又係時間推吓Amazon 平價notebook (16)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
咁就唔係*
呢兩部唔係同一個定位
有冇師兄可以講下 GU502 嘅外殻係咩材料,個感覺加咗層嘢完全唔似金屬外殻,個感覺有啲特別
多個參考... 多300
因為我考慮緊
上面果部120Hz 999喎 差50%有多
85折 1300有找
i7 9750H + 2060
Screen 都 144
係聽聞會 90 度 throttle 我先豫疑...
部gx531我琴晚玩左一陣發現有一個問題,開左機之後有陣時部機會1至2秒lag機,唔知係咪唔夠Ram呢?
突然間有啲唔流暢既感覺,唔知咩事😔
i7-8550u, 8GB Ram, 512SSD

如果二手機有以上spec ,$3500 合理?

小心有伏
16gb ram理論上唔會發生 試下開memtest燒下睇下有冇事
或者係開機後開住task manager睇有咩爆
多唔多人買積木鬼機
試過真係返唔到轉頭
即係點?太好用?
同型號平一平
touch wood 未試過買返黎有問題
*平一半
那個......我想買一部 手提電腦 係用來出街打機用
希望有經驗的師兄 可以推薦一下 我買甚麼Notebook好
隻遊戲係10幾年前 2D GAME 預算$10000之內 應該夠用?.?
最重要既係 我想要 盡量不會斷線的 無限上網
請問有甚麼辦法可以做到? 謝謝各位。
邊到有門路
Clevo 個d?
ASUS S510UN
https://www.amazon.com/S510UN-EH76-VivoBook-i7-8550U-GeForce-Windows/dp/B0786TPWBP/ref=mp_s_a_1_1?keywords=s510un&qid=1560140311&s

哩部用黎打機掂唔掂?
主要LOL, L4D, PUBG個啲
另外睇啲台仔係咁踩鳩佢個MON話垃圾,
有無CHING入左貨俾下評價,
又或者推介下差唔多價位既靚機
爸爸😎😎
仲有無推介 想買多部i7 9系
1tb ssd
2080/2070 display card🙄🙄
擺係房用,但係想買番Asus!!
部asus買左番黎日日都番工淨係裝左steam,咩game都未裝😢😢
擺房就砌大機啦

堅持laptop 又擺房就G703

唔知有9750H 未,類似呢部:

https://www.newegg.com/global/hk-en/rog-metallic-copper-style-asus-g703gx-xs71-gaming-entertainment/p/N82E16834235121
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞