英國升學 幫到就幫

1001 回覆
15 Like 51 Dislike
Newcastle better
May i ask why?
讀少一年 香港又多啲人識

好似上面位巴打咁問,
如果我個case想轉去讀D專d既科咁有無機會

(如果係 biomed, medical science 知唔知應該2nd bachelor 定 直上master?
因為想返黎做med lab, 可能要睇下邊d programme 比較受認可
如果巴打/絲打唔知就無視me, 我自己查下, 純粹問下)

又或者如果我係Chem想轉過去Computer science
得極少CS底(少少html,css,js,java) 報果邊既master 又有無機會
Thxx
屌 我細佬又係就黎AL放榜想回流香港
我就唔係好支持 但點解巴打你會後悔?
我都想同我細佬傾下
你係乜哂銀時?你想讀醫咪睇下有冇得入MD~不過gpa高又要考能力試一般master比較少biomed 呢D咁廣泛既科,通常再specific一D
Goldsmith 文化/社會學科比較好
有朋友喺果度讀過民族音樂學
香港機械Eng出路如乞米,外國缺人D
啱 我當時都係自己search, send email 俾 professor 申請入學(UG)
唔好比佣agent賺
如果要揀一間呢
我會揀Brunel 起碼近倫敦多野玩啲
我細佬想讀文科 阿拉丁點睇
QMUL比我嘅感覺係理科唔錯
psycho好似幾好?not sure
幾錢
但係Surrey 個reputation 好似讀呢曬錢
文有咁多野揀點知佢想行咩方向
唔錯 繼4U之後就係QM
Brunel or Coventry, Salford冇香港人識
Law其實唔一定要LLB ~3年學士之後再LLM or jd一樣得
想讀film and tv master
心水都係Gold smith/ LFA/ LFS/ Met film school
有咩好介紹?
印象中Royalholloway有著名校友何姓千金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞