我宣佈《保民生 反修例 大聯盟》正式成立

4376 回覆
12429 Like 27 Dislike
時間有d急,街市擺街站未必可行,直接喺whatsapp msg到叫班廢老一齊遊行,到時再帶佢地一齊行
幫推
转发!紧急! 请转发给十位身边亲友!
https://lih.kg/1219146
请转发!
修例令社会不稳 发展商买地挞订
强推修例定必令商家撤资
经济崩溃物价上涨失业率上升
势必民不聊生
保民生 保饭碗 反对修例
我们要社会安宁!
马上转发给十个联络人 祝你全家幸福
認真 班廢老見到係後生仔搞都唔會理你
支持!!
總結一下廢老邏輯
歡迎補充:

中美貿易戰
特朗普怕左我地中國(強調大家中國人)
想通過修例 撒走外資 打擊中港經濟 提升貿易戰勝算
林鄭(港英政務官、英國人、港英餘孽、英美走狗)
出賣中共 強行修例!(原因:習主席已講明無指示林鄭修例)
林鄭賤人已收初步成效(恆指3萬點跌到得2萬6)
高官同林鄭狼狽為奸(鼠王芬賣物業、石禮謙走資!)
身邊親朋戚友紛紛買入中資股支持國家打呢場非打不可既仗!(平安 建行 騰訊)

最後問多佢一句
你信唔信政府?(咁$4000 你收到未)
你信唔信英國佬?(大家中國人)
你信唔信林鄭?(林鄭全家都英國人)

原來無邏輯既野係咁難總結
打到手都震埋

Btw 建議單張加入藍絲原素
Btw2 對佢地真係唔洗講太多無謂野
佢地成世都活於口腔期 咩自由民主道德 佢真係睬你都嘥氣 佢不如諗計返屋企屈個仔多$1000家用落茶樓叫多個點心好過
如果有機會可以用自己父母手機
sd開去先
配埋習帝話中央冇發起修例now news張cap圖傳出去
班友邊消化到咁多
“上市公司憂社會經濟不穩 撻訂棄購啟德百億地皮”

上市公司高銀金融(530)於上月以111億元奪啟德舊跑道區商業地,公司於六月十一號晚發出通告,指獨立非執行董事、立法會議員石禮謙在內的6名董事,認為近期發生的社會矛盾和經濟不穩定,將可對香港商業地產市場的增長產生負面影響,決定撻訂放棄購入地皮。

有分析指政府提出修例令社會矛盾和經濟不穩定 樓市信心受損 樓價隨時大挫三成

希望各位支持 保民生 反修例 大聯盟 守住我地香港樓價 多謝!
強帖留名
好波!
簡而精
好好笑,d廢老係單細胞生物咁
保民生反修例就夠
唔洗搞到習種
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞