英國升學 幫到就幫

1001 回覆
15 Like 51 Dislike
因為Engine人地就神科 香港就水泡

個時high school有個自己既fresh grad研究

Top 10 有medic, dental, law 同好幾個engine
點止mech
睇學校有乜設施同studio有D乜,如果唔係你乜都借唔到做唔到。多軟硬件啫係學校肯科水比設計部你先學到update野
比學校賺其實一樣十九好既agent起碼搞少好多paper work其實互惠互利,我只針對十九公司
可惜市面太多十九agent
所以我鼓勵打電話,好既agent願意答你而唔係迫你上去填form我果時都係電話傾左差唔多一個鐘問長問短佢又好耐性之後先去佢度報
好agent應該分享比巴打們
唔賣廣告啦自己google間間打下問下~
Warwick MBA 你準備搵唔到工都得
英國MBA 入唔到London Business School 就唔好去, 其他ROI 太低
Btw呢幾日好多升學展 記得做足research先揀大學啊
多謝巴打
有啲難分辨好唔好
淨係可以上Reddit睇下啲評論
好驚揀錯學校
如果有倫敦以外嘅介紹都好嘅 始終平啲
我諗住自己帶器材去 易識人
老練咁遠
或者可以上the student room睇下啲人點講
佢話sociology social policy嗰啲喎
你自己帶D野小兒科啦,人地高清攝影機好X貴唔問學校借你點掂,後期製作要借studio做,如果得兩個studio你等借用要等到天荒地老真實故事,朋友果時要乞studio用
老老豆豆,呢科其實感覺上美國好D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞