我宣佈《保民生 反修例 大聯盟》正式成立

4376 回覆
12429 Like 27 Dislike
本台全部資料都係經過fact check以及合理的推論先會發放,不存在誇大失實的事情出現
蔣麗芸,田北辰,曾鈺成 今日都有講類似野
林奠賣國賊不得好死
參考下呢種圖做法
話佢係虛假圖片

再打個大X話翻佢先係虛假!賣國賣港
多謝巴打支持

我試下作少少正文 再由其他巴打幫手修改 轉書面語 轉殘體 加你知道嗎個D廢話
有少部分參考其他巴打嘅圖

第一批一定要大量洗腦 一定要做到 逃犯條例=香港經濟崩潰 否則後面咩都唔洗講 而且要避開晒其他陰謀論 要佢地接受事實係最難
「你知道嗎
在內地做生意跟地方官員疏通是潛規則
當修定逃犯條例通過
誓必嚇走所有曾與內地有生意往來的商人
結束香港業務 移民外國
修例後 失業率將大幅上升 股市大跌 香港經濟重創
穩經濟 反修例 保民生

「你知道嗎
一但修例通過 外資將大規模撒走
李嘉誠早已收到內幕消息 出售中港2000億元資產 轉至英國
如果再有外資大量拋售在港資產
股市 跌! 樓市 跌! 港元 跌!
大批業主即時變負資產 經濟大蕭條
穩經濟 保民生 反修例

「你知道嗎
香港樓價遠高於合理水平形成泡沫
源於香港地少人多 房屋供應不足
一但逃犯條例通過 有錢人將拋售房產移民
炒家亦會拋售止蝕 樓市泡沫瞬間爆破
樓價直插 業主變負資產 重現97金融風暴
反修例 救香港

「為香港
穩經濟
保民生
不搞政治
反修例
認同請轉發 」

唔用無所謂
當係派下膠
小小提議 d 字要有繁有簡 可信性提高
push
呢兩幅係俾啲扮上流人嘅離地姨媽uncle睇,嗰堆唔睇長輩圖架
可以派啲中年人或者老一輩企下街站 睇落似建制啲
隔離post 見到

錄音把聲都係就very good
英媒周五(14日)引述消息人士指,港府修訂《逃犯條例》已觸發撤資現象,部分富豪開始把資產轉移至海外,該報道指有人把存放在香港花旗銀行戶口的1億美元(約7.8億港元),轉移至新加坡的花旗銀行帳戶。 https://hk.on.cc/.../bkn-20190614222338385-0614_00822_001...

港英餘孽林鄭,外商又撤資,李嘉誠又撤資,撒回啦,玩大左啦!
Hide or report this
飯民議員終日拉布!浪費納稅人錢養你班人!一於DQ左佢就岩架喇!唔好手軟!
建制派迅速回應市民訴求👇🏽請大家廣傳~

https://safeguardhongkongchina.org/

強烈反對修例令到樓股市大跌
請林鄭給廣大業主股民一個明確交代
連石禮謙都放棄百億地王!
保經濟!保飯碗!保民生!
反修例!抗美帝!

國家打緊貿易戰,不要讓外國勢力得逞
香港要留子彈抗美帝!

撐祖國!請廣傳!👍🏻
轉簡體?
屌你個蘋果徐緣唔好叻唔切走出嚟柒得唔得
你身上陣蘋果味重到隔兩條街都聞到
假幫忙真倒米
點解冇人推下俾大家見證下成果
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞