英國升學 幫到就幫

1001 回覆
15 Like 51 Dislike
覺得england最好住
如果business 工黎講, Russel group bottom half 都好難係英國搵工

利申打緊英國business field工, 幫公司做過UG 同 MBA recruiting & interview

如果有人對MBA有興趣可以再講多D
Kcl如何?
Postgraduate d人係咪都係絕大部分都係local?
我好奇佢地會唔會同香港既模式相似
都係你出雞我出豉油咁夾手夾腳夾器材用

其實仲想問下巴打/ 你位朋友更多問題
可唔可以加個tg
https://t.me/jajalam
希望各位準備去英國升學嘅巴絲揀到好agent
有咩唔對路放上黎問 大家都會好樂意幫
一直都係住南邊
其實幾好住
雖然我幾鍾意yorkshire嗰邊
KCL 點排都係russell group 入面top half 啦
入到值得去
但聽人講好似有錢仔多
Thank you! 即刻去睇睇
真係唔好信agent
前幾年自己報ucas 收曬offers 但老母話未聽過kcl/ucl/lse 話要問下agent.. agent同我老母講 話sussex/lancaster排名高好多 叫我去呢兩間...

一望已知有一堆CV filter 會自動screen 走
CLS
咁你最後去左邊
之前去升學展介紹過Sussex
Brighton以前去旅行去過都有啲好感
但長住就另計...加上Agent力推...

英國有冇啲城市係Black list?
個人覺得Kcl 其實唔錯 利申讀過kcl ucl
識個fg 第一年租zone 1 住, 大半paycheck 消失左
Agent 為咗收佣害人一生
讀過ucl kcl 宜家等讀phd
Business 工姐, STEM 我唔識啦
巴打讀ucl kcl master?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞