(青春/甜)《一個書生既Player故事》

957 回覆
437 Like 13 Dislike
書生好撚有米
林敏兒反皮啦
點解我覺得王家欣好似有d嘢咁
要個大波王家欣未算囉 臭閪林敏兒 食撚驅
應該係王嘉欣鍾意書生 挑撥離間
3p 啦
應該係王欣鍾意書生 挑撥離間
3p 啦
女人間最鍾意背住人地挑撥離間
應該都係至家欣佢鳩吹想搞散佢地而乘虛而入
女人間最鍾意背住人地挑撥離間
應該都係家欣佢鳩吹想搞散佢地而乘虛而入

一係就兩個都唔好買
一係就唔好買比林敏兒
就算比佢返到黎書生身邊都只係一隻雞
跟手比條八婆知道書生送野比其他女仔
然後又嬲鳩佢
唔好講咁多!中出林敏兒先啦!
書生好慘
文呀
冇文
Push
文呢
推到林敏兒反皮為止
今晚八點更
書生個頭有綠光
書生成魔之路
由大學故追到過黎
書生真係好撚慘
希望唔洗追到頸都長
我:【敏敏,你捨得覆我未呀?】

等咗半個鐘,沒有回應。

我:【你測完兩日應該得閒理我啦?】

再等多一個鐘,都係沒有回應。

乜覆男朋友一個sms真係咁難咩?

名義上我好似仲係佢男朋友。

我應該要重新定義下男朋友呢個字,我覺得自己仲慘撚過隻狗。

我:【你去咗邊呀?再唔覆我去你屋企拍門搵你嫁啦。】

係我半威脅佢既狀態下,佢終於肯理我呢隻狗。

敏:【我好忙。唔好黎搵我啦。】
我:【你幾點返到屋企?】
敏:【七點啦】
我:【我七點係你屋企樓下等你】
敏:【你鐘意啦】

六點半,我就已經拎住個Agnes b紙袋係林敏兒樓下等,驚死佢會走咗去咁既樣。

我唔鐘意去佢屋企樓下,上上次搞到佢喊,上次就撞到何諾軒送佢返屋企,去親都無好野。

等到七點三,林敏兒終於出現。佢帶住厭惡既眼神望住我。

我連忙衝上前去同佢講野:「我果日語氣重咗啲,好對唔住。送俾你既。」我將個袋遞俾林敏兒。

佢望咗個Agnes b紙袋一眼,果一眼我感覺到佢既喜悅,我似乎無買錯禮物。

「嗯。多謝。」說罷就想轉身離開。

我拉住佢隻手:「其實,我地仲係咪男女朋友?」

「話俾我知你諗緊咩。如果你真係想同何諾軒一齊,你同我講啦,唔好等我一個好似個傻仔咁估估下。我好辛苦。」

林敏兒目無表情咁望住我,輕輕答咗一句:「係男女朋友呀。」一副事不關己既語氣。

呢個唔係我心入面渴望聽到既野咩?

但我聽完一啲安心既感覺都無。。

我到底想點。。

我攬住佢,就黎想喊咁既款:「你唔好走啦。我好驚。」

「哈。傻既,我唔會呀。」但佢都係伸手攬返我。

我都知佢咩意思。

但我唔想相信,唔想面對現實。。

我知道我同林敏兒真正分開既日子都唔遠了。

我能夠做既就只有倒數我地既終結。

同埋乞求你對我既憐憫,就算望我一眼都好,至少,我知道你眼中都會有我既存在。

林敏兒輕輕推開我:「我走啦。」

我用眼神希望佢可以為我留多幾秒。

But she didn't.

呢一刻,我知道佢心入面已經再無我既存在。

唔想接受,唔想同佢告別。

心痛。

好似呼吸唔到咁。。

原來鐘意一個人係咁痛。。

原來失戀會痛嫁。。

『玩唔起,就唔好學人玩啦!』我心入面有把聲音同我講。

。。。

愛情呢個遊戲真係好好玩。

同打機果種刺激緊張唔同,個程度係多一百倍。

會痛,會喊。

打機你唔會喊嫁嘛。

原來我可以咁無尊嚴,咁歇斯底里,發掘左從未見過既自己咁。

第一次打既呢舖機,我被技術性擊倒了。
返到屋企我一直Loop一首舊歌,佢叫《乜野係戀愛》。

https://www.youtube.com/watch?v=_RDvqMuunVc

I want you
I need you
每個人 都有佢地嘅愛情故事
無人知 故事點樣開始點樣終止
緣份要黎就黎 冇分係邊個時候
話走就走 緣份已經到左盡頭
呢樣野 唔係人人 睇得咁通透
經常都會有好多 盲目嘅時候
有人為愛可以死心塌地付出一生
係咪值得 就見仁見智你自己去諗
情同愛 要做出黎 並唔容易
口口聲聲話愛又領略唔到當中意思
情為何物 連詩人讀咁多書都唔知
未曾體驗過 箇中滋味點會知
係冥冥中注定 亦或係上天嘅安排
呢個世界咁大 都可以走埋一齊
總覺得生同死並唔系最遠嘅距離
而係係你面前 你又唔知道我愛你

I wanna be with you,(I know why)
為何只留下痛苦的回憶 你曾對我說
把幸福留給我,I don't want you break my heart
愛會那麼痛苦,(A reason why) 嘅
沒有你我不能夠深呼吸
喜歡聽你的甜言蜜語 就算愛過和痛過 都願意
初初一開始 最鍾意日見夜見
發夢都會見面情話綿綿電話講唔完
發誓 希望兩人 熱戀直至永遠
冇諗過愛情之後變感情嘅局面
祇係幾年嘅感情已經無火花出現
再勉強係埋一齊 祇會令人討厭
想講分手開唔到口 咪再優柔寡斷
溫個藉口 解決左佢 一刀兩斷
暗戀 相戀 熱戀 失戀 感情 好混亂
太多誘惑而家嘅人好易移情別戀
婚外情 一夜情 佢地玩弄感情
三分鐘熱度之後 忘記哂所有事情
其實只要對人 唔係有太多嘅要求
愛一個人根本唔需要有太多理由
只要真心真意對待 已經好足夠
姑勿論係曾經擁有亦或天長地久

小學聽果陣覺得好潮,完全唔理解。

到今日聽返呢首歌,好似有另一種體會。

我並未夠閱歷明白晒呢首歌講緊既野。

都希望我唔會理解到。

要經歷幾多傷痛先可以會寫得出一首咁痛、咁無奈既歌?
愛情真係好可怕
求佢覆果段同我經歷過既一模一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞