英國升學 幫到就幫

1001 回覆
15 Like 51 Dislike
香港D師樓應該多數係紅磚出身~聽聞唔係牛劍都要起碼MU ,bristol , nottingham先夠quali跟bar。solic果D就另計
因為想連politics讀 紅磚唔係好多間offer law with politics
我搵到得manchester liverpool
如果cardiff/ queen mary uol/ queen uni belfast點睇
有諗過warwick但覺得自己冇能力讀
其實未諗應該做bar定solic 或者做唔做律師 只係唔想報得太差 in case最後決定做律師要讀pcll 點都有返條後路
仲糾結緊
諗住讀邊科
報左brimingham foundation某科
但依家又想轉科得唔得?
brimingham都係紅磚大學應該唔算雞呱?
你經agent?你有要求梗係可以叫佢改,一日未簽offer都無問題,佢唔肯改你轉agent tim 呀立即
英同美完全兩種唔同教育制,香港英國又抄D美國又抄D先會咁叉多野讀
Sport management
仲考慮緊?有冇其他U
最低b5要有幾多?
完咗asso 有以下offer

UEA Y2
Essex Y1
Sussex Y1
Conventry Y3
應該點揀

抑或再報foundation
正常UEA/Essex
Coventry太雞 btw咩科?
讀A&F
UEA vs Essex又邊間好啲
定報其他大學嘅IYO?

不過我今年都23
btw, thanks 巴打
讀A&F 如果讀UEA/Essex 好難係香港搵工 報下其他u IYO 啦
係呀 Ching 有冇咩推介
我依家讀緊asso 想問會唔會有英國u收 同埋係咪淨係入到year1?
Coventry d 香港人大多數好mk冇乜實際能力, 不了
英國唔係咁計
咁係點計咖
間間唔同
我自己經驗就英文過要求就得
主要睇maths同electives
當然間間u同科都唔同啦巴打係ucas應該都可以搵到唔同u唔同科收分嘅要求架啦
出名咪loughbourgh 希望有緣見到你啦喺kent
好嘅好嘅 佢話foundation都容易轉
樓主開新post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞