又係時間推吓Amazon 平價notebook (16)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
仆街
如果唔係粒電咁細會即pay
不過如果佢再降多啲應該忍唔住手
其實laptop要大電意義喺邊?

你唔拮電的話其實俾90wah你

你打得幾耐機? 你開得幾多fps?

大電(80-90wah)又細部的gaming laptop 得三款

P65
GS65
Aero 15

P65 單條ram,要加ram 要全拆咁制
GS65 熱得好交關
Aero 15 好貴,同埋都係好熱

以上三部除咗P65 叫比較平,都無一部10400入到手

我揀咗好耐架喇
痴線$1299.99堅吸引
已經有巴打受唔住入咗部
想搵部NB,麻煩推介下
有以下要求

1. 14 吋或以下
2. FHD Mon
3. slim 機
4. i5 以上
5. 16GB Ram
6. 兩個storage (SSD + HDD / SSD)
7. 電量最少要keep到三四個鐘

最好有type-c (PD)差電

筆直10k樓下
又要Slim 又要兩個storage ?
yes 暫時見Asus UX 做到
NVME + HDD

想睇睇有無其他Choice
即係唔係超slim
重量有冇限制?
2kg 樓下
IdeaPad S340呢部?
Dell Latitude 3400
係咪指呢類?
我見amazon寫2hrs
如果唔打機 會唔會個時間長d
打機肯定捱唔到兩個鐘
個網好詳細 唔該哂
客氣

啱就快買

呢個價錢係買zephyrus g 架咋

3750H 1660ti mq cheap 機殼呀
粒電就咁睇真係差啲
又輕又薄又平又靚,係差粒電

我出過舖頭撚過實物好鍾意

外形計Zephyrus>aorus>aero 15

薄機1299美金無乜選擇架喇

賣埋呢水無埋得返zephyrus g 平100美金但廢一大截唔好喊呀
我同只揸FC 巴研究咗兩個星期有多輕薄gaming laptop

主要希望:

5lbs 以下

1寸內厚度

不弱於1060

電要80wah以上

價錢15000前後

Ram 要dual channel

Cpu 打機唔好過90度
都係用緊s410un 拆螺絲開底蓋 入面仲有個2.5" SATA位 仲有多條RAM Slot可以順面打爆埋佢
而家SSD平左不如直接買隻1TB SSD
本來我都加左隻1TB HDD但得5400rpm 後尾見$699 1TB SSD都忍唔住手換多次
P65 4.1lbs, 平 ,但mon 主要得60hz 同埋單條16gb,換起上嚟要拆機反轉

Aero 15 4.4lbs,薄,勁,電大,但最大缺點係貴同熱

Gs65 4.1lbs,薄,電大,但又係貴同埋喪熱

Zephyrus s呢就4.63lbs,薄,散熱好,但電細同貴

Zephyrus g 就4.8lbs 左右,算薄,但機殻用膠,cpu得3750H, 但勝在1099/1199美金有交易(你買到的話)

Aorus 呢就平,靚,但過5lbs, 過一寸厚,不過機身幾靚,同埋呢部散熱都唔好

Razer blade 最細部,但好熱同好貴

有其他型號想知再傾
比你搞到好想買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞