我宣佈《保民生 反修例 大聯盟》正式成立

4376 回覆
12430 Like 27 Dislike
Lm
send咗logo去FB message,樓主睇吓得唔得
不如大家決定咗個名先
依家名都幾個
logo又幾個
要認真做,做到廢老都信
就應該統一咗佢
我係whatsapp send左 但係d sticker顯示唔到出來
emoji咋喎介唔介意cap圖
認同
我自己就咁睇

1. 奶媽薯片都係港英餘孽 薯片去過美國讀書 好明顯收咗美國錢 所以中央政府先要兩害取其輕 寧願要奶媽唔要薯片

2. 奶媽一個仔係大陸好安全 另一個仔係收留黃台仰嘅德國讀緊書 好明顯已經有外國勢力介入咗 所以奶媽要兩個仔揀一個 做咗人地老豆老母先會明佢要兩個仔揀一個係幾慘

3. 點知奶媽呢條友上咗任真係亂咁嚟 串通外國勢力要挾中央要掏空香港 第一步就係起明日大嶼 用晒香港啲儲備 去威脅中央要令香港變到無晒利用價值

4. 逃犯條例係勾結外國勢力最佳證據 中央澄清無叫佢推 佢又硬推 搞到外國勢力有藉口取消香港美國關係法 搞亂香港
複雜左d
最好寫埋

一旦股樓大跌
香港會動用儲備救港元
政府到現在都沒派4000元就是要準備對抗炒家
到時候生果金,綜援全沒了
有無巴打入群
這可能係年青一代同老母一代大和解好機會, 佢地最LIKE 穩定
有冇人share whatsapp screenshot
不要小看網絡平台的威力,
每多一個發聲,
就多一份力量!!!

大家可以都叫朋友係自己既網絡平台到發聲
呢個係其中一個發聲方法
不要俾政府睇死
我地係唔會就咁屈服強權

一齊呼籲香港KOL清晰表明立場去發聲!

急!!需要大家幫手!!
https://lih.kg/1219585

你好,
作為香港既KOL, 係應該做Key Opinion Leader應該做既事!
如果你是支持這次香港的抗爭運動,希望你能夠發揮不同角色的作用,係你既網絡平台上發聲!

作歌既可以作歌,拍片既可以拍片,寫文既可以寫文。
但絕對唔係求其出個story, 影下地下,影下天空,就話自己緊張香港。

亦希望你清楚表明自己的立場,不是食大茶飯講d唔講d, 而係真真正正講出你對引渡法既睇法!

當你口說支持,但又沒有就著KOL的角色,在網絡平台沒有就香港的抗爭作出清晰的回應和表明立場,身為Key Opinion Leader, 你慚愧嗎?
㊙️㊙️㊙️转發俾摯愛嘅十名亲友💝一起守護香港💪🏻💪🏻💪🏻
英賊林鄭亂港陰謀,企圖搞死香港經濟,首富李嘉誠已走佬‼️

中央政府🇨🇳亲信:「黨並沒有指示香港要有逃犯條例!」😱😱林鄭不聽中央指示,主導強行通過逃犯條例,一旦通過,香港經濟將嚴重受損。😱😱

商人們早已洞悉先機,香港首富李嘉誠已出售中港資產規模近2,000億元,香港及外國企業將會大規模撤走,失業率勢必大升。🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♂️😭😭

💸💸💸自宣布逃犯條例修訂以來,恆指已由最高三萬點大跌至二萬六千點📉📉,人心惶惶,而樓價極有可能於短期內暴瀉,市民隨時變成負資產!💸💸💸

外資:撤!😨
股市:跌!😭
樓市:跌!😱

林鄭被外國勢力所控,一家均有英國國藉,港英餘孽企圖反中禍港,令美國於貿易戰打倒中國!家人手持英國國籍🇬🇧🇬🇧🇬🇧的林鄭月娥並沒有理會中央反對、一意孤行,因為財富都在海外,丈夫及兒子一直身處英國,不會關心條例成立之後,為香港帶來樓價下跌🏚🏚,國際地位下降,港元眨值等巨大災難,就只為自己想「立功」回到英國一家團聚👨‍👩‍👦‍👦。可惜國家並不支持🙅🏻‍♂️!

🙏🏻🙏🏻保民生 抗修例 稳經濟 你我有責
保衛香港行動,就由今日開始!🙏🏻🙏🏻
跟呢到 已認證
Push
講反修例, 佢地矇下矇下
勁!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞