英國升學 幫到就幫

1001 回覆
15 Like 51 Dislike
其實Edinburgh KCL Warwick 呢group DSE 要咩位先入到?
識個Warwick econ 香港人佢DSE best 5 32 嚇左我一跳
撚知
只知冇finance 工會請呢兩間
請問LLM有無話淨係讀文科先可以報
點解唔讀local咁睇唔開
best five 24 25都入到啦
30幾分過去追夢啫
佢BC 想係倫敦做野
依幾日喺唔同留學展坐攤見好多學生同家長無乜目標行過就算,又有D驚驚青青咁唔敢過黎問野。鼓勵大家可以主動問多D野
A*AA入到
即係dse 5*55入到
唔知樓上有冇人講過 但咪撚讀surrey hospitality (除非你自問真係好大熱誠 grad左一定會投身呢行)
好多濕鳩大陸lecturer 野都未識講就教書教到1999
會學簡單business野但樣樣都半桶水 讀左兩個sem account分分鐘都未到dse程度
uk商科仲要冇得trans u trans科揀minor (at least呢科冇)
又冇教學酒店 (poly都有icon啦) 成日吹到placement/ career support好好咁 以為實有arrange埋實習比你啦 到頭來都除左兩個鳩talk 乜野support都冇
Campus又柒又細 想搵個正常餐廳lunch都冇乜選擇
淨係掛住收國際學生搵錢 accommodation policy年年轉 混亂到死
Hkpass又成班mk同八波打飛機 冇乜野可以唔洗埋堆
如果你係鳩揀 覺得呢科好似易搵工 以過來人身分話你知你一定會後悔 又chur又要搵intern prospect又冇想像中咁好 想搵工易大把好選擇 尤其啲有牌嘅專業科
亦都唔好聽agent 鳩sell就入左啲所謂某科排名第一嘅雞校 自己research吓 佢地為左commission乜都講得出

呢間u 呢科 狗也不屌
利申 屌緊
呢科瑞士真係屌打surrey
咁佢今年fg £40k+ in London 叫完夢囉
前題係有本BC先
5 係A 唔係B? Wiki 話recommended by uk 係B
我已經好outdated
其實間公司都sponsor tier 2
讀physio 可以諗下keele 幾好
有eligible EU/EAA candidates會請先,otherwise要寫report and stuffs( anyway I believe your friend must be competent af anyway)
Technically yes, 但Business 工會幫你hea 做market test
直頭垃圾
考好d成績+練好英文從來都無壞既
去到嗰邊仲可以報exchange去NUS/日本東大/澳洲讀返1個sem洗吓cv
(通常唔會有好多鬼佬有興趣去亞洲exchange 都唔會好難爭)
鬼佬先多去Asia exchange
Asian 去Asia exchange 做乜
點睇goldsmiths master arts and culture個邊
Alevel唔諗啦 本身已經係勁唔勤力嗰啲人黎
btw轉左讀完founda讀bristol international business management商科好似好過birmingham
唔一定,business 都見有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞