英國升學 幫到就幫

1001 回覆
15 Like 51 Dislike
DSE啱啱放榜
以前都聽過身邊啲fd比agent水左去啲雞校
有咩問題可以隨便問 識嘅就會答
歡迎各位已經係英國讀緊嘅巴絲打一齊交流
幫下啲準備黎英國讀書嘅同學仔
琴日啱啱Grad ceremony 留名
覺得university of Strathclyde 點? Glasgow 又好唔好住?
恭喜巴打~之後讀唔讀埋pg?
Glasgow 一般 都算一個唔差既地方
Strathclyde就不了 無其他選擇?
Strathclyde個business school好出名~整體reputation都唔錯
未去過glasgow 但啲friend去過話覺得唔錯
但其實佢城市都算大 應該咩都有 幾好住
巴打咁低要求
Coventry 點睇?
之前做research以為Strathclyde business school個朵好響 無諗過咁差
Coventry咩科? 有冇其他choice啊?
BSE
得佢有
UCL嘅foundation course 好唔好?
原本有ucl同Cambridge degree offer
DSE柒左
頭先上網check到uwe都有bse嘅bachelor course
好似真係得依兩間有開
其實我個人覺得兩間差唔多
都係睇下巴打鍾意住city定town
讀coventry最近都要去到birmingham先多野玩啲
或者睇下之後有冇巴絲補充
之前識得有人讀UOL foundation
最後真係有G5 offer嘅 不過預左嗰一年一定會chur
巴打諗住讀咩?
兩個modules會揀Econ+math
巴打諗住入翻ucl?加油!
可唔可以具體d講?間大學既數學系掂唔掂?多唔多實習做?
前路茫茫 無啦啦炒左個DSE
巴打唔好咁sad 總有出頭天嘅 當年我都炒左公開試
但其實其他uni嗰啲一年foundation嘅progression rate唔會高啲咩?
依度有冇人試過?
push
uk讀咩比較好呢?而且留唔難留低?
*難唔難
堅係好難留低😂😂😂😂要留去澳紐加啦
英文班加Foundation或IY1 或重讀A-level😂😂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞