(青春/甜)《一個書生既Player故事》

957 回覆
437 Like 13 Dislike
Push
書生快啲變player
文呢?
好慢
劉明
Push
Push 由女版追到男版
第一個禮拜返學,每日既小息同埋Lunch time都有好多高年級既師兄師姐落黎昅我地。

我地就好似動物園入面D動物咁,日日要老奉俾佢地「參觀」,赤裸裸,無從逃避呀。

我知,佢地都係想驗貨睇下有咩高質素既新生去認識下姐。

想叫聲收皮啦你地好煩都唔得。

因為,D哥哥姐姐企出黎個款真係好有型。

整個人散發出一種自信、快樂既氣場。

而我只係一個普通又唔起眼既小薯。

終有一日,我會企起度做呢個好型既師兄,參觀你班動物!

我地學校中一Lunch係唔可以出去,所以我地都會留底係課室入面食。

每班都會有一個高年班既Prefect黎做飯長看住我地食飯。

1C班既飯長叫阿婷,係個好talk得玩得既女仔,讀中三,短頭髮,中等身材160高,走肥有少少胸(聽說大約B級?),個樣有D桂綸鎂Feel。

有時見飯長一個人好無聊咁,我就會主動撩佢傾計。

「飯長你今日玩左Crossword puzzle未啊?」我講緊每日送黎果份英文報紙(而我除左做功課之外基本上都唔會睇)。

「未啊。一齊玩啊。」

我烏低係張枱度同阿婷一齊做Crossword puzzle。

羅嘉樂見到又會一齊諗。

行過見到好想識果個陳詩詩,我又會叫埋佢一齊黎玩。

我地好自然咁認識左,交換埋電話同Msn,偶爾我都會R下佢地傾計,都係同學之間既普通對話。

Lunch time間唔中就會一齊做Crossword puzzle,傾下功課,吹下水。

當然,醉翁之意不在酒,做都係為左識下朋友而唔係想成績好。

呢D都係好既習慣黎,可以Keep。

多左幾個朋友,都令我返學既日子過得更開心充實。
「Who is Scholar? Your name is so funny!」好後生既Miss Chan派膠咁叫我。

無錯,Scholar即係我,學霸書生咁解。媽媽自細就希望我係一個學霸,所以我個名叫書生,英文名係Scholar,不要再問我那來的自信,咩都唔關我事嫁。

「He is Scholar!」係班房既另一邊,寶馬山羅嘉良指住我大叫。

我同羅嘉樂開始會隔空傳情。大家會好有默契咁搞Gag,一唱一和串老師,令到課堂多左唔少笑話。

「So what is your name?」Miss Chan asked.

「My name is Ship. When we are together, we are Scholarship!」又派膠啦呢條友。

「Scholar, please answer question 5.」

「下?」我嚇到彈起身:「A.」我都無聽又無睇題目,是但撞一個答案。

「Hahhh.... Between? Are you sure?」

我一望條題目:「Come to the party ___ the Saturday night.」

「A. between B. on C. at D. in」

Fuck. 咁撚樣答一睇就知我無聽書,返學無耐就要俾個壞印象人,真是so9sad。

「Err.......」

正當我煩惱緊係on定at既時候,格離既溫梓柔出聲提點我:「B呀。」

有理無理,我就聽佢講答左B。

「Yes. Correct!」Miss Chan:「Scholar, pay attention in class, okay?」

嗯,區內名校就係咁既樣。。。

同我想像中好唔同。唔知入左C男校會唔會都係咁輕鬆呢。

「OKOKOK.」我仲好似個戇鳩仔咁做出OK手勢,點頭向住Miss Chan笑。全班見到都係度偷笑。

「唔該晒。」我同溫梓柔微笑答謝。

這就是我同溫梓柔之間微小既互動。
得一篇
不如Scholar 同Ship hehe 啦
Live左
lm
花姐寫快d啦
Pish
Scholarship
可唔可以skip哂初中雞啲無聊上堂吹水情節直接飛去破處被飛然後變player食女
入黎睇甜呀而家
成十幾廿頁都冇甜
而家先啱啱中一開學,睇嚟結局要曾孫先燒到畀我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞