又係時間推吓Amazon 平價notebook (16)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
我見腦場其實差1000,GV 2060一定好啲
我買咗 GU502GV,有咩可以問我👍🏼
幾錢入手?啱啱1326usd入左gx531
齊頭15000,RTX 2060,另外加多條970EVO $8xx
但原裝已經跟1tb,已經好夠用
個Keyboard正常返,比531多多個M.2 slots,個殻個feel有啲特別,QC ok,好過MSI
GX531 個keyboard 移下咗,打機真係唔會辣手

唔明點解咁多人屌呢個設計
如果真係有需要擺大脾用都幾唔就手 不過係要咁用不如買zenbook
行貨都難得咁抵屌
不過始終鍾意個底爆開散熱多啲
呢個價錢無得輸你仲買得平過我

我折返$10880左右

你部機幾時到?
10584 不過要16號先送
人生未試過買成皮野仲要嗌抵
仆佢個街唔怪得急急腳ship咗我order

Ship完轉頭減50美金

好在我用慢運26蚊,但佢免費轉咗DHL 俾我

依家我當我豪咗用DHL
gx502gw 用2070好似仲有g-sync mon 其實係咪唔係贏好多? 同埋想問下你gu502gv 唔插電制打機玩到幾耐
我前日入左手,琴日本身寫16號到
依加shipping咗,變左星期一就到👍🏻
特價1299 用左citi卡平$50再加$20優惠券
連運費total $1257 👍🏻👍🏻👍🏻

琴日係旺角腦場,問幾錢,佢話2060嗰隻過2萬
佢話1070max-q同2060只係分別在多左光影,效能上分別不太大。
其實係堅抵

呢個價錢本身只夠買zephyrus g
滿意嗎?

我今日先有時間試佢個直升機式散熱,好堅

其實2060肯定勁過1070 10%

有朋友用GS65 2060 同我1070mq 比, time spy 佢高10%
多謝爸爸既解答👍🏻👍🏻
價錢上好滿意🤖🤖
其實我仲有部i7 2系既家居電腦,早幾個月買左張2060,不過打euro truck開全高效1080p,打耐左就會lag機😂
我都係近排先開始研究電腦,多多指教!
MSI GS系列個散熱同Zephyrus 差太遠
Zephyrus唔用XTU拉都可以保持全速兩個好難比
2系

9系都已經係2018的事
Gpu 有可比性的

Cpu 佢就熱到著火
呢啲Notebook打機要插電是常識吧⋯⋯
唔插電最多拎出街睇片,文書,6-7 hrs
因為有時可能喺外面打陣機,想知玩1-2個鐘仲有幾多電淨
The GX502GW lasted just under 3.5 hours in our practical Wi-Fi test, during which we run a script that simulates the load required to render websites
https://www.notebookcheck.net/ASUS-ROG-Zephyrus-S-GX502GW-Core-i7-9750H-RTX-2070-Laptop-Review.420725.0.html#toc-power-management
max load就得1個鐘2分鐘
想唔插電打機真係冇乜可能 aero15好d既不過都唔太work
佢GX/GU502 可以PD尿袋叉下電,但只除咗打機先叉到
好 唔該晒你地
有無人買左dell inspiron 7590/7591
見佢個重量<2kg
又可以跟到1050/1650
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞