又係時間推吓Amazon 平價notebook (16)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
我同佢講用唔到 refund 40
想玩到total war 中高,又可以拎黎拎去做文書

係咪2070最好有無唔使咁貴
1070mq同desktop 1060比差幾遠
開始心動
https://www.rockpapershotgun.com/2019/05/23/total-war-three-kingdoms-graphics-performance-how-to-get-the-best-settings-on-pc/10/

2060 desktop 夠推1080p ultra

按理你中高的話,2060 laptop都夠做

1070 max q 都夠啦
姐係買1070 max q?
如果想再好d就2060?

Btw我見你有個post2070? 幾銀
-160 我R15 低分咗少少,唔夠2%

但試完R15, R20, BFV同total war 唔Hang 之餘

感覺仲涼咗

打算keep 住-160了
1070 MQ
睇你budget 啦

打機話1070 mq 弱2060 10-15%

Zephyrus s 依家幾抵,但文書的話唔知你啱唔啱佢keyboard

2060 平起上嚟12000-13000都有

2070 14000-15000都有

你仲有無其他要求,例如重量,電量咁呀
巴打你好似買左好幾部notebook

我係度對比緊買desktop,屋企果部舊機i5 3代加1060,但個mon 4k要打到機砌出黎都要13000-14000
又唔可以拎出去做野 所以先考慮買nb,諗住一石二鳥,打機其實都係玩下FPS 同埋total war因為ps4 無total war 另外keyboard 就唔使理,因為唔係長時間用。

最好輕d啦,電量反而唔重要。其實12000-13000左右 又可以滿足到兩個願望就可以。

Btw sorry1999
靚正

btw
你個mon bleeding 情況如何?
我左上 右上下 都有少少

相機影仲勁過肉眼 影埋反光 無圖
唔多覺有
個人建議

你既然已經有隻4k mon 又出得起13000-14000

砌部desktop 9700k 2080 玩4k 啦

你要出去做嘢的話買部文書機都唔駛4-5千

Laptop 打機其實好煩,輕就一定貴,輕得嚟唔貴一定係喪熱

我覺得除非你非laptop 不可,要不然2080 玩4K 更高興
最主要既目的係唔想比多4000-5000買多部,因為打機時間小9700k 2080砌出黎都要13000?
早排幫fd 砌要15000

13000-14000係因為近來平咗

咁你如果輕量玩就出部FX504 8300H 1060 3gb 算啦https://www.newegg.com/global/hk-en/p/N82E16834235081
呢部搞唔搞得掂total war
可以考慮吓razer blade 15 p65 aero15
但散熱嚟講應該都係zephyrus s勁啲
$6000 你預開中效啦

上面貼埋zephyrus s 1070 max q 你睇

怕FX504 弱咪出zephyrus s 囉

頭先試埋undervolt 160mv

打出名熱的BFV 都可以壓住80頭
姐係呢部最實際zephyrus s
睇返你咩需要 佢個鍵盤我頂唔順,做唔到長時間文書
唔該哂幾位巴打先

我對notebook無概念,好似好多人都唔主張用黎打機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞