英國升學 幫到就幫

1001 回覆
15 Like 51 Dislike
所以入到G5就G5 入唔到最好都係去返KCL Edinburgh Warwick 呢啲
。。。即係點
MMU 不了
記得係nutrition & dietetic ,dietetic好重要營養師
thanks bro
岩岩google左陣, 又發覺d大學呢科既master 都要求bachelor 係讀nutrition/life science 果邊
點睇如果想搵d好d既學校報second degree 有無機會/值唔值得試下
建議你讀專科唔好限死自己英國,澳洲兩年master易話為好多,最重要有post graduate work visa2-3年留低做野,一個唔覺以攞埋pr
利申:自己都望緊
我都係今年非三大sci畢業
諗緊讀master of nursing轉行加移民
second degree 嘅話偏向mls 同 rt
自問冇能力讀medic
呢類醫療科,邊間u比較好?我見mmu Manchester Metropolitan University 學費特別低,呢間u評價又如何?

另外,見你哋提起營養師,想知道國際生(用特衰護照)搵實習會唔會有困難?定係學機會安排好?

學校
算啦
唔明你會開心D
World ranking 有185 唔錯啊
咪咁啦
認真有冇其他選擇?
窮到咁你去到英國咪又係訓街. 財困既時候唔係諗點樣可以最平咁解決問題, 而係諗點求人比錢你解決問題, 咪玩啦.你知唔知international學費一年幾錢? 去到生活費又要幾多? 就算你想搵sugardaddy你估你又值咁多錢? 你以為你而家係邊個?

既然係而家咩都唔係, 又冇錢. 咁你不如喺香港讀科搵到錢既科, 做下pt/intern 去提升下自己既價值. 當然如果你真係好靚女另計.
冇啊,佢話11個總統有7個都係嗰到讀,全球排名top1%,又話有三大權威國際認證,咩全球得77間有,聽落好似好勁,所以就入左,請問我係咪俾人水左
。。。即係點
認真有冇其他選擇?
係DACH做野咪重要
Parent company 係DACH HQ 有幫助
如果UK HQ + work in UK no one cares
我好肯定佢地(uea Kong Soc)真係鳩到仆街
我已經修讀左個事前。。
Shitty
蘇格蘭真係世界級嘅應該係無
咁祝你好運
利申我係諗住留喺香港
愛爾蘭要移民嘅話會易過英國好多
grad左可以留喺愛爾蘭留足一年搵工
同埋呢幾年經濟唔錯
都唔算太難喺嗰邊搵到grad job

同埋UCD 都唔算太野雞
尤其係business school 都唔錯
(愛爾蘭大學排名:TCD(Trinity College Dublin)>>UCD >>>>All)
不過去得嗰邊就唔好翻香港
翻到嚟香港真係識你老鼠 認受性接近0
Psychology屌打其他學校
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞