我宣佈《保民生 反修例 大聯盟》正式成立

4376 回覆
12429 Like 27 Dislike

為咗唔自爆開個新account黎開呢個post。

我想講一直以嚟,連登仔都做錯晒方向。你係到埋怨班廢中廢老,係因為你未代入到佢嘅思考模式!所以要令佢地屌政府反修例,首先就要貼近佢地的智商!

方法唔係無,在乎你肯唔肯做。我同班朋友已經決定咗,過幾日會喺街市用呢個方法鼓動班廢中廢老去示威。

街市到擺街站 緊記3人以下唔洗申請 3人以下唔洗申請

方法如下:
一,模仿建制派常用語,拉Banner,上面大大隻字《保民生 反修例 大聯盟》,對付班廢中,只要睇落似建制野,佢地睇落就會撐,而有識之士路過就知係圓。就算睇耐咗發現係伏,但至少佢會去了解,比起呢家不瞅不睬邁進一大步。

二,廢中廢老建制唔係無道理,活咗大半世人,最想就係穩定,最想就係有小便宜,最想就什麼都不變。你要灌輸到觀念,就係錢! 修例會無民生,修例會無錢收,修例會無樓價,修例會無棺材本! 所以傳單唔撚洗有咩「送中」,人地關心有無錢送終多d! 需要嘅,就係要大量撤資訊息,講到世界末日咁,你諗下,當年「佔中」班建制咪一樣講每日損失幾多幾多億;最低工資張宇仁講幾多幾多餐廳會執一樣。 對付無知嘅人,就係要咁樣,唔好同我講道唔道德,道德唔應用係呢到。

三,要動搖佢地對政府的信心,第二點提及到錢!但點樣先觸發到呢? 就係要大大咁突顯建制派走資但又通過法例同時佢地正正是「港英餘孽」,「外部勢力」。 派的傳單全部用中共平時常用字眼,「外部勢力推波助瀾」 「暴力通過禍港不會得逞」「親者痛仇者快」等等。

四,街站宣傳,唔洗道理,唔洗邏輯,聲大大就得,三人成虎,多人講就變真事。建制派的錄音街站一樣都係咁做,生吹到死,死吹到生,鳩up議政,對付愚民一流。
舉個例子,
「大家知唔知華為孟晚舟點樣由加拿大送到美國,就係逃犯條例,萬惡的美國就係食靠逃犯條例打壓中國。撐華為保民生,反修例,多謝支持。」

「英國賊林鄭唔會同你講修例的最終目的,但佢一早講過房屋政策係重中之重,逃犯條例只係推倒樓價的一步,呀叔,你咪笑呀,你層樓跌三成咖,呀嬸唔好諗住行快兩步無事,你D仔女連份工都無埋,到時真係送終都唔掂。」

總之,唔洗諗太多真實野,因為連收錢去受靶佢地都信,以上嘅野一樣信,最緊要唔好牽涉到中國!當佢地講相信政府就用「4000蚊你收到未呀」就可以KO佢地。

BTW,我地差一個有天份既設計師,可唔可以幫幫手將上面嘅內容砌成一份A5嘅傳單,等我地可以係地區擺街站嘅時候派下傳單。

另外再補充部份港共官員同建制派仔女國藉:

陳茂波太太,許步明(國藉:英國)
陳茂波兒子,陳天行(國藉:英國)
陳茂波女身,陳天欣(國藉:英國)
林鄭月娥丈夫,林兆波(國藉:英國)
林鄭月娥兒子,林節思(國藉:英國)
林鄭月娥兒子:林約希(國藉:英國)
梁振英女兒,梁齊昕(國藉:英國)
梁振英太太,梁唐青儀(國藉:英國)
梁振英女兒,梁頌昕(國藉:英國)
梁振英兒子,梁傳昕(國藉:英國)
鄭若驊丈夫:潘樂陶 (國籍:加拿大)
黃錦星妻子:梁素雲(國籍:加拿大)
楊偉雄 創新及科技局局長:連同太太申報持有合共十個物業,當中有五個住宅單位位於美國加州
楊偉雄太太:翁少琼(國籍:美國)
劉江華太太:穆斐文(國籍:加拿大)
陳肇始 食物及衞生局局長:擁有英國倫敦物業一個,與妹妹共同擁有一個位於英國格域的物業
邱騰華太太,黃雪兒:與家人在英國擁有3個物業
楊潤雄,教育局局長:一對子女現時在澳洲留學
陳維安,立法會秘書長:育有兩名兒子,今年分別21歲及18歲,均就讀於 德瑞國際學校 German Swiss International School
source:
https://lihkg.com/thread/1196704/page/1
https://lihkg.com/thread/1197462/page/1
(暫時連登[招兵買馬] 幫港共官員同建制派取消外國護照POST搵到咁多,如有更新請幫手增加)

希望各路巴絲可以幫手
留名支持
推爆佢
我覺得要全面模仿建制果套

呢個有意join

但唔好提咁多政治野

頂多係講政府應以民生為先,政治為後,側重多d 係經濟
另外可以搞多個網上聯署
同建制個方法一樣
可以參考保皇單張宣傳排版
今晚收到長輩片一則,應該適合呢類傳播
https://www.youtube.com/watch?v=-O6Yg3hEFzM

保家園 反送中 大聯盟
推 呢個正
唔好講送中 佢地會起弶
最重點都係口號
btw香港有幾多個街市?
好波!
都啱
G持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞