英國升學 幫到就幫

1001 回覆
15 Like 51 Dislike
唔係想讀野雞
Master 先會睇ROI姐 不過master間大學一定要好過degree嗰間
唔係講緊你
咪係, 睇world ranking 我地香港除左三大之外, city 同poly 都top 100好勁架
出唔出國都係ROI 既
外國international student rate 貴香港咁多
講真英國都唔係好多間入top100
冇啊,佢話11個總統有7個都係嗰到讀,全球排名top1%,又話有三大權威國際認證,咩全球得77間有,聽落好似好勁,所以就入左,請問我係咪俾人水左
香港讀個MBA都要六十萬
點會 喺英國讀得都會知st Andrews 咩料
不過始終返香港想過screening最好搵返啲出名啲ranking高啲嗰堆
Eg Warwick Edinburgh kcl
相對啫
所以唔係top 唔好讀
上面有條友話Warwick MBA值得讀 CLS
其實唔只係學校嘅問題...
係... 香港我覺得唔撚係人住
以前屋企做生意 有錢個陣真係唔覺
依家屋企窮到樓都賣埋
家陣一家四口租埋晒d細到真係唔係人住嘅深水埗房仔
真係覺得每日都過得好辛苦
加上最近社會上都好多政治問題
令我喺到諗香港係唔係真係人住

咁由細到大 屋企人其實都想適當時候
就移民去英國
但係依家? 搬離深水埗都覺得有難度
香港HR 覺得Edinburgh>St Andrews ?!
係都唔奇 始終出名啲 ranking 高啲
正常 edin kcl個朵響好多
好多依類型科都要讀4年
有一年要去第二個國家讀書
如果經濟許可我覺得都okay嘅
搵工真係比無知HR 玩死
同意feel sad for u
相對都唔算少
你話咩university of Wales呀,咩UWE呀個啲就相對少
全世界都係top既大學就係多華人
點都唔會少
中國人定華人
呢個時勢你分清楚好D喎
哈哈 我唔比意見啦咁
係呢樣野上我唔識加政治因素
講下笑姐
我明你講乜
我都係今年非三大sci畢業
諗緊讀master of nursing轉行加移民
second degree 嘅話偏向mls 同 rt
自問冇能力讀medic
呢類醫療科,邊間u比較好?我見mmu Manchester Metropolitan University 學費特別低,呢間u評價又如何?

另外,見你哋提起營養師,想知道國際生(用特衰護照)搵實習會唔會有困難?定係學機會安排好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞