(青春/甜)《一個書生既Player故事》

957 回覆
437 Like 13 Dislike
人總係犯賤
好地地温梓柔唔要,仲掛住隻雞
Live左
有個咁好嘅女仔仲要掛住隻雞
每日一推
Pish
我以低調為理由,唔想公開為實,就算啲朋友點樣笑我同溫梓柔有野,我都唔肯認,以「講呢啲。」「邊有呀。」呢啲可圈可點既說話回答,我認為我同佢係隨時會分手既關係。而溫梓柔都係一個低調好怕張揚既人,所以對於地下情依個提議佢都係好願意接受。

隨住我同溫梓柔既緋聞係朋友間炒得熱烘烘,王家欣都有所反應。佢約我到一個突兀既程度,我每次都拒絕,唔肯單獨同佢出去,甚至hea覆佢sms避佢。無計,就算唔係太鐘意,我點都係人地男友,要負返啲責任。其實係咪攞自己黎搞?都唔知為乜。

今日,佢又踩上班房搵我。

「林書生,去唔去食冷面?」

「我唔食啦,我想同嘉樂佢地打波,你叫陳詩詩陪你啦。」

「咁你聽日同我去買禮物俾爸爸呀。」

「我約咗人唔得閒。」

「咁後日呢?」喂講到咁你仲黎!

「後日要交Reading report,我要趕返去做。」我依然拒絕。

「次次約你都唔去,你真係同溫梓柔一齊咗?」

「做咩姐你。」我好大反應咁啤住佢。

「係你咪認囉!又唔認!」佢都開始燥燥地。

「關你鬼事?你邊位呀小姐?」

「食屎啦林書生!」

「………..」我無語了。

「唔答即係認你地拍緊拖啦。」

「好煩呀你。暗戀我咪講囉。」

「明晒。鬼得閒暗戀你!」講完佢就嬲爆爆咁走咗。

呢條友想點?問人野又要燥人底?每次都係咁,真係好撚唔尊重,痴痴地線,真係膠都廢時派俾佢。好彩溫梓柔唔係度無聽到姐。
「唉。」肥傑打打下波係度唉。

「唉。」我打打下波都係度唉。

「唉,你兩條友係度唉乜鳩。」羅嘉樂開始頂我地唔順。

「林書生,你唔係好事近咩?做乜係度唉。」

「唔講我啦。講下肥傑啦,做乜唉呀,有新Target?」我一個乾坤挪移瀉咗落肥傑度。

「我最近追緊一個女仔。」

「下?我地識嫁?」我問。原來係我同溫梓柔發展緊既同事,肥傑都開始咗佢既故事。

「唔識喎。」肥傑校外都識唔少人,係都唔奇既。

「發展成點先?拖到手未呀?」羅嘉樂問。

「我會同佢傾電話,日日SMS,有時放學會去街一齊食野,我覺得佢都鐘意我嫁。」

「咁都無乜野姐。」一年前對感情事毫不熱衷,仲係白紙要搵無拍過拖既肥傑做愛情顧問既我,竟然開始俾意見佢。

「我feel到佢最近唔開心,又突然冷淡晒唔係好理我。」其實可能無熱情過,係你自己太多幻想姐。你鐘意佢果陣,就會有個錯覺,人地做少少正常野會覺得人地都鐘意你。

「點解會咁?」羅嘉樂問。

「我都唔知,無啦啦就咁。佢話過我減咗肥一定係靚仔。我為咗佢先咁努力嫁咋!」 事出必有因,原來因爲佢講先咁努力,愛情既威力真係大。

「如果要你減咗肥先鐘意你,咁佢都唔係真係鐘意你姐!」我王家欣上身咁話。

邊會因為唔開心而唔理你丫,係理你既,幾時都會理你啦。唔洗聽佢講D乜,我覺得肥傑失敗既機率好大。

「咁又唔係,Things come in a package. 如果林敏兒係個好樣衰既肥婆,你根本唔會主動去識佢,仲要同佢拍拖喎!外表係好重要嫁。」羅嘉樂貫切佢既理論。

「我信佢鐘意我嫁!係呢排唔開心姐。我要諗下計哄佢開心。」

「我上次送過自己摺既玫瑰花俾佢,佢好開心咁收咗話多謝。」肥傑繼續。

「佢話想食果樣零食,我即刻衝去tuck shop去買俾佢。」

「我知你做左好多野啦,咁佢呢?」好似王家欣當日問我咁。

我又為溫梓柔做過啲咩?

「好似無。。但見到佢開心,我已經好開心。」當你鐘意一個人,只要可以為佢付出,已經係一種福氣,仲邊會講要求佢啲咩。

「我唔講野啦,你加油啦。」見佢發晒姣咁既樣,我都廢時出聲。

「你唔熟佢份人係點姐!」佢見我唔睇好,即刻反駁。

「你話係就係啦。追到再同我講。」我話。

你自己知嫁,自己都講咗個問題出黎。

人類總愛自欺欺人。
Lm

咸濕呀你!
肥傑x王家欣

咸濕呀你!

重甜plz

咸濕呀你!

重甜plz

咸濕呀你!

重甜plz

Gay都照殺?

咸濕呀你!

重甜plz

Gay都照殺?

lm
會唔會中一就有甜
文呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞