(青春/甜)《一個書生既Player故事》

957 回覆
437 Like 13 Dislike
加速
其實有啲覺得扺撚死 成四個月都可以唔理人唔溝通會變好正常
抵撚死
真係抵撚死
成4個月, 正常都唔理你啦
唉 太天真啦
女人不嬲都咁仆街
咁初戀又真係以為可以一生一世既
咁初戀又真係以為可以一生一世既

未戀到呀
屌 live左
live
Live咗 留名
Btw 樓主出文速度可以快少少
雖然睇其他故已經慣咗
去到威尼斯發現得一篇
有點小失望
我好唔開心咁渡過左呢個晚上,偷偷地匿埋黎床度喊。

但日子都係要過。第二日就開始我忙碌既中學生涯。

我比上堂時間早左十五分鐘返到去,班上已經坐滿一大半既同學。

「早晨。」返到位,我同旁邊既溫梓柔講。

「早晨。」佢微笑住咁回應我。

然後我倆既空氣陷入冰冷之中。。。

我討厭呢種尷尬既氣氛,所以我主動搵野同佢講:「溫梓柔,你本手冊包得咁靚既。仲包得靚過我呀媽。」

「係呀。琴日Mrs. Lee話叫我地包嫁嘛。」

「又好似係喎。我都唔記得左。」琴日先派既手冊,我都未得閒搵包書膠包返。

「我有帶到捲包書膠返黎。不如我幫你包啦?」溫梓柔好好人,講完就係書包度攞左卷磨沙包書膠出黎。

我呢D粗男人,手工野真係唔岩我,仲幫我包埋,我緊係求之不得:「好呀。唔該你。」

溫柔既女仔照顧人的確係幾吸引。當下覺得佢正咗,加分加分。

上堂果陣,我望住本教科書係度發呆。

其實溫柔既女仔都有好多,唔一定係得林敏兒姐,你睇下格離個溫梓柔都係斯文溫柔type,咪同林敏兒差唔多。

更何況有時林敏兒都唔溫柔,脾氣差又惡死倫敦,轉個頭又同何諾軒係度打情罵俏,兩個姦夫淫婦!

一諗起就火都黎,無晒心情,林敏兒到底有咩好喎,唔好理佢啦。。

咪住,等陣間放學去唔去接林敏兒放學好呢?愈諗愈專心唔到。

溫梓柔:「欵。。」

我無留意到佢。

溫梓柔輕輕係我眼前揮手:「林書生。。」

我如夢初醒回答:「做咩?」

溫梓柔蚊子咁細聲咁話:「講到下一頁啦。」

「咦,係喎。唔該你。」我揭返去下一頁,準備發呆。

「你成日發呆嫁?見你個人成日都無乜反應咁。」溫梓柔問。

「我成日打機打到好夜訓,個人唔夠精神姐。」

「咁你要早啲訓啦,上堂成日發呆點得嫁。」又黎啦。唔知點解,啲乖女仔總係好鐘意同人講耶穌,去到邊都一樣~

「嗯。我會聽你話嫁啦。」突然間見到溫梓柔紅都面晒。竟然講句野咁都會怕醜。怕醜既位係邊度?明明我係叫緊你收皮唔好再講野,我睇唔透。
我:【我放學啦。黎接你呀?】
林敏兒:【我走左啦。唔洗黎接我啦。】
我:【。。。】

唉,我認我係犯賤。

之前懶係野,唔Care唔理人感受,而家就自作自受。

原來最慘唔係俾人煩,而係想俾佢煩,但再無咁既機會,因為佢已經唔需要你。

係呢件事入面,我學識左如果一個女仔無左你都對佢無影響,咁你就收得皮。

所以千祈要寵佢寵到佢變左個港女咁低智商,咁就無人頂得佢順,一定離唔開你。

我太老定。。。

所以毒撚最忌就係有自信。。。

好想喊。。。。
live
live

秒睇到一個地步
Push
又live左
幾時有甜
推,仲有無?
live

秒睇到一個地步

咁啱搭緊火車
live
唔知點解見到佢有咁嘅結果好鬼心涼
唔知點解見到佢有咁嘅結果好鬼心涼

幫書生趕客
點解閔玧其係mk仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞