我宣佈《保民生 反修例 大聯盟》正式成立

4376 回覆
12430 Like 27 Dislike
教育下啲廢老
G持
要認真
佢地成日以為睇youtube content farm又唔做fact check等於知道世界大事 佢地以為youtube就係外國新聞

上一代人其實知道中共貪污 腐敗 , 只係比Tbb content farm洗腦,中國乜乜乜幾勁,美國乜乜乜幾卑鄙

加埋佢地成日唔識扮識,死要面嘅性格,你講中國壞話咪等於掌摑佢地,落佢地面~

坐地鐵聽到人討論

其實反學番youtube content farm仲有效 透露下中共內幕比佢地ff自已參與其中,看透世事嘅感覺
但係內容要滲透中國其實唔掂,千其千其千其唔好攞美國出黎比較,你要知道佢地洗腦程度如同我地聽到中國好強大一樣咁難聽,讚美國唔係唔得,不過可以雙方面

我指嘅雙方面係初期應該單一傳中國壞消息(其實連登有好多素材,只係多數圍爐打飛機,冇真正send我地嘅 message、看法比世界,我地係連登呢個充滿反中嘅世界浸淫 , 我哋梗係知道中國有咩唔好,點樣比人撚狗法;另一邊廂其實就好似平行時空,上一代人多數唔識上網,少渠道(TBB),冇連登,消息來源就得一班中國 (消息被封鎖、誤導)嘅親戚,同埋每個人初用網絡就上嘅資訊平台~Youtube ,仲有議員助攻。
平時接收啲資訊都係中國幾好,有月餅派,一直係鐵籠入面,個個姨媽姑姐都讚好,你班友無啦啦出黎話反共,俾我都唔gu(唔順氣)啦

壞消息應用方面:例如Trump撚狗張相, 唔係話美國幾強大 係話中國面對美國都竟然咁懦弱,咁丟架 ,強烈抒發愛國情懷,恨鐵不成鋼
最後側面,逐小逐小咁暗示香港靠中國前途坎坷記得要用佢地飛機片格式,等呢類型嘅片成熟,有一定嘅知名度,英雄最後先出場美國人民幾開心,唔一定美國,自由國家都得,唔好咁明顯hard sell,先唔會比佢地集中火力屌又係美國,其次醞釀佢地對自由嘅認識/中國有幾仆街咁

元素包含中鬥+香港負面影響

eg1,中国內鬥,送中成內鬥產物
2 ,送中=送終??!
3,林鄭真的被誤會了(內容係中共內鬥,示威有錢收,不過錢係江派)順勢交番個波比中国

總之全部乜乜柒柒間諜啊,收錢示威都dum撚番比中國,標題要標奇立異,詳情請參考飛機片標題

而且我地要有組織,咪撚各有各做,最好youtube private line post上黎/telegram group ,最重要係人群一致,好似打lol咁,齊人先開戰,有乜修改,投票,集中番同一個群,咁樣產量同意見唔會四散

快速上熱門請全部人今次香港人,和理,激進,鍵盤,人人有份,責任去刷view,連登咁大個論壇
唔係連一日200k up都做唔到?

總結:以其人之道還治其人之身,對症下藥,係連登屌廢老冇用,Make them join us反而成為強大兵力

希望有組織嘅第一條片出現

歡迎轉載
好𠹌憤怒😡
你地完全無視建制最重要嘅設計元素,就係要有大頭照。D公公婆婆睇咩最多?緊係睇樣啦仆你個K。

係香港法律無肖像權之下,大家可以用 Royalty Free Image 入面亞洲人嘅相去增加說服力,比多D創意同係人性出發。

記住唔使咁靚,建制D海報咪不過用Word同Excel⋯⋯
推!
反中禍港改送中禍港
你地完全無視建制最重要嘅設計元素,就係要有大頭照。D公公婆婆睇咩最多?緊係睇樣啦仆你個K。

係香港法律無肖像權之下,大家可以用 Royalty Free Image 入面亞洲人嘅相去增加說服力,比多D創意同係人性出發。

記住唔使咁靚,建制D海報咪不過用Word同Excel⋯⋯
其實最重要係d用字
保衛家園、上街呢d詞廢老根本唔會用
好易被人睇穿
果然妙計 支持你
連登仔好波
係咪仲可以錄啲whatsapp錄音?
㊙️㊙️㊙️转發俾摯愛嘅十名亲友💝一起守護香港💪🏻💪🏻💪🏻
英賊林鄭亂港陰謀,企圖搞死香港經濟,首富李嘉誠已走佬‼️

中央政府🇨🇳亲信:「黨並沒有指示香港要有逃犯條例!」😱😱林鄭不聽中央指示,主導強行通過逃犯條例,一旦通過,香港經濟將嚴重受損。😱😱

商人們早已洞悉先機,香港首富李嘉誠已出售中港資產規模近2,000億元,香港及外國企業將會大規模撤走,失業率勢必大升。🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♂️😭😭

💸💸💸自宣布逃犯條例修訂以來,恆指已由最高三萬點大跌至二萬六千點📉📉,人心惶惶,而樓價極有可能於短期內暴瀉,市民隨時變成負資產!💸💸💸

外資:撤!😨
股市:跌!😭
樓市:跌!😱

林鄭被外國勢力所控,一家均有英國國藉,港英餘孽企圖反中禍港,令美國於貿易戰打倒中國!家人手持英國國籍🇬🇧🇬🇧🇬🇧的林鄭月娥並沒有理會中央反對、一意孤行,因為財富都在海外,丈夫及兒子一直身處英國,不會關心條例成立之後,為香港帶來樓價下跌🏚🏚,國際地位下降,港元眨值等巨大災難,就只為自己想「立功」回到英國一家團聚👨‍👩‍👦‍👦。可惜國家並不支持🙅🏻‍♂️!

🙏🏻🙏🏻保民生 抗修例 稳經濟 你我有責
保衛香港行動,就由今日開始!🙏🏻🙏🏻
幾好,開個post啦
對付班廢中,只要睇落似建制野,佢地睇落就會撐,而有識之士路過就知係圓。就算睇耐咗發現係伏,但至少佢會去了解,比起呢家不瞅不睬邁進一大步。

佢地會 fact check 就唔會係廢中啦
好!我儲埋再改!
朋友代po
其實係想抄佢logo但懶得諗所以直接改外國迴旋處嘅標誌
唔關fact唔fact check事 一睇就知玩野
push
對付無腦港豬同廢老廢中,如其耐心講解,倒不如水尻佢地
從來最大嘅阻力並非政苦同警狗,而係呢班港豬係到阻頭阻勢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞