我宣佈《保民生 反修例 大聯盟》正式成立

4376 回覆
12429 Like 27 Dislike
推爆呀!!! 逆向思維應該有用!!
由頭笑到尾
樓主好有創意
佩服
屌得過
pushhh
push
要藍背心 一見藍背心即出水㗎啲廢老
真係唔錯
Push
破壞中台統一美夢!
唔使反駁 佢地理性根本唔會撐 依家係要令佢個mindset 黎番個大衝擊 將真正嘅賣港賊點出黎
共產黨當年點解可以一下扭轉局勢?其中一個戰術就係臥底,當時大量臥底進入國民黨,呢啲人各自做野,互不知對方都係紅底,係重要時候就各自發放混亂消息、帶風向,最終搞亂國民黨內部,佢地打遊擊戰先有得嬴。去到六七爆動,工會聯啲人都係打響第一槍/掟野過去,成班工人衝個陣佢地就唔見左人,呢個故事話比我地聽,共產黨係會派好多臥底入敵方勢力度引起搔亂、挑起事端,我本人相信泛民當中就係有啲敢嘅臥底,尤其啲講就好大聲,但成日幫倒忙個啲。

返到黎今日,我相信反送中嘅呢大班人當中亦有呢啲臥底,大家要小心,要清楚地了解我地要咩、需要點樣做、做左可唔可幫我地得到想要嘅野
1.我地要咩
撤回修例,呢個係首要目標,個日可以有103萬人出黎就只因送中條例,其他咩林鄭下台都係後話,因為邊個做特首都係聽上面話(中共,甚或只係中聯辦)。
2.需要點樣做
需知道香港地市民係無槍,帶把折刀出街都好易有麻煩,但警察可以開槍,今時今時甚至不合法開槍都未必有事,即係話香港市民係無硬戰嘅能力。敢可以點做?靠外國?美國話知你,只想羅尾彩。歐洲國家?遠水救唔到近火。其他就更加唔使林。香港人只能自救,要靠自己人,靠人群力量。唔好睇小香港人本身帶到嘅效果,香港呢個小地方不論大陸人定洋人都一路睇緊。古今中外,所有政權都係靠大多數人同意黎企穩,那怕係極權,佢地只通過不同手段令看似所有人同意佢,香港亦一樣,上次一百萬人遊行已經驚動世界,包括中共,所以林鄭先加速硬推,可見人人遊行,威力巨大。遊行係最正統王道嘅手段去同政府表達民眾意見,直接話比政權聽佢地嘅基礎已經動搖緊,好似打機敢,人多就係重擊,人少就係輕擊,我地依家叫係打緊(細)boss,唔好妄想一下重擊就可以完game過關,一定係打好多下先打得低隻怪,過百萬人遊行嘅重擊未必每次做到,但就算係得二三十萬人遊行輕擊,都可以磨死隻boss,所以遊行點都有用,唔好再信人話「遊行完全無用」、「個次103萬人遊行都無用啦」,講呢啲野嘅人一係心水唔清,一係就別有用意。可以睇埋小弟另一篇。
連續既大型和理非遊行
https://lih.kg/1217410
送中條例第一時間係影響到香港嘅經濟,跟住先係政治方面。啲有腦嘅中年or有錢佬其實仲驚過你,香港經濟大跌,佢地身家即時跟住跌,但混食係香港人核心價值,佢地先無走到最前線,12/9阻街啲車好多都唔平。好似我上樣文敢講,連續既大型和理非遊行,仲要星期日,佢地參與嘅成本唔大,好大機會都會出黎。係今次嘅context,容我只將香港市民大約分作三種,盲共、沉默和理非、勇武,當中和理非人數最多,啲有腦嘅中年同有錢佬都係和理非,爭取到佢地出黎尤如有勁裝打怪,所以應以和平遊行為重。

3.做左可唔可幫我地得到想要嘅野
勇武其實唔係「正道」,好似食毒藥加buff敢。小成功嘅例子就係尋日12/6,勇武派起碼阻止左二讀,但實際會勇武嘅始終係少數人,太過激進(擲磚、雞尾酒、要殺警之類)除左比位政府妖魔化你地,插你暴力,強行合理化警察做嘅野之外,最大鑊係引起和理非反感,那怕係本身會出黎嘅都會林:同啲勇武一齊出,臨尾實好大鑊,搞到自己唔安全,都係林林先。無左呢大班和理非支持,所有勇武活動就無左群眾給予嘅合理性,而且本身又點都打唔嬴警察,最終變成極少數暴力分子,令政府出師有名收你皮。被政府轉移視聽,又無左班會落力阻止嘅人,政府好易硬推到。純勇武、排斥和理非遊行只會對反送中無益。連續既大型和理非遊行,林鄭政府除左面對公眾壓力(睇埋另一篇文),仲要應對大陸比嘅壓力,現代信息流通速度快,長期遊行大陸人好難唔知,中共會好擔心有人會借勢搞事,因為大陸都唔少人憎習總,習總一定會叫林鄭盡快平息事件,結果就可能係推唔到又要即刻完左件事,唯有撤回。

總結,勇武必須留返開會日先做大件事(係推警察防線,阻止開會,唔係為傷害警察),平時最多小搞,掟下膠樽雜物吸引注意力,警察一上就要散,保留體力,消耗警察體力同精神(佢地要成日stand by,又無假放)。要和理非遊行為主,勇武衝擊為輔。正如我上面講,猛禁激進勇武,只會對反送中無益,個啲成日叫人唔好遊行,只要激進勇武,叫人擲磚、雞尾酒、要殺警個啲有可能係臥底,去到現場都係開個頭,等我地同警察打,跟住就退後消失,事後抹黑示威者暴力。所以大家一定要冷靜(我知好難),唔好比人煽動,做真係有貢獻嘅事。
如果擺街站或者派傳單係師奶更好
like group啫

主要係等文宣資料入面有個佢地用開嘅渠道
ig/tg佢地唔識咖
佢地連討論區都少睇
唔好意思咗你少少

熱狗系垃圾fb page look7 依家仲掛住搞白鴿
https://lih.kg/1219234
順便做啲正常啲,派俾啲中立,不問世事
我覺得呢招work
震惊二百万人!林郑乱港阴谋!

咁樣得唔得?
推到文宣組做野
文宣組好波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞