英國升學 幫到就幫

1001 回覆
15 Like 51 Dislike
你會唔會考慮讀diploma 之後跳返year 2?
6分夠 overall minimum 7
依間大學聽講買排名
英國讀書係咪要有長期銀行戶口證明你有錢讀
香港係low risk地區
visa嗰邊會抽黎check 抽到就要證明比佢睇
Yes
Agent揀嘅
點睇goldsmith
睇邊科啦,Business都OK既
利申:九月升Yr2
如果都係要讀foundation 不如試下報sheffield archi
反正b5 19唔低 試下無妨
再唔係newcastle archi iy1都可以考慮下
要揀都係揀russell group
咩科?我覺得佢係uol入面比較注重art嘅uni
Communication/ cultural studies
同埋各位報foundation記住問清楚簽幾多年visa
之前有個fd讀完foundation想轉校 要重新簽visa
但係agent係入學嗰時伏9佢逼佢簽足4年 佢又on99當年唔問清楚
agent重要同佢講英國大學係唔比轉校
最後前前後後比左兩次ug嘅visa錢
嗰度都成2萬蚊
當年又係13分 去左讀精算foundation 出年grad 暫時個分係2:1
老實講,foundation有得讀讀間top10既好過又coventry/portsm.之前個巴係因為top-up degree先叫佢讀coventry.
睇你想讀咩科,exeter/lancaster foundation易入易升,名唔係太7
唔係正常分開架咩foundation同year1升唔升原校都係要簽過另一個visa,2個visa黎架wor
Cass Actuarial Science
你可以試下Newcastle (archi rank top 5 in uk)
Coventry law點睇?
Research method正呀

真心關讀咩u事,窮係無resource定咩,你讀間好少少既正路路差得去邊第二點就你報uni個陣就要做足research架喇
唔係架
呃錢嗰啲學校好多都有簽3/4年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞