英國升學 幫到就幫

1001 回覆
15 Like 51 Dislike
而家係咪仲係有course無hon
無hon真係差咁遠?
咁又誇張啲 其實ucl econ department 分分鐘勁過Oxbridge 真心
ug 未必係 同research 同pg就肯定係
做咩唔直接報master? 當年我同個miss講想讀BEng多過MEng 佢屌到我飛起
或者有其他人証明佢有筆錢可以support 你讀書其間所有費用
Ucl econ 勁過lse 行內人會知
我指UCAS一黎就直接master
有好多個campus
main campus快車行高速公路20分鐘慢車1個鐘
visa 而家要agent搞?
我十鳩幾年前都係自己報UCAS 另外果D就自己email 學校admission office
出左admission letter 就自己拎去領事館搞visa
UWE野雞到咪鬼讀
唔怪得當年比人屌到傻
個撚個垃圾比錢就入到去讀,屌你老母唔怪得知咁撚多廢柴做同學
都係照舊出CAS跟住自己申請visa
只係佢地填會安心啲姐
尤其是第一次申請 準備去英國嘅同學仔
睇你讀咩科㗎姐
兩個方向唔同
Lse 比較上做theoretical ucl 就policy related / microeconometrics比較勁
push
垃圾姐係垃圾以家d人有錢有degree
點解去愛爾蘭讀?諗住讀咩?
唔熟 幫push
淨係聽過Belfast Archi
其實唔使分得咁細
你oxbridge / LSE / UCL / warwick econ 畢業一概叫做已贏上起跑線
奉勸大家一句,搵大學之前真係要做足research,同埋睇下自己興趣,唔好求其亂搵,我本人就唔係好建議搵agent,自己識就盡量自己搞,因為一入咗去就好難再轉。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞