔埋鬼仔堆都要局住埋其他Asian堆 唔會好似英國咁撞口撞面都係香港人
不過難得去到Dublin
就裝備吓自己喺嗰邊stay好過啦
得英文高分真係唔好咁大諗頭,一黎a2有樣野叫expected grade (from high school),校內試一失手就無左conditional offer/入7uni。二黎Top 10 uni專科收A*AA at least。三黎讀完founda+UG補間勁uni既PG圍返仲抵。
加番就如果香港冇U收, 有錢咪去英國買張紙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞