我宣佈《保民生 反修例 大聯盟》正式成立

4376 回覆
12429 Like 27 Dislike
我覺得comment主要鬧林鄭,唔駛提反修例會好d

唔可以提建制, 佢地本身就係, 只可以講經濟
保經濟
抵抗林奠賣國
穩社會
抗外敵

呢啲?
中產O個D , 聽到個個都話咩 "穩經濟" , 就自自然然會諗
中產最怕冇錢
救火組需知(拆彈組)
每個只係熱心既市民 去撲滅火種同濃煙
撲滅火種 人人有責

救火組必須配備有filter既口罩同眼罩
同埋可以遮蓋全身既衣物
衣物: 手套 雨衣 外套 長褲 (其他暴露部份: 保鮮紙)
口罩最低配備:
口罩推薦配備: https://lihkg.com/thread/1214624/page/1
眼罩最低配備:

主要方法:
1. 將發煙源 放入大水樽
而防高溫 請盡量配備鐵夾
[環保撚]眼見呢幾日金鐘嗰邊啲垃圾筒全面都係膠樽 想教大家點樣循環再用
https://lih.kg/NQNjhU

2. 用濕布料蓋住 再用大量水灌
*乾布有機會著火

3. 直接灌水
https://www.reddit.com/r/gifs/comments/bzu115/teargas_tactics/
都啱,因為有d廢中老一聽到反修例會好敏感,而家要令佢地覺得林鄭係賣港賊先
Pushh
要了解每個長輩嘅特質
有啲人鍾意陰謀論,就用返陰謀論質疑佢地。例如話有警察扮示威者、林鄭係英國派嚟為中共添煩添亂。
有啲人擔心自己財產、喺外國讀書的仔囡。你可以話英國、美國、澳洲準備凍結香港人資產,佢地個仔都會好似孟晚舟咁俾外國捉咗做人質。

有啲人關心中國強唔強大,外國人睇唔睇得起中國人。
你應該講林鄭趁中美貿易戰的重要關頭,仲喺度為美國提供藉口攻擊中國,為習主席添煩涊亂。最起碼應該暫緩修例,等解決咗貿易戰先修例。就算長輩的立場唔可以一下子由「支持修例」變「反對修例」。
但係你順住佢地的思路,轉為討論修例的時機,或者可以將佢地由「支持修例」變「暫緩修例」。
屌啦星,真係有效,我屋企班廢老已經轉發緊,好人一生平安
支持
推到上宇宙
Push
push
話比佢地聽到時就算跌 入左手都仲有機會變負資產
我個 fd 話個網依家應該無咩問題
大家可以幫手 check 吓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞