英國升學 幫到就幫

1001 回覆
15 Like 51 Dislike
攞資料要agent
八十年代咩
直接send email 去想入個間學校再跟佢指示做就得?
其實未排解到 但都要繼續做人架
蘇軾寫嘅一句「問汝平生功業,黃州惠州儋州」係幾啟發到我嘅
印巴人絕對不能相信十有89無料扮4條吹水最勁。英倫人你無英式幽默好難get到佢D笑點又係皮笑肉不笑,個人感覺蘇格蘭人最搞笑最豪邁可愛同佢互對scotch 黑啤就ok直腸直肚
當然你有目標學校就唔怕D agent水你啦,最少簽證流程印紙paper work都可以慳返
如果係英國讀工程建唔建議?
我大學同學分兩種人,一種independent,一種dependent。有D人連外國報警都以為全世界都打999
英國讀工程要3+1,有碩士學位工作經驗先可以註冊英國工程師,香港有D老seafood比較喜歡英國工程師
可以係HK 讀高級文憑再too up 得唔得
我唔知香港有冇engineering top up, 不過就算有都應該好流。去英國我見工程友搏爆分入GM, RR airbus或其他歐洲大廠intern
我打算讀完HD 再上大學
一定係Birmingham
我自己就prefer 後者 一黎前者係Scotland 佢地個legal system 唔係跟哂England 再加佢地係要讀4年
巴打指係香港定英國個邊?行內同行外都係
專科最緊要都係個英國註冊物理治療師個牌,夠分有得直入其他uni就當然選擇其他名氣大架啦,你無其他y1 physio 都唯有去架。foundation 另計啦當然
University of Kent sports有咩評價?
好似本土幾出名㗎
如果想翻香港practice就Birmingham 啦
Scottish Law 同English Law會有少少分別
香港人同蝗勁多,差唔多排名既話不如睇下Leeds, Liverpool, Lincoln, Keele
Birmingham >>>>Exeter > UEA
Law比較講校友同埋歷史
Birmingham 係紅磚大學點都好過其他嗰兩間
係外國讀Uni 唔同香港咁讀,外國讀通常都睇你個人興趣同相關能力,即係例如你興趣係讀Art 既,你要睇下自己係藝術上係咪有一定程度既認識同能力,呢啲科 portfolio 都好重要
認真,Physio 去Keele 讀,呢間既Physio 係全英頭三
乜都要靠其他人出國死緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞