英國升學 幫到就幫

1001 回覆
15 Like 51 Dislike
Surrey 讀完law 點翻黎做lawyer 玩咩
點解Bristol唔好
人地個名都叫倫敦經濟學院,商科佢真係頂級
做御用大律師律政師最鍾意請黎吿香港巿民
另外有IY1 Newcastle
同埋Foundation Sheffield 都係archi
請教下各位
其實與其讀呢啲大學,你不如香港努力asso hd 升上去仲划算
其實唔難,你chur 得起就得,但預咗founda 個年係同dse 一樣咁chur
其實我係exchange 派左去呢到
巴打你post grad 定undergrad 先?
唔撚信你undergrad 三年淨係落過coven 一次,無撚可能

anyway 有興趣嘅巴打唔好諗coventry 啦,垃圾城市垃圾人,人身安全都有問題個種架係。
鳩撐notting
Oxbridge 之外 有邊間唔多
當年差啲俾佢水咗
最後自己做research 做晒所有野,其實唔難
你屋企億萬富豪的話都有可能嘅
岩岩係香港讀完個非3大濕鳩哂銀時degree
有無機會過黎讀個second degree/master, 想轉field
讀完個bsc無咩岩做
雖然我都知會好哂時間 純粹探索下 出路上更多可能性
如果非三大2nd up (cgpa ~3.2) 拎degree成績去報 2nd degree會唔會有學校理
定抑或要考D外國試之類既野
讀間好啲嘅英國master啦 可以洗底 2nd up好多U都收
好似無咩engine仔 engine好吃香架

幾年前係英國讀AL 報MEng Edinburgh Year 2 entry有offer 然後為左條女番黎入濕鳩科大 好撚後悔 如果留底左讀 而家應該唔洗係香港乞米
香港無人識lse
點會無人識呀 business完勝
Physio 個啲應該有
Medical science, biomed
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞