我宣佈《保民生 反修例 大聯盟》正式成立

4376 回覆
12430 Like 27 Dislike
諗緊定係保民生好
仲要請叔叔全程大聲公高呼口號
呢個有得諗,個名有咁柒得咁柒
仲要有埋啲小禮物/食物送
同埋,建議整一條片有google translate把聲講廣東話咁,將啲字幕讀出黎

身邊有廢老唔識字
撒修例 保民生
转发!紧急!

中央没支持修订!中央没支持修订!
一切都是林郑月娥想搞垮香港!
一旦条例通过,几百亿外资将考虑彻走!
香港金融中心的地位危在旦夕!
楼市要完了!
股市要完了!
修例令社会不稳 发展商买地挞订
强推修例定必令商家撤资
经济崩溃物价上涨失业率上升
势必民不聊生
保民生 保饭碗 反对修例
我们要社会安宁!
港英政府的走狗,现在露出了奴才的真面目!
中国驻英国大使刘曉明承認中央没支持修订!
请转发给十位身边亲友!好人一生平安!祝你全家幸福!
借朋友account post
我冇讀過design 只係叫識少少PS咁, 中學時都叫做過下poster咁
但係自問天份唔多叫識整咁解,拋磚引玉
logo隻雀係我用AI自己畫,背景都係自己整,唔會冇侵權問題
個人覺得整ed poster 多字冇咩用, d廢老都唔識, 所以我用得唔多字, 淨係強調整衰經濟,林鄭賣港咁
design 上參考左保公義撐修例大聯盟,有幾長輩得幾長輩
希望推到有真designer整poster
https://cdn.safeguardhongkong.hk/faq/booklet-a6.pdf
最後一張設計同文字都最好
No offence 但係完全廢老 art sense
做得好巴打
夾錢預我
唔識做其他野,剩係可以夾少少錢,同埋幫facebook做媒,同sd長輩圖出去
撤*
街站預埋我
推得好快,應該好快1001
樓主我建議都係開個tg grp集中討論下,已經有好多design出左 都有好多巴絲好熱心,接下來就真係要準備print,準備faq、講稿之類,如果有個tg grp相信會易d整合
仲要駁呢個論點: 修例係為左移交台灣殺人案,人地一屍兩命,反修例等如鼓吹犯法

台北蔡英文總統表示,台灣不接受香港修例,也拒絕以修例為前提的個案移交,不願成為惡法的幫兇。
Push
可以搞個街站簽名活動 叫人求奇new 個字當簽名 再對外公布幾十萬人 反修例
Push
同班癈老講嘢,可以再加多少少力

例如:當條例通過,香港就會同大陸融合,包括現有嘅綜援、生果金、長生津都會消失。(因為所有儲備都拎去填海)而淨低嘅只有大陸現行嘅社保,每個月仲要拎幾十蚊出嚟供。

因為有社保,所以現有嘅醫療福利都唔會有,同大陸一樣,睇病前先放低按金。

輪候公屋都唔好諗,既然財政儲備都拎哂去填海,政府唯有繼續將新公屋變為綠置居,去維持財務穩健。
況且大陸咁多地,都冇起公屋俾人輪候,全部都拎嚟賣,喺大陸個個都係業主。所以條例通過咗,香港作為中國嘅一部分,都好大機會同大陸睇齊,亦可以實現習總嘅理念~中國一體化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞