英國升學 幫到就幫

1001 回覆
15 Like 51 Dislike
thanks bro
岩岩google左陣, 又發覺d大學呢科既master 都要求bachelor 係讀nutrition/life science 果邊
點睇如果想搵d好d既學校報second degree 有無機會/值唔值得試下
a-level真係唔容易 就算當中文A左 至少都要考多2A/1A1B 先有勁uni讀 當然係founda容易好多啦
Exhibition 旁邊一定有一個agent去exhibition 又係吹到自己間大學幾勁幾掂幾幫學生狗唔笑豬都叫,所以我先咁討厭D大公司agent
University of reading 讀law?
去exhibition都可以問 但係clearing位都唔係好多 本身就係先到先得 咁梗係打電話比英國嗰邊hold住個位最快啦
其實我自己都係過來人
個陣考完alevel 夠分 爭ielts 最後係exhibition搵到間中上游 其實好多學校都有派代表 都係直接contact 其實都唔洗咁徬徨 直接打去
哈哈哈哈哈 啱啊 重要當場報左之後 如果本身無agent嘅話個case就會交左比嗰個agent 到時救都救唔返就搞笑
建議你讀專科唔好限死自己英國,澳洲兩年master易話為好多,最重要有post graduate work visa2-3年留低做野,一個唔覺以攞埋pr
利申:自己都望緊
如果ielts都考到7.5 屋企又support到可以比你讀2 年alevel
我覺得可以一戰 無壞
咁你ielts最後點樣考到?
冇選擇下既話都可接受 但有冇其他option?
夠6.5 唔夠7
今年DSE畢業
其實成績幾好
想去英國讀理工方面嘅 工程都可以
英文都流利嘅 以前去過澳洲半年當地認識嘅朋友 老師... 都話我英文好好
DSE英文都有5*
但係衰在窮
早兩年老豆生意失敗 依家屋企周身債

屋企個環境依家係完全出唔到國讀大學
自己好想去英國 但無錢
想樓主幫

利申: 絲
巴定絲關咩事, 定你想要sugar daddy
target 會出scholarship 比你果D學校, 係比你正常入到既低一個league 但冇計
St Andrews 比人放落reading, aberdeen同一個level一齊講. 早知我聽連登仔講求其入一間russell group 然後global排名又高既UK大學算啦. glasgow, sheffield, leeds, nottingham 全部world ranking又高過st andrews 而且重要係russell group

好, 我search多幾間澳洲既大學先, thanks bro
如果真係無乜, 我係下面個網見有d bsc都可以拎到牌, 但無pg經驗返黎香港搵工會不會差好遠
http://linkedu.hk/subject/nutrition-and-dietetics/
st andrew 比人underrate 都見慣
樓主點幫
唔介意sugar daddy
但希望可以照顧到學費
唔好讀uea
個Kong Soc鳩到仆街
喺香港讀到就讀啦 去英國唔一定好啲㗎
大學嘅Pre-Sessional English courses難唔難過Ielts meet唔到全七
唔難 學校都想收你㗎嘛
好多人唔識咩叫ROI
所以先咁多傻仔俾錢讀野雞MBA 之後又屌話搵唔到工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞