(青春/甜)《一個書生既Player故事》

957 回覆
437 Like 13 Dislike
留名
lm
lm
好PURE好TRUE呀
想當年都試過同女同學玩得咁埋
但輸左喺家長手上
Stephanie舊讀者而家先發現有新故 一陣追
lm 樓主加油 btw唔好爛尾
lm 樓主加油 btw唔好爛尾

我會努力
Pish
開始好睇
Push
加速
留名
求加速~~~
啱啱追完上一集大學淫娃, live埋
今集好似寫得仲好睇
btw睇咁耐都未有甜好唔慣 (但應該嘅
差D唔記得左PO文
【你有 1 個新訊息。】

一收到sms就奇癢難耐,電話無預覽亦都無read或者last seen既功能,搞到我一收到就會即刻開黎睇。我總係好好奇sms入面既內容。通常Lunch time或者小息我先會偷偷地拎個電話出黎覆。平時就較做靜音無震,因為電話既震聲實在太大聲太誇張。

丁丁:【呀傑上堂訓著咗俾老師捉,仲要流晒口水=p】
我:【咁你應該影相俾我睇啦】
丁丁:【咁下次要拎返屋企部相機出黎喎】
我:【你屋企人都鐘意玩相機嫁?】
丁丁:【係呀,佢地買好多好pro好大部既相機,不過我唔識嫁】
我:【我屋企都有玩】
丁丁:【得閒研究下^_^】
我:【可以的】拿部相機影佢都應該幾靚幾fresh。搵日帶返黎影下林敏兒都好。

用Keyboard打字係正既,記得晒D位,係櫃桶入面唔洗點望都打到message。不過,都係好易會俾人發現。

「同邊個係度send sms send唔停呀你。」坐我格離既王家欣問。

「frd囉,你都唔識嫁啦。」我話。

「係男定女先!」

「八掛啦,關你咩事。」

「你上堂偷偷地同女仔send sms,我實話俾林敏兒知嫁。我係幫佢監督住你既好姊妹。」

「仔黎嫁低能仔。」避免麻煩,我都係講左個大話。
開始send sms之後,我同林敏兒都傾少左電話。所以話科技既發展某程度係拉遠左人與人之間既距離。加埋掉位,我同林敏兒就更加疏遠。其實話疏遠又誇張左,只係夜晚終於可以有返D私人時間,唔洗每分每秒都痴住大家,搵返少少生活既平衡,對於此我係樂意接受的。

好快就考埋係小學入面既最後一個試,其實唔難。都係考試,早放,返屋企,溫書。我對自己成績好有信心,唔會太擔心。無乜特別就唔交代咁多啦。

話咁快就到左我係呢間小學學校既Last day,起身我係度煩緊林敏兒張紀念冊應該寫D咩。

應該總結下我呢一年對佢既感覺?其實我對佢既感覺係乜?。。。

一個對我重要既人?

『同你經歷左好多。』

『多謝你俾左個開心既小學回憶我』

『我鐘意你。』

『我地廿五歲結婚啦。』

um...咁真心確實唔係我style。

升左中又唔會見唔到,寫得咁多都唔代表D咩,我係咁諗。

算啦,所以我都係決定寫:「中學見。」三隻字俾佢。

簡單得黎不失霸氣,貫徹左我林書生瀟灑不羈既風格。
寫完張紀念冊,我偷左爸爸部單反,仲帶埋個腳架返學校。

通常D人都係用數碼相機,我就帶部牛龜咁大既單反返去。

「林敏兒,你睇下我帶左D咩返黎?」

「哦,你帶左部相機返來,咁鬼大部既。我都有帶,不過細部好多,嘻嘻。」林敏兒無乜驚訝咁講。

「唔識貨啦你!呢D叫單反,專業級,影出黎既相靚過數碼相機好多!」

你呢個愚蠢既女人!你都唔明背後既意義!

最重要係部相機啊,我特登帶黎就係為左同你影一張合照。

我想留低張合照,紀念你呢個人,紀念屬於我地既回憶。

我係黑版畫左個大心心,叫林敏兒企起中間。

我Set好腳架,禁制就跑過去黑板度。

「十、九、八、七、六、五、四、三、二、一、零。。。。」

就係零果下,我極速用手臂cool住林敏兒條頸。

「呀!!!」林敏兒冷不防被我嚇親。

就係咁,張相係我好close咁攬住佢,而佢好驚訝咁呀大個口。

單從呢張相黎,就知我地好自然好close,影得唔錯。

今日既目標已達成。可以收工了。

影完呢張相,一切已經足夠了,佢代表住我地呢一年既回憶。

「影完未呀!自私鬼!到我啦!」王家欣跑過黎話要影埋一份。

「做咩姐你,你都有機啦。我帶黎同林敏兒影,有話同你影咩。」哼,個個都黎打我部機既主意。

「唔好咁小氣啦!一齊影啦!」何諾軒都走埋黎。

「唉好煩呀你地。影啦頂。我去B班叫埋呀傑過黎先。你地影住先。」我講完就準備行去B班。

電話一震,時間剛剛好。

【你有 1 個新訊息。】

丁丁:【過黎影相?】
我:【正好行緊過黎=p】

我有少少怕醜咁,因為都係第一次搵佢,都算係半個陌生人。。。

當然愛裝既我係扮晒野唔會表現出黎。

我一踏入班房門口,就見到丁丁企係肥傑格離,好熱情咁向我揮手。

丁丁笑容好開朗,令人覺得一見到佢就好fresh好有活力。點解我從來無發現身邊有個咁靚既女仔呢?

清純既丁丁企係肥傑格離,就好似一碟好chill好fresh既沙律撻左pet牛腩(仲要係多肥膏果隻)上去咁,感覺極唔match,除左大家都係食物之外,應該扯唔上任何關係。咁樣形容我既老死好似有D mean,不過肥傑求下你真係快D減下肥啦。

「影相呀書生~」丁丁拎住部相機走埋黎就諗住同我自拍。當時好似係MK妹先至會自拍,仲要係未有前鏡既年代。

丁丁熟練咁舉起部相機自拍,左手仲舉起個V字放係塊面格離。我企起佢格離,微微烏低頭,有少許尷尬咁影左張合照。

丁丁驗貨咁睇返張圖,有D不滿:「你睇下,隔咁遠都影唔晒!痴埋D啦!」

死港女,咁麻煩嫁,影完又影。我臉上保持住有耐性、親切既態度:「嗯好呀,影到靚為止。」

丁丁愈貼愈埋,我感覺到我同佢肩貼肩,近乎臉貼臉既程度去自拍,我都感受到佢呼吸出黎既暖空氣。。。

我心諗,原來同女仔自拍都幾好福利。。。

肥傑係側面有少許葡萄既眼光望住我地,問我地:「乜你兩個幾時變到咁熟嫁?」

我好無奈咁答佢:「無嫁,其實唔係幾熟,我先第二次見佢。」

「咁見多幾次咪熟囉。。」丁丁有D唔開心。

肥傑同丁丁講:「咁你就要多謝我俾佢電話你啦。」原來係你個死仔俾左我電話人既。
求加速~~~
啱啱追完上一集大學淫娃, live埋
今集好似寫得仲好睇
btw睇咁耐都未有甜好唔慣 (但應該嘅

距離甜都仲有一段時間。。。
(不過小六就甜會唔會重口味左D

星期六再更新
果然丁丁係有啲野嘅
期待星期六
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞